N!xau

Gcao Coma

8,7
178 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby N!xau

Podobno nigdy nie mówił w żadnym innym języku niż swoim... o ile dwie pierwsze części Bogów... były super, tak te pozostałe, chińskie, ratuje właściwie tylko postać bushmena, granego właśnie przez N!XAU (BTW, jak się wymawia jego imię???).
Czytałem też, że on, pomimo dość młodego wieku (59 lat...), zmarł... śmiercią naturalną, jako... farmer. A szkoda, bo talent miał, i mógłby zagrać jeszcze w wielu świetnych komediach (i nie tylko)...
RIP

Bruce_Lee

dla ludzi w afryce wiek 59 lat to juz starczy wiek. Tam ludzie umieraja mlodo

Zandarm

"Zmarł z powodu przedawkowania leków. Prawdopodobnie na gruźlicę."

Bruce_Lee

Nigdy nie dasz rady wypowiedzieć poprawnie jego imienia, bo Buszmeni mają bardzo specyficzny język oparty na mlaskach ;) Serio!

Bruce_Lee

Co do języków to się mylisz. Biegle posługiwał się językami: juǀʼhoan, herero i tswana oraz trochę afrikaans. Nie zmarł też śmiercią naturalną, lecz z powodu przedawkowania leków. Podobno chorował na gruźlicę, ale nie zostało to nigdy potwierdzone.

cyfrowy_baron

Fajnie, że umiesz kopiować z Wikipedii bez cudzysłowu.

Wilkolak_Autograf

To wikipedia kopiuje z innych. Ale ty nawet na Wikipedi nie umiałeś tego sprawdzić, bo nigdzie nie znajdziesz tam tego co ja tutaj napisałem. Oczywiście można by się czepić tego:

Ja - "Podobno chorował na gruźlicę, ale nie zostało to nigdy potwierdzone."

Wiki - "Prawdopodobnie chorował na gruźlicę, choć nie jest to potwierdzone."

Jednak w jednym i drugim przypadku mamy do czynienia z powszechnie występującą "modą językową". Wyrażając myśli ludzie budują zdania w podobny sposób.

Jak inaczej napisałbyś o tym, że istnieją niepotwierdzone informacje o tym, że chorował na gruźlicę. Powiedz to w jednym zdaniu.

cyfrowy_baron

Echh... Wiesz, ofiaro czym jest cytat, a czym przetworzenie treści na własne słowa (pomijając referaty)? Wiesz czemu, kiedy coś bezpośr. kopiujesz i wklejasz, należy wstawiać odnośniki? Nie? To doucz się i nara. Nie da się mieć takich sierot internetu bardziej gdzieś, jeżeli chrzanią, że to wikipedia im ukradła słowa. Mścij się do woli. Pole do popisu masz poniżej. o7

Wilkolak_Autograf

Jak widzę, zabrakło koledze argumentów i sięgnął kolega po inwektywy. Echh... tak to jest, jak się prowadzi dyskusję z osobą, która jeszcze do niej niedojrzała.

Ja niczego nie skopiowałem i nie zaglądałem do wikipedii. Znałem tą informację, ponieważ oglądałem kiedyś w tv reportaż o aborygenach i podano w nim między innymi informacje o tym, najbardziej znanym aborygenie. Podobna konstrukcja zdań wynika ze zjawiska zwanego "modą językową", ale pewnie to zjawisko nie jest ci znane.

cyfrowy_baron

Co do drugiej części zdania...on był buszmenem a nie aborygenem jakby co ;p...tak tylko dla zasady pisze

dj_carlos

Gość dwulicowo pierdzielił, że wikipedia kopiuje, gdy on sam przestawił sobie słówka prosto z niej, przy czym nawet nie przyznał skorzystania z tego źródła. Nawet nie wiedział, że to buszmen, pisząc, że aborygen. Wystarczyłoby, że przyznałby: https://pl.wikipedia.org/wiki/N%C7%83xau
inne słowa też skopiował i przerobił pod siebie "Biegle mówił w językach juǀʼhoan, herero i tswana oraz nieco w afrikaans" Typ pełen gówna, dlatego stracił w rozmowie mój szacunek. Przynajmniej miałem argument. Przestałem odpisywać, bo gość mitoman i kłamca niereformowalnie będzie się zapierał, że sam to sklecił. I to mnie wyzywają jakieś tępe pały po 2 i 6 latach. :)

cyfrowy_baron

Pomijając pomyłkę z aborygenem, to widzę, że trafiłeś na niezłego dupka (wilkołaka).

Max66

"Każda religia to pranie mózgu. Prawactwo jest rakiem, który toczy tę planetę." - ten Twój powyższy cytat z profilu odwraca to twierdzenie w kierunku Twojej zapierdziałej w fotel osobie internetowej *ebanego fanatyka.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
Max66

Max66 to kawał gówna z robakiem :)

Max66

Śmiesznyś, kastracie; mentalnie nie wyszedłeś jeszcze z podstawówki, szczeniaku. Bez dwóch zdań masz poważne problemy społeczne i powinieneś siedzieć pod kluczem, żałosny, zgrzybiały rzygu. Tatuś się spuścił, a mamusia upuściła... Biedaczek. :)

Wilkolak_Autograf

No tak, mały fiutek wyjeżdża z mamusiami i tatusiami - czyżby robił cię naćpany alfons swojej, zarzyganej porannym jabolem, podopiecznej? Przede wszystkim, cwelu, musisz zadać sobie zayebiście, ale to zayebiście ważne pytanie - po chooy, taka wesz jak ty, marnuje tlen na tej planecie? Wolałbym oszczędzić karalucha, niż ciebie. Zrób, miękka fajo, w końcu coś pożytecznego - powieś się, utop, otruj, zastrzel. Świat od razu stanie się lepszy.

xPERUNx

Ty jesteś zaś niezwykłym. Zerknij do wikipedii, to zobaczysz, że jesteś nader zwykłym naiwniakiem :)

Wilkolak_Autograf

(...) Przepraszam za ostry język. Jednakże, gość kłamał, jakoby nie użył nic z wikipedii, zerknijcie do wiki. przekopiował sobie w formie przypisania sobie formy tekstu.
Jak ktoś mnie obraża lub (jak wcześniej) udaje pajaca, to dlaczego mam nie odpowiedzieć z emocjami? https://pl.wikipedia.org/wiki/N%C7%83xau Przynajmniej argument przytoczyłem, a bo dowód jest - na wiki, nie obrażam jak ameba bez argumentacji. Jesteśmy tylko ludźmi i czasem damy się ponieść. Ale przepraszam wrażliwych za moje ostre słowa (z wyjątkiem naiwnych pierdzących w fotel tępych leni, którym się nie chce weryfikować kto ma rację, nim w*ebią się z pustymi inwektywami w konwersację po 2 czy 6 latach).

Wilkolak_Autograf

Wyje*bane mam w to.

xPERUNx

Przecież to nie do ciebie. "z wyjątkiem naiwnych pierdzących w fotel tępych leni"

Wilkolak_Autograf

Ten leń może i pierdzi w fotel ale zarabia od 30 do 70 tysięcy miesięcznie.