Pola Negri

Barbara Apolonia Chałupiec

8,3
302 oceny gry aktorskiej
powrót do forum osoby Pola Negri

Tyle w temacie. Jej hollywoodzka kariera jest okropnienwyolbrzymiona przez polskie media. Wiele informacji nie ma nigdzie potwierdzenia a znaczna część historii na Jej temat to bajki ktore opowiadała sama zainteresowana.

Filmweb A. Gortych Spółka komandytowa
BMovieManiac

Nareszcie ktoś to napisał. Gdy kilak razy próbowałam, również na Filmweb napisać prawdę o jje karierze, to rzucili mi się do gardła jak zombie. Pola zrobiła karierę w Niemczech w czasach kina niemego., Potem , gdy w Hollywood nastąpiła era kina dźwiękowego musiała znów wrócić do Niemiec (miała okropny chrapliwy głos i silny polski akcent). I grała w filmach w czasie III rzeszy a także utrzymywała zażyłe kontakty z wysokimi przedstawicielami III rzeszy czyli po prostu nazistami. Dla mnie mitomanka, wyrachowana konformistka, bez zasad moralnych. Podobno po przyjeździe do Warszawy pieniądze na życie zdobywały z matką , bo Pola została utrzymanką znanego milionera, producenta. Oficjalnie by to usprawiedliwić., bo nawet wtedy było to nielegalne, ogłoszono że to matka Poli jest jego kochanka. Ale tajemnica poliszynela było że facet miał lubił nieletnie dziewczynki. Po takim dzieciństwie jej azymut moralny zdecydowanie był rozchwiany.