Peter Stormare

Rolf Peter Ingvar Storm

7,7
25 413 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Peter Stormare

jest tu ktos kto tez uwaza ze jego morda jest nieprzyjemna i bezczelna?

astok0

Nieprzyjemna i beszczelna? Hyh, no beszczelna, moze troszke, ale zobacz jakie role on gral, ciagle jakiegos mafijnego zbira, w dodatku mlody nie jest, jego wyglad idealnie odzwierciedla jego role, na dodatek swietnie gra. Uwazam tez ze jego twarz jest raczej przyjemna, no nie wiem, jak ja go widze w jakims filmie to odrazu bezwarunkowy usmiech, zalezy jeszcze oczywiscie od harakteryzacji, uwielbiam go w skazanym, milion dolar hotel, armagedon, bad boys 2, constantine, ma w sobie to cos, zupelnie jak Cage, ktory rowniez do przystojnych nie nalezy ale w filmach gra rewelacyjnie :)

Czeza

jak to Cage do przystojnych nie należy? Cage wg mnie zawsze był przystojny ...

astok0

Hah, no widzisz, sa rozne gusta :) Cage ma bardzo nietypowy typ urody ktory do mnie osobiscie nie przemawia, nie mozna powiedziec ze jest jakis brzydki, no ale uroda mnie nie powala, gdyby nie byl takim znakomitym aktorem nie zrobil by na mnie zadnego wrazenia i nie zwrocila bym nawet na niego uwagi, no ale jednak jest swietnym aktorem i to sie liczy. Ogladales\as moze 8mm? Jak dla mnie film raczej przecietny ale daje rade ogladalam wlasnie ze wzgledu na Petera i Nicolasa. I cge jest przyciagajacym aktorem wyrazajacym wiele emocji i idealny do glownych rol, natomiast peter swietnie odnajduje sie w rolach zloczyncow i drogoplanowych, przy czy jego miny i teksty mnie po prostu rozwalaja :) A i z Nicolasem polecila bym film na faktach Pan zycia i smierci (jesli nie widziales\as). Dla mnie rewelacja, chyba najlepsza rola Jareda Leto, a Cage jak zwykle bezbledny.

Czeza

8mm ogladalem ale pan zycia i smierci jeszcze nie zdazylem;p Nicolas Cage to moj ulubiony aktor

astok0

Szczerze powiedziawszy wcale Ci się nie dziwię, bo widać jest coś w powiedzeniu, że pierwsze wrażenie rzutuje na późniejszą - subiektywną rzecz jasna, ale jednak - ocenę postaci. Ja go pierwszy raz widziałem w "Fargo", a tam był zwykłym bezdusznym psychopatą. Ale następne jego występy nie były inne: wciąż to aroganckie, bezczelne spojrzenie, ascetyczna mimika twarzy, mało gadki... No cóż, takie jest jego emploi, w tym się czuje dobrze - i niech mu tam będzie!

astok0

Oj jest! Ale właśnie dlatego go tak lubię!
Poza tym to tak naprawdę sympatyczny koleś;)
http://www.youtube.com/watch?v=bmUtVwr-9vQ

astok0

w jego wstrętnej mordzie spoczywa jego siła

użytkownik usunięty
astok0

może i jest okropny, ale gra naprawdę rewelacyjnie ;) i mimo tej jego "mordy" to go lubię ;)