Paapa Essiedu

4,2
2 208 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Paapa Essiedu

Białemu człowiekowi honor by nie pozwolił na zagranie jakiejś ważnej czarnej postaci. Ale jak widać w odwrotną stronę to nie działa - nigdy nie miałam problemu z osobami innego koloru i pochodzenia, byli dla mnie naturalni tak samo jak każdy inny człowiek na ziemi. Niestety, przez to co świat wyprawia, właśnie zaczyna mi to przeszkadzać - dlatego, że nie są oni stawiani na równi, a wywyższani. W chwili obecnej "prawa obcych" są zdecydowanie "nad nami" (tu akurat nie tylko czarni, bo biali ukr także). Podoli wolno im więcej niż nam. Więcej mają praw a mniej odpowiedzialności (np. za nazwanie mnie "je***ym białasem" nikt z nich nie idzie siedzieć). To nie jest żadna równość i mi się to nie podoba. Nie jest to też żaden rasizm, tylko zdrowy rozsądek. Jeśli ktoś uzna mnie za rasistkę, którą nigdy nie byłam, warto zastanowić się dlaczego tak się dzieje, bo jeszcze kilka lat temu nic takiego bym nie napisała. Skoro walczymy o równość to albo RÓWNO albo do widzenia, bo ja nie zamierzam być deptana we własnej kulturze.

Jeśli aktor ma odrobinę oleju w głowie to sam zrezygnuje, bo będzie miał pół świata antyfanów a to ani miłe, ani korzystne.