Niki Lauda

Andreas Nikolaus Lauda

8,8
10 ocen występów osoby
powrót do forum osoby Niki Lauda

sam sie nie zatrzymales rok wczesniej zeby ugasic plonacy bolid (powiedziales na konferencji ze nie placa ci za parkowanie tylko za wygrywanie) ....facet zmarl ..a ciebie uratowali inni kierowcy nawet im dziekuje nie powiedziales
musialbyc niezly fiut z ciebie

Amiga1240

Trafne spostrzeżenie.

Amiga1240

przecież Landa jest z tego znany: z bezwzględnego dbania o własny interes. sam otwarcie mówił o sobie, że jest dupkiem. gdy na którymś z torów umierał kolejny jego kolega, kumpel po fachu, pozostawał nie wzruszony. jeżeli to prawda - że nie zatrzymał się by ugasić płonący bolid plus ten jego beznamiętny, zimny komentarz na konferencji - to nie powinno to za bardzo dziwić. Landy nikt nie lubi, a on sam innym tego nie ułatwia. taki już jest i tyle.
i to nie prawda, że nie podziękował gdy uratowano mu życie w sierpniu 1976 r. 6 tygodni po wypadku Landa podszedł od tyłu do Bretta Lungera - tego amerykańskiego kierowcy któremu Landa wpadł pod bolid i był jednym z 3 kierowców którzy go wyciągnęli z płonącej pułapki - dotknął jego ramienia, powiedział "dziękuję" i zniknął zanim tamten zdążył w jakikolwiek sposób zareagować.

isobel

głupi błąd. dopiero teraz zauważyłam, że pokręciłam nazwisko. oczywiście na myśli miałam Nikiego Laudę, a nie Landę. nie mam pojęcia skąd mi się to wzięło ;p przepraszam za durny błąd :))

isobel

wybaczam ;P

Amiga1240

Ale w filmie to, z tego co pamiętam, było pokazane, że ci dwaj kierowcy, co go uratowali, i tak wjechali w jego pojazd. Nie zatrzymali się przecież specjalnie, żeby go ratować. Hunt i reszta też zresztą pojechali dalej.
Co nie zmienia faktu, że zapewne Lauda nie jest przyjemnym gościem.