Penélope Cruz

Penélope Cruz Sánchez

8,1
41 661 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Penélope Cruz

Na wstępie zaznaczam, że jestem FACETEM, mam 18 lat i mam najpiękniejszą dziewczynę na świecie którą kocham. Gdybym tego nie ujął zapewne pojawiły by się pyskówki typu "Głupia paszteciara ma kompleksy"
Otóż nie rozumiem zachowania większośći facetów nie tyle na tym forum ale i w ogóle. Czy wy naprawdę nie widzicie, że Freida Pinto,Penelope Cruz, Salma Hayek, Cameron Diaz itd mają nawalone tonę makijażu na swoje twarze? Czy nie widzicie, że każda z nich jest zrobiona? Że każdą odpowiednio dopracowuje się komputerowo? Czy naprawdę podobają wam się Imitacje kobiet?
Nie uważam powyższych za brzydkie kobiety ale tak naprawdę żaden z nas nie potrafi ocenić jak one wyglądają naprawdę. Wszystko to jest przesłodzone, cały ich wdzięk opiera się na godzinach spędzonych u wizażystki.
Czy wasze własne dziewczyny czy też żony doceniacie dopiero po nałożeniu odpowiednio grubej warstwy makijazu ? Wstając rano i budząc się obok kobiety, która nazywacie miłością swego zycia odwracacie wzrok bo nie możecie patrzyć na tak nie "dopracowaną" kobietę ? Z tego co widzę większosc z was ma taki syndrom. Żal mi takiej postawy.

Strangerr

Dodam, że Penelope Cruz jest wg mnie bardzo dobrą aktorką. Mowa jednak o czymś innym bo połowa postów na tym forum to "Piękna" "Idealna"...

Strangerr

Wow! Facet, który potrafi spojrzeć na kobietę pomijając cuda photoshopu. Rzadkość, rzadkość... Przekaż dziewczynie, że jest szczęściarą:)

Strangerr

Musi cię to naprawdę gnębić, bo na forum Freidy Pinto założyłeś identyczny wątek.

Strangerr

Twoja dziewczyna jest najpiekniejsza ale zapewne tylko dla Ciebie. Natomiast Penelope jest piękna z makijażem czy bez. Nikt przecież nie myśli ze Penelope na okładkach magazynu to prawdziwa ona. Bez względu na stylizacje czy jej brak Penelope ma to coś. Makijaż nie gra tu większej roli. Chodzi tutaj o rysy, sposób zachowywania, temperament. pozdrawiam :)

penelopeeeee

Dokładnie, przecież Penelope jest fascynująca sama w sobie. Założyciel wątku wypowiada się jak jakiś zakompleksiony gej. Aktorek do filmów nie bierze się z łapanki tylko wybiera się je z mas. Do założyciela wątku: zwróć uwagę też na wiek tych pań - życzę ci, by twoja dziewczyna za te parę lat wyglądała tak jak one.

Strangerr

Może i masz rację.
Jednak spójrz na zdjęcie Penelope Cruz, na którym nie ma makijażu.
http://i38.tinypic.com/21e3pd3.jpg to chociażby. Jak na 35 lat wygląda fantastycznie. I życzę Ci, żeby Twoja dziewczyna wyglądała podobnie.

kqu

*żeby Twoja dziewczyna w jej wieku...

Strangerr

a ja jestem kobietą i szczerze zazdroszczę Penelope jej rysów, oczu, kształtu ust, temperamentu, włosów, figury i kobiecości w każdym wydaniu:) photoshop? dzisiaj nawet przeciętna dziewczyna dodając zdjęcia na naszą klasę go używa. obejrzyj sobie jednak zdjęcia Penelope bez makijażu itp. piękna, jak zawsze :)

Strangerr

Wcale mi nie przeszkadza, że każda z nich jest ,,zrobiona''.
A tak na marginesie twoja dziewczyna na pewno nie jest najpiękniejszą dziewczyną na świecie.

kopulator2000

brzmi to tak jakbys byl zazdrosny, ze jest z dziewczyna, ktora mu sie wydaje taka piekna. w ogole brzmi to dziecinnie. a jakbys tak spojrzal na to nieco bardziej zyczliwie i bez niepotrzebnego sprzeciwiania sie ("twoja dziewczyna na pewno nie jest najpiekniejsza" - przeciez wszyscy wiemy, ze to tylko jego subiektywna ocena. nie potepiam buntu ktory jest potrzebny na swiecie, ale w takich przypadkach jest on po prostu zwyklą pyskowka) to moze bys zrozumial ze czasami pewne rzeczy mozna uszanowac i czuc sie z tym ok:) po co mu takie cos mowisz? to takie zachowanie typowego przedszkolaka...

Strangerr

Właśnie o to chodzi.
że są świetnie zrobione. Wyglądają fantastycznie bo są zadbane, robią sobie operacje plastyczne i spędzają godziny na pielęgnowaniu swych ciał.

Strangerr

to sraszne jak niektórzy odczytali twój temat... ale zostawmy to w spokoju. Bardzo ładnie to napisałeś i się z tobą zgadzam jednak trzeba wziąć pod uwagę, że świat show-bizu jest bardzo wymagający i dziewczynom nie dziwią się, że tak do siebie dbają. Co do Penelopy to niestety ona według mnie po prostu nie jest piękna. Ma strasznie surowe rysy i zawsze jak patrzy bezpośrednio na kamerę mam wrażenie,że ma zeza (przepraszam, może to moje zwidy, ale nie mówcie mi jaka to jestem zła, zakomlpeksiona itd. bo nie uważam pani Cruz za wcielenie Wenus). Jest za to świetną aktorką.

Strangerr

Głupia paszteciara ma kompleksy ;]

Strangerr

po co się rozwodzić nad tym czy ma tonę tapety czy nie i jak z nią wygląda. Przecież bez tapety jej nigdy nie zobaczę bo zresztą po co...
Co do odzywek typu "Głupia paszteciara ma kompleksy" też za tym nie jestem, każdy ma inny gust i może się komuś zwyczajnie nie podobać. Ale ludzie to tylko aktorki, nie macie co w życiu już robić naprawdę niż zajmować się czymś takim? xP

http://www.pieknekobiety.com.pl/penelope.php

użytkownik usunięty
dave84

ja sie zgadzaM z autorem tematu po czesci.
swoim zdaniem ja widzialam na lotnisku ja w barcelonie , uwierzycie lub nie.
przeszlam kolo niej bylam bardzo blisko to byl moment ale JAK DLA MNIE byla bardzo ale to bardzo przecietna.
i tak byla bez makijazu. bardzo normalna kobieta.
jak dla mnie nie piekna.
choc dla innych moze i tak.
wiadomo na ekranie oprezentuje sie swietnie zadbana umalowana z pudrem na twarzy jest piekna.
tak jak kazda kobieta.
przeciez wszystkie o soebie dbaja

Mi sie Penelope nie podoba - w makijazu czy bez. Nie widzi mi sie jej styl bycia, nie widzi mi sie jej akcent, denerwuje mnie jej glos.
Dla mnie wcale nie zasluguje na swoja filmwebowa ocene, chociaz nie uwazam tez - obiektywnie - ze jest koszmarna czy cus. Mi sie nie widzi. Podobala mi sie jej gra w 'Abre los ojos', w 'Volverze' i tyle.
jest dla mnie sredniawa - w filmach produkcji amerykanskiej gorsza - w tych hiszpanskich o niebo lepsza - czyli dla mnie wyjdzie na to swoje 5, moze 6/10.

Chociaz tak subiektywnie, ja, jako ja - to nie trawie kobiety w ogole :)

[I sie nawet dziwie, ze sie na jej forum wypowiadam;> ]

Pozdrawiam wszyskich :)

Strangerr

Mądrze napisane. Osobiście jestem dziewczyną i nie ma kompleksów względem gwiazd, uważam, że są wśród nich ładne kobiety, ale bez przesady. Mówiąc szczerze, to każda taka pani, którą widzimy na okładce kolorowego czasopisma w rzeczywistości nie wygląda wcale o wiele lepiej niż "normalne" kobiety - po prostu ma na sobie tonę podkładu, a jej zdjęcie przechodzi pięciokrotne (no, może rzesadziłam:)) przeróbki i retusze. Nie czarujmy się, każda przeciętna "Kowalska" wyglądałaby zjawiskowo po tylu zabiegach.
Ale Penelope jest bardzo ładna :)

Strangerr

"mam najpiękniejszą dziewczynę na świecie którą kocham" - jakie to miłe. She must be lucky girl! ;) Pozdrawiam.

Strangerr

No i na co się tak bulwersujesz ? przecież wiadomo ze każdy z nas tutaj czy to kobieta czy mężczyzna nigdy nie spotka penelopy także poco mam się denerwować faktem ze ona jest sztuczna ? to już wole popatrzeć na jej komputerowe zdjęcie i się zachwycać no bo ci mi zostaje ? co mam patrzeć na naturalna brzydotę Penelopy fuj ! Także wolę ja dopracowana przez grafika ; p

Strangerr

No i na co się tak bulwersujesz ? przecież wiadomo ze każdy z nas tutaj czy to kobieta czy mężczyzna nigdy nie spotka penelopy także poco mam się denerwować faktem ze ona jest sztuczna ? to już wole popatrzeć na jej komputerowe zdjęcie i się zachwycać no bo ci mi zostaje ? co mam patrzeć na naturalna brzydotę Penelopy fuj ! Także wolę ja dopracowana przez grafika ; p

karolineusz

' na pewno nie masz najpiękniejszej kobiety na świecie'-rozwaliły mnie takie komentarze. DLA NIEGO ona JEST najpiękniejsza,tylko pogratulować dziewczynie. ;)

Powiem tak,z brzydkiej kobiety nie da się zrobić zjawiskowej piękności nawet jak się nałoży makijaż,wyretuszuje w photoshopie.Wg mnie Penelope jest piękną kobietą nawet bez makijażu,a to że jest przerobiona,rozumie się samo przez się. Wiadomo że jest różnica,jak zobaczy się taką gwiazdę na okładce magazynu.Tona makijażu,przeróbki,inne światło.W rzeczywistości sądzę że jest również ladna,nawet bardzo ładna,ale tak naprawdę nie różni się specjalnie od innych pięknych i zadbanych kobiet. ;)
Ma ładne rysy twarzy,więc brzydka nie jest,a każdemu jak wiadomo-nie dogodzi.
Dla jednych jest zjawiskowa,a dla innych mniej atrakcyjna i tyle.

kilmenyy

Mnie osobiście zaskoczyła kiedy powiedziała ze mam twarz konia ; p możne faktycznie jakaś taka koniowata ale to chyba najpiękniejszy koń wśród kobiet ; >

karolineusz

Ale kto powiedział,że ona ma twarz konia? xD
Bo tu nie widze takiego komentarza,ale może ślepa jestem,haha. xD

Tak czy siak,Penelope moim zdaniem jest piękna,a to że jest różnica kiedy ją się zobaczy naturalną a nie przerobioną-to oczywiste.
Rysy ma dalej takie same,więc nadal pozostaje piękną kobietą. ;)

kilmenyy

aa,przepraszam,źle przeczytałam.
Chyba każda kobieta,piękna czy też nie,widzi w sobie jakies minusy. xD
Wg mnie w ani jednym procencie nie ma koniowatej twarzy.Jest śliczna. ( ;

użytkownik usunięty
kilmenyy

Popieram założyciela tematu!!! Te wszysytkie aktorki są sztuczne, makijaż, stylizacja, drakońskie diety, wizaż , photoshop. Mężczyźni myślą potm,że to jest jedyny właściwy typ urody, a PRAWDZIWE kobiety, które są wokół nich są potwornymi pasztetami. A natomiast kobiety przez to wszystko maja kompleksy, ponieważ nikt nie wygląda jak te "gwiazdy na zdjęciach.
Nie przecze wiele z tych kobiet jest ładnych bez makijazu, ale uważam ,że naprawdę nie uczciwe jest, to zwyczajne oszukiwane, ponieważ one tak nie wyglądają. Oto Wasza Peneloepe z makjażem i photoshopem:
http://zalotka.pl/files/2008/08/penelope.jpg
http://www.zeberka.pl/img/z/601.jpg
A oto bez makijazu:
http://i34.tinypic.com/2arf3a.jpg
http://www.kozaczek.pl/img_users/1216149663.jpg
http://foty.ifd.pl/sb.asp?w=520&p=1/images2004/20040618205253.jpg

calkowicie sie z toba zgadzam. w naszej kulturze coraz bardziej uciekamy do sztucznych idealow; wszedzie dookola pokazywane sa wymizdrzone odpicowane gwiazdy, nienaturalnie upiekszone. podobnie jak ty nie twierdze, ze nie ma urodziwych z natury celebrytow, skadze; ale zagalopywujemy sie zdecydowanie ludzac sie, ze ta cala otoczka wokol gwiazd to prawdziwy swiat. nie tylko sie oszukujemy, ale tez panicznie boimy sie starosci, co prowadzi do tego, ze smierc, ktora jest najnormalniejsza sprawa na swiecie (w koncu kazdego z nas kiedys spotka;p) wydaje nam sie straszna, przerazajaca - przynajmniej tak jest na zachodzie.

Strangerr

Moze i sa "zrobione" ,jak to ujales, ale ja dostrzegam w Penelope przede wszystkim jej talent aktorski. Uwazam ze na stronie poswieconej kinematografii to jest najwazniejsze, o jej wygladzie mozesz podyskutowac na pudelku albo kozaczku:)