Nicholas SparksI

Nicholas Charles Sparks

8,6
1 978 ocen scenariuszy
powrót do forum osoby Nicholas Sparks

Geniusz nad geniuszami po prostu! ;]

kaczi

jego książki są średnie, ale zawierają fantastyczny pomysł na film i każda ekranizacja jest rewelacyjna:D:P

marta_34

Ekranizacje są bardzo dobre, ale strasznie dużo rzeczy jest przekręcanych. Podoba mi się natomiast to, że Sparks nie rozpisuję się na temat pięknego kwiatka czy zachodu słońca. Myślę, że mężczyźni są mniej sentymentalni, bardziej konkretni. Czytałam wiele książek, w których były opisywane za przeproszeniem pierdoły, dla mnie to strasznie nudne. ;]

marta_34

powiem , że ekranizację są często przesłodzone , a w książkach Sparksa (które są moim zdaniem świetne) nie czuć tego.
Ale zresztą są gusta i guściki ;>

kaczi

zgadzam się. a co do ekranizacji to według mnie są gorsze od książek.

Vico96

z tym geniuszem sie nie zgodze. ja nie mogłam przebrnąć przez większośc powieści sparksa (a próbowałam przeczytać "wciaż ją kocham" "pamiętnik" i "list w butelce"). dla mnie postaci kreaowane przez niego są zbut cukierkowate, idealne i przesłodzone. poprostu mi się zbiera. a w filmach jakoś tak tego nie czuć, dlatego wole ekranizacje od powieści sparksa.

Leighton

Zgadzam się z Leighton, bohaterowie Sparksa są słabo charakteryzowani. Jego ksiązki czyta się zat o bardzo dobrze, szybko , nie ma zbędnych opisów.

Leighton

W sumie to się z wami zgadzam. Temat ten został założony pod wpływem chwili. Po tych paru miesiącach kiedy lepiej zapoznałam się z jego twórczośćią stwierdzam, że nie jest geniuszem. Ale prawda jest taka, że jego książki czyta mi się bardzo przyjemnie.

kaczi

To prawda, jest geniuszem :) Kocham jego książki!