Natalie Portman

Natalie Hershlag

8,4
106 660 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Natalie Portman

Za co? Można od myślników, można pełnymi zdaniami. Niech ktoś mi wytłumaczy, czemu ona jest w TOP2?
PS Nie zabolałoby mnie, gdyby była poza TOP100.

fabcos

Co ty człowieku pieprzysz?! Obejrzałeś jakiś film z jej udziałem? Jak nie to obejrzyj, wtedy poznasz odpowiedź na swoje idiotyczne pytanie.

szymon112

aha. czyli brak argumentów. no trudno. poczekam jeszcze.

szymon112

I może mi powiesz, że ona jest lepsza od Meryl Streep, Diane Keaton czy Susan Sarandon??

miko1356

Wymieniłem moje ulubione aktorki <3
CHWAŁA CI ZA TO!
Ja chyba będę potrafił wyjaśnić, czemu ona jest na 2 miejscu. Ponieważ na filmweb siedzi dużo nastolatek i młodych ludzi, którzy nie znają się na dobrych aktorach. Oczywiście Natalie jest utalentowana, ale nie można jej porównać do Susan czy Meryl. Tamte zagrały w każdej roli praktycznie i w każdej wypadły rewelacyjnie. Nie umiem wskazać filmu, który by mi się nie podobał z udziałem np. Susan czy Keaton. Naprawdę Natalie jest jeszcze zbyt młoda, aby pokazać wszystkie możliwości swoje wg mnie, a starsze aktorki miały okazje już w wielu filmach zagrać. Dziwie sie tylko, czemu w top10 nie ma Judi Dench, Mirandy Richardson, Susan Sarandon czy Diane Keaton.

CityOnilne

CityOnilne zgadzam się, Portman jest dobra, ale nie można jej porównywać do Meryl Streep, która jest królową kina.

xDee

A dla mnie krolowa na zawsze pozostanie Hepburn!!!!!

miko1356

Twoim zdaniem Natalie zasługuje na 1 ?
Jeżeli według Ciebie Maciej Friedek (Dałeś mu 10 i serduszko, dla nie wiedzących on gra w W11 i detektywach) jest lepszy od Portman to chyba nie ma co dalej z Tobą dyskutować. Wymienię jeszcze kilka Twoich ocen :
Helena Bonham - 5
Depp - 7
Dobrze wiedzieć, że w Polsce mamy tylu utalentowanych aktorów :)

fllaczek

no tak dałem mu tą ocene tylko dla jaj. Wiem, że to głupia ocena, ale założyłem się z kumplem. Helena, ona występuje głównie w potterkach i burtonowskich produkcjach, a ja nie trawie takich słabo inteligentnych filmów i dla mnie to jest chore, że jest pierwsza, gdyż są o wiele lepsze aktorki. Depp - wokół niego robi się za dużo szumu, a na pewno jest o 2 klasy aktorskie niżej niż De Niro czy Nickolson.
P.S Już zmieniłem ocene Friedeka na 1 :)

miko1356

Zwijam się już tak na podłodze od kilkudziesięciu minut.. Takiego dobrego żartu dawno nie czytałem.. chcesz mnie zabić ?!?!?!?! Wyśmiewasz jej role ? Nie grała jeszcze w wielu filmach, ale pewne jest to, że grała w każdym (z najbardziej popularnych) rodzajach filmów, i na pewno w większości wypadła wyśmienicie.
Depp nie wiem czemu tak uważasz. Może jakieś konkretne zarzuty, bo pisząc ' na pewno jest niższy o 2 klasy' to nie jest żadnym argumentem. Johnny gra przeważnie jakieś dziwne postacie, z którymi Jack z pewnością sobie nie poradził ( jak i większość aktorów).

fllaczek

Kogo role wyśmiewam??? Nie mówię, że jest złą aktorką (Helena), ale pierwsza w rankingu aktorek głównie dlatego, że fani potterka oceniają ją 10/10.Takim aktorkom jak Meryl Streep czy Diane Keaton ona nie dorównuje do pięt. Ta sama sytuacja jest z Deppem i z Portman. Deppa głównie oceniają nastolatki za jego "wspaniałą role" w "Piratach z Karaibów". Depp aktorem jest dobrym, ale nie na tyle by wyprzedzać De Niro, Hopkinsa, Nickolsona czy choćby Freemana. Natalie wypromowała się głównie Czarnemu Łabędziowi. Jedyna jej rola, która mi się podobała to Matylda w Leonie. Może ta ocena jest zbyt ostra, ale dałem ją tylko dlatego by Meryl ją wyprzedziła w rankingu.
P.S Jack umie grać dziwaków, potwierdził to grając Jokera w Batmanie. Tak samo Depp nie poradził by sobie grając Jacka Torrence'a w Lśnieniu (gra Nickolsona była jedyna i niepowtarzalna)
Pozdro

miko1356

O ile Deppa wyobrażam sobie w każdej roli, tak Nickolson'a po prostu nie. I wiele osób Ci tak powie. Depp jak na razie jest najbardziej uniwersalnym aktorem jakiego kiedykolwiek w życiu widziałem.

fllaczek

Wiele osób też ci powie, że jest on bardzo przereklamowany. Dla mnie najbardziej uniwersalnym aktorem jest Robert Duvall i tak ci też dużoooo osób powie. Czy wyobrażasz sobie Deppa w roli Vita albo Sonny'ego Corleone z Ojca Chrzestego??? Chyba raczej nie. Depp na pewno nie pasowałby do każdej roli, nie ma takiego aktora.

miko1356

Tylko twoim zdanie są lepsze!!.

fabcos

Ja tam się ciesze że Portman jest 2..

matedx

Gdyby nie Czarny Łabędź i miliony pseudo-intelektualistów, to pewnie by nawet nie dostała się do TOP100. Nie mówię, że nie potrafi grać, bo lubię ją i widziałam ją w kilku filmach, w których stworzyła ciekawe role, ale nie uważam, żeby zasługiwała na 2 miejsce. Któreś miejsce w TOP20 ok, ale 2 bez przesady. Co innego Helena Bonham-Carter, która zresztą też ma wielu wrogów tutaj. Trzeba jednak jedną rzecz podkreślić TOP100 nie jest rankingiem umiejętności, ale przede wszystkim popularności. Swego czasu Keira Knightley miała chyba 3 miejsce, więc sami oceńcie ten ranking.

P.S. Bardzo lubię Keirę, ale wielkie role dopiero przed nią, przed Natalie zresztą też.

fabcos

Z pewnością jest jeszcze wiele lepszych od niej, ale ona jest młoda i ma jeszcze czas, by zajść na szczyt, co niewątpliwie się stanie. Mistrzostwo osiągnęła w Czarnym Łabędziu i Leonie, który jest według mnie najlepszym debiutem aktorskim w dziejach świata!

klaaraa

W dzisiejszych czasach, każde dziecko ma w internet, i na taki stronach jak filmweb udaje wybitnego krytyka filmwego, i ocenia ludzi,filmy których nigdy nie widziała na ekranie. Gorzej jest jak jakaś aktorka/aktor ma swojego psychofana który zakłada konto z jej/jego imieniem i nazwiskiem, wstawia avatar w jej/jego zdjeciem i oczywiście ocenia 10/10 bo mu się twarzyczka spodobała.

Valeriusz

rzeczywiście to co opisałeś to jest kiepskie i denerwujące zjawisko. Ale i tak nic bardziej nie wkurza, jak ktoś ocenia aktorki lub aktorów, nie widząc żadnego filmu z jej udziałem. Specjalnie spojrzałem, czy oglądałeś film z Yvonne Strachovski, która według mnie jest bardzo dobrą i młodą aktorką, która kariera ma dopiero przed sobą. A Ty bez powodu starasz się obniżyć jej bardzo dobra średnią swoją jedynką.

fllaczek

dałem jej 1 tylko z powodu tego ze przebiła o niebo lepsze aktorki,zmienię ocenę,gdy ta pani znajdzie się na właściwym miejscu w rankingu

fabcos

Jak to: "za co"? Za urodę oczywiście.

fabcos

Najlepszą aktorką była Audrey Hepburn ale Natalie zagrała nie dawno w Czarnym Łabędziu powalająco co wpłyneło na to że min. ja dodałem jej jedną gwiazdkę a poza tym Ona jest przyszłością kina a Keaton i Streep reprezentują przeszłóść i wydaje mi się że Natalie stanie się jedną z legend kina

Vito90

Audrey? Już prędzej moim zdaniem Katharine Hepburn.

neo_angin

Brakowało jej uroku Audrey który jest ponadczasowy

fabcos

W rankingu na filmwebie oprócz ocen liczy się też ich ilość - a Portman co i rusz pojawia się w kinie w kolejnym filmie-hicie, co daje jej kolejne oceny. Kiedy ostatnio byliście w kinie na jakimś filmie Streep czy tej wymarzonej pani, którą uważacie za odpowiednią do pierwszego miejsca? Portman ma dobrego nosa do scenariuszy! (No i talent oczywiście też.)

fabcos

Nie jest.