Phoebe Tonkin

Phoebe Jane Elizabeth Tonkin

7,9
5 385 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Phoebe Tonkin

Kiedyś kiedy oglądałam jeszcze h2o najbardziej nielubiłam postaci która ona grała czyli Cleo.Uwarzam że jest głupia,ma psychikę małej dziewczynki która niewie czego tak naprawde chce,najlepszy przykład to Lewis.Poza tym niepodobały mi sie miny jakie stroi,takiego naburmuszonego dzieciaka oraz to jak traktóje swoją siostrę Kim.Odkiedy posiada te "moce" myśli że jest niewiadomo kim(scena kiedy Kim zmywała naczynia za Cleo).Niewiem w jakich filmach jeszcze grała ale po tym co zaprezentowała w h20 niezasługuje na ocenę wyższą niż 1/10.

fazi00000

a Ty zamiast krytykować wszystkim po kolei przestudiuj sobie słownik ortograficzny, bo masz niemały problem z poprawną pisownią nawet podstawowych wyrazów!

Pachne_Sloncem

luzz mała niedenerwój się,zamiast krytykować moją ortografię udowodnij że się mylę...a jeśli nie to wypad na forum dla laluni:P

fazi00000

Sorry, ale h2o to serial, nie można oceniać gry aktorskiej po 1 roli. To nie ma z tym nic wspólnego.

Mrs__Smith

ojj mylisz się i to bardzo.za krótki<br/>

fazi00000

to akurat byla postac w serialu , a nie aktorka!

fazi00000

a są takowe fora? bo nie słyszałam o takich!
a może poprosisz kogoś, żeby utworzył je specjalnie dla mnie?! x]

Pachne_Sloncem

Ja po prostu sądzę, że nie można oceniać aktora/aktorki po tym jaką gra postać...

Mrs__Smith

Mrs.Smith wydaje mi się że fazi chodziło o poziom gry aktorskiej jaki prezentóje Phoebe Tonkin,a nie to że nielubi Cleo.Też wydaje mi się że Tonkin nieumie grać,a kiedy ma zagrać "oburzenie" wypada żenująco.Uwarzam że to porównanie do miny naburmuszonego dzieciaka jest bardzo trafne.

kamerun5

Tak, tak na pewno... Ciekawe tylko, czy wy lepiej byście zagrali?

Mrs__Smith

Nie wpadliście na to, że ona miała tak zagrać? Nie mówcie, że nie zaóważyliście, że Cleo zachowuje sie tak zawsze bo taki właśnie ma charakter? bosh

Memorial_address

*zauwazyliscie

heh za krótki <br/>

Memorial_address

Głupia jesteś.Niezauwarzyłaś mondralo że ona gra poprostu fatalnie????A kiedy ma zagrać zdziwioną ,to robi taką samą minę jak karp w Boże Narodzenie.....szeroko otwarte usta,wytrzeszczone oczy,tak że zaraz wylecą jej z orbit.To jest według ciebie świetne aktorstwo?????Śmieszna jesteś.

kamerun5

Chodziło Ci o "mądralo" rozumiem? eh weź jeszcze raz przeczytaj moją poprzednią wypowiedź i znajdź mi gdzie napisałam, że jej gra aktorska jest świetna. Chodzi mi jedynie o to, że zagrała dopiero jedną role i ciężko stwierdzić jaka jest jej gra aktorska.

Cieszę się, że tak Cie rozbawił mój post.

Memorial_address

Jak dla mnie to ona jest strasznie sztuczna.Kamerun5 ma rację,te jej miny są powalające "(...)jak karp w Boże Narodzenie(...)".Czysty Plastic Made in Australia.

michela81

Racja ona gra strasznie stucznie!!!!!!!!!! To widać.

Mrs__Smith

Oglądałam z Tonkin jeszcze serial "Tajemny krąg" i film "W szczękach rekina". Z przykrością stwierdzam, że H2o wyszło jej najlepiej. Jeśli chodzi o szczęki i tajemny krąg to sztuczność jej gry biła po oczach od początku do końca. Możliwości są dwie albo brak jej talentu albo wybiera, role do których się nie nadaje.

kamerun5

kamerun, co to znaczy "prezentóje"?

za krótki <br/>

użytkownik usunięty
fazi00000

Bez urazy, ale jesteś...beznadziejna!
Jak można oceniać aktora po tym, jaką gra postać?
Bo w tym co napisałaś to krytykujesz Cleo Sertori, a nie Phoebe Tonkin...

fazi00000

traktÓje? Uje sie nie kreskuje. Analfabetyzm...

fazi00000

masz racje ona jest fe i paskudna a jej miny to zygnie!!! ona jest beznadziejna moim zdaniem 0/10

fazi00000

Każdy ma problemy i w pełni niewie czego chce więc...x\ I niewiem dlaczego wy się tak wszyscy uczepiliscie tego jak ona traktuje Kim.?! Przecież to Kim jest tą wredną siostrą pokazała to podsłuchują rozmowy oraz robiąc wiele gorszych rzeczy... A to,że Kim zmywała naczynia to niebyło nic złego bo dla twojej wiadomości ona dostawała za to kase od Cleo.;)

fazi00000

Hmmmm... ciekawe...
Ty raczej oceniasz postać, którą gra ta aktorka, a nie ją samą...

fazi00000

Niewiem w jakich filmach jeszcze grała, ona grała tylko w h2o.

fazi00000

Ej, to chyba jasne. Cleo nie może myć naczyń, bo jak dotknie wody zamienia się w syrenę. Pomyśl trochę. A w h2o zagrała b. dobrze. Cleo to moja ulubiona postać. ;D

soooniusia1

Jest fatalna,nie potrafi wczuć się w rolę,pierwsza lepsza osoba z ulicy zagrała by od niej lepiej.

fazi00000

No a co miała zmywać naczynia żeby wszyscy wiedzieli że jest syreną. Ona nie chciała żeby jej rodzina wiedziała, to wydaje mi się logiczne. Co jak co ale lekcja ortografii by się przydała. Chociaż zacznij korzystać z podkreśleń kiedy piszesz coś źle jak już chcesz się mądrować :) Widać że wszyscy cię przegadali i już nie chciało ci się pisać xd

fazi00000

jak dla mnie w The secret circle zagrała świetnie obejrzyj a zmienisz zdanie o Phoebe, role Cleo zagrała dobrze takabyła ta postać, charakter i zachowanie, więc nie mów że Tonkin to zla aktorka jak oglądałaś z nią jeden marny serial dla dzieci

poncho003

Zgadzam się. Phoebe naprawdę zmieniła swoją grę aktorską od czasu H2O. W The Secret Circle można to zauważyć.

meel

ja też się z tym zgadzam, w TSC grała po prostu świetnie! bardzo się zmieniła od czasów H2O

fazi00000

Masz problemy z psychiką?
Oceniłaś zachowanie Cleo, a przecież to była jej rola. Zastanów się nad sobą, bo aż mi się przykro robi, gdy uświadamiam sobie, jakie kretynki żyją na tym świecie. -.-

fazi00000

Dziecko drogie...
Po pierwsze następnym razem jak będziesz miała zamiar pisać coś na forum publicznym, to najpierw zajrzyj do słownika ortograficznego. Zresztą nie wiem jak można robić tyle błędów, skoro prawie na każdej przeglądarce się one podkreślają. Po drugie - ty oceniłaś zachowanie Cleo, bohaterki którą grała Phoebe. Może ci się nie podobać jej charakter, ale to nie jest powód, by źle oceniać aktorkę. Mogę się z tobą zgodzić, że w H2O Phoebe robiła czasem dziwne miny, ale wystarczy obejrzeć inny film/serial z jej udziałem i zobaczysz, że ta przypadłość już dawno jej minęła. Uważam, że Phoebe jest świetną aktorką.

r_rosemarie

To prawda że w H2o nie zagrała najlepiej ale to był początek jej kariery..teraz patrząc na nią w The secret Circle stwierdziłam że bardzo się zmieniła od H2o...jest dobra xD polepszyła swoje umiejętności aktorskie..To widać !!! :)

fazi00000

Jeśli chodzi o h2o to myśle że po prostu taka była jej postać i musiała tak zagrać nie widzialam jej w innych filmach więc nie za bardzo moge ogólnie ocenić aktorkę.

fazi00000

Jak dla mnie gra świetnie!
Zachowuje się jak dziewczynka, ale mnie to pasuje.Lepiej tak niż zakapturzona, wredna plastikowa, paląca lalka.
A gra tak bo taką ma role.Więc, jak widać gra(udaje), bardzo dobrze.
P.S.Kiedy 4 seria h2o, i czy Cleo naprawde odejdzie?

fazi00000

A ja ,,uwarzam'' że ty jesteś głupia. Oceniasz tylko po jednym serialu. Może dla ciebie jej postać była głupia, ale ona taką musiała zagrać i dobrze to zrobiła. Zobacz sobie jeszcze jak zagrała w ,,w szczękach rekina'' i ,,Tajemny krąg''.

fazi00000

Dlaczego oceniasz postać, którą grała, a nie ją? Aktora nie ocenia się po tym kogo, lecz jak grał.

fazi00000

Się naoglądałaś... Faktem jest to, że dziewczyna ma niezbyt ładną barwę głosu, ale za to świetnie gra, wciela się w postaci. Obejrzyj jeszcze pare filmów i oceń fair.

fazi00000

no chyba sobie kpisz piszesz tutaj że Kim musiała za nią zmywać ale to nie wina Phoebe że taką miała rolę dziecko stuknij sie w czoło potem pisz

fazi00000

hehe
Nie wiem czy ty zdajesz sobie sprawę ale ty opisałeś postać serialu H2O a nie aktorkę która gra tę postać.
Aktor nie tworzy postaci a jedynie gra postać którą wymyślił scenarzysta więc z takimi żalami to do scenarzysty.
A co do tego że Kim zmywała za nią naczynia to chyba wiele nie za kumałeś z tego jak działają "moce" Cleo jak by się zamoczyła podczas zmywania naczyń to by jej ogon wyrósł a wtedy Kim byłaby pierwszą która chciałaby oddać Cleo do cyrku albo do laboratorium żeby jej sekcje zrobili (w końcu w jednym odcinku gdy znalazła jej pamiętnik to chciała ujawnić to że Cleo jest syreną i jakoś szczególnie o tym co stanie się z jaj siostrą jak już wyjdzie na jaw że jest syreną to nie myślała) więc musiała znaleźć kogoś kto będzie to za nią robił a łatwiej przekupić młodszą siostrę niż rodziców, dokładnie tak PRZEKUPIĆ bo Kim nie robiła tego za darmo w jednym odcinku targowała się z Cleo że 5 dolców to za mało i chce 10 na co Cleo się zgodziła. Nie wiem jak ty ale mnie nikt gdy byłem w wieku Kim za robienie obowiązków domowych nie płacił i gdyby ktoś płacił mi 15 złotych (zgodnie z kursem z dnia 18 czerwca tego roku 5 dolarów australijskich kosztowało 15zł) za każdym razem gdy pozmywam za niego naczynia to skakałbym z radości.

fazi00000

No tak,ale Ty nie oceniłaś aktorki tylko postać w serialu :) Taką role przyszło jej grać to ją "zagrała".

Też dałam jej 1/10,ale z zupełnie innych powodów. Ona po prostu...nie umie grać. Moim skromnym zdaniem. Widziałam ją w H2O gdy jeszcze byłam nastolatką i wtedy nawet ją lubiłam. Może dlatego,że podobnie jak Ty utożsamiałam aktorkę z graną przez nią postacią. Jednak, im dłużej przyglądam się jej karierze aktorskiej tym bardziej dochodzę do wniosku,że aktorką najzwyczajniej w świecie jest marniutką. Po jej roli w TVD się do niej całkowicie zraziłam. Te gesty, mimika...nie podoba mi się.

fazi00000

A ja jej dałam 10/10. Pamiętam, że irytowała mnie w H2O postać Cleo, ale Phobe miała poprostu taką rolę i nie miała się czym wykazać. Oglądam TVD, gdzie również występuje i polubiłam jej postać, a do gry aktorskiej nie czepiam się (oprócz min, które na początku były nieznośne ale potem na szczęście przestała). W między czasie oglądałam TSC, gdzie nie miałam zastrzeżeń do niej, a wręcz myślę, że grała dobrze. Mam zamiar oglądać również TO i zobaczymy jak będzie. Mam wrażenie, że niektórzy nie oceniają aktora tylko postać albo <przykład> nie lubią jej z powodu dziecka, którego ojcem będzie Klaus (TVD). Niestety gdzie by się nie pojawiła zawsze będzie mi się kojarzyła z roli syrenki (mam sentyment do tej postaci). A i czasami niewyraźne mówi, ale to przez australijski akcent. Może 10 to za dużo, ale tu i tak te oceny są pokręcone, a ja zostrzeżeń nie mam i Phobe lubię :)

Alex2110

Phoebe*, a nie Phobe. :)

fazi00000

Boże, słownik ortograficzny się kłania! WSTYD!