Pier Paolo Pasolini

7,6
668 ocen pracy reżysera
powrót do forum osoby Pier Paolo Pasolini

Nie wiem czy mordercy PPP zdawali sobie sprawe z tego że mordowali jednego z największych intelektulaistów naszych czasów. Pasolini był człowiekiem ze słabościami i nie każdy musi się zgadzać z jego poglądami ,ale taki nudziarz jak Fellini mógł co najwyżej podawać taśme filmową Pasoliniemu. Po stokroć dzięki za trylogię, Teoreme, Chlew, Mamme Rome i te które w najbliższym czasie obejrze filmy, Mistrzu!

brian1988

mistrz??? czy ktos ograniczony umyslowo przez idee komunizmu moze byc mistrzem??

użytkownik usunięty
da_markos

powiedział kolo z ''piłą'' w avie xD.

Jestes Mistrzem !!!

... do budy!!! ;]

no dokladnie ale ja nie uwazam sie za mistrza ani mnie nikt nie uwaza za mistrza. ot jestem "kolo z piłą w avie" jak to zauwazyles ;]. takze nie spuszczam (akorat to pasuje jak ulal do jego tworczosci) sie nad tworczascia ppp jak to robi wielu pseudointelektualistow ;]

użytkownik usunięty
Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
użytkownik usunięty

Temat z twojego forum ... ''' PRISON BREAK!!!!!!!!!!ten serial (jak narazie) wymiata i nie ma sobie rownych'' i ty chcesz mówic o kinie artystycznym o_O? chodz troche oleju w glowie bys mial i sie nie odzywał przy tematach o których nie masz pojecia.

użytkownik usunięty

pozatym ''marksistowskosc'' pasoliniego jest do dyskusji... zostal wyrzucony z parti za kjak to ktos ujoł ''sklonnosci burżuazyjne''.Pozatym co to za komunista co popierdziela alfa romeo -_-''.

"do pały pantofelku... kur** " - chcialbyś ;] -nie jestem toba, nie mozesz wszystkich sadzic po sobie...
jak troche ochloniesz i przestaniesz sie tak podniecac to moze zauwazysz, ze przy innym temacie napisalem, ze pasolini jest w porywach co najwyzej dobrym tworca (z uzasadnieniem). jednakze moj drogi od geniuszu i mistrzostwa dzieli go tyly ile ciebie od kulturalnego zachowania.

pozdrawiam i czestuje "holyłudzką papką"

użytkownik usunięty
da_markos

Nie wiem gdzie i zerknolem w 3 pierwsze od tego wpisy w temacie i niema, ale nie ważne...wątpie czy widziales wiekszosc jego filmów skoro takie brednie wypisujesz...niektore są slabsze(ale to glownie dlatego że nadżarte przez czas.) Tez juz pare dyskusji o to stoczylem.Zawsze uzasadnij wypowiedz paroma zdaniami jesli masz cos naprawde do powiedzenia.Pozatym nie wiem co tu ma czyjas orientacja polityczna do rzeczy-Leni Riefenstahl tez byla wybitna.

pozdrawaim

użytkownik usunięty

Tyy wlazlem w twoje ulubione filmy---> http://www.filmweb.pl/user/191812/filmFavorites

Jak ty chcesz Pasoliniego oceniac skoro takie komercyjne gowna ogladasz?

A jak ci sie ''Bez przebaczenia'' podobalo to lepiej zobacz ''Wyjęty spod prawa Josey Wales''.

jak ty bys to "ujoł"... - biore drabine i schodze na twoj poziom... ;]

twierdzisz, ze ogladam komercyjne gowna - tak ( choc nie tylko) - nie ukrywam tego. wiele z "komercyjnych gowien" mi sie podoba. skoro to ma byc glowny argument w tej dyskusji to idac twoim tokiem rozumowania ty zdyskwalifikowales sie na starcie nieznajomoscia podstawowych zasad ortografii. jak wtorny analfabeta moze "pojonć" wielkosc kogos takiego jak ppp...

użytkownik usunięty
da_markos

''biore drabine i schodze na twoj poziom... ;] ''

Co ma ortografia wspólnego z filmem?I nie jestem wtórnym analfabetą tylko dyslektykiem.Jaja se dam ogolic ze czytam i pisze więcej od ciebie.

Pozatym robisz znowu wjazdy na irracjonalne, niemające wspólnego z filmem tematy... Pasolini byl gnojkiem bo byl komunistą a ja jestem debilem bo jestem dyslektykiem.

No coment.

użytkownik usunięty

To chyba portal filmowy a nie polonistyczny?

Pozatym ja nie widze pola do dyskusji o kims takim jak PPP z totalnym laikiem do tego posiadającym okropne preferencje filmowe.

Pozdrawiam