Pola Negri

Barbara Apolonia Chałupiec

8,3
299 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Pola Negri

użytkownik usunięty

"Była zaręczona z Charlesem Chaplinem zanim spotkała i uwiodła Rudolpha Valentino, i zanim on poznał i poślubił Paulette Goddard."
Jestem pod wrażeniem.A na zdjęciu wydaje się taka niepozorna-tylko oczy zdradzają coś więcej =]Ciekawe co miała w sobie takiego, że udało jej się uwieść obu...

Filmweb A. Gortych Spółka komandytowa

Musiała mieć to "coś", bo nie zostałaby taką znaną aktorką. Właśnie czytam jej biografię pt. "Pamiętnik gwiazdy" jej autorstwa. Polecam.

Lady_Kumiko

Słyszałem, że w tej biografii wiele faktów nagięła dla własnych potrzeb. Zamierzam sam ją przeczytać, jak tylko uda mi się ją zdobyć.
Aktorka była wielką, ale jeśli chodzi o jej osobę, to dla mnie była prózna i egoistyczne, skoro, np. potrafiła zemdleć 2 razy nad grobem Valentino, żeby reporterzy mogli zrobić jej zdjęcia. No cóz umiała o siebie zadbać, ale nie wiem czy to było przyjemne dla innych.

użytkownik usunięty
Lady_Kumiko

tak tom cos to to,ze byla cwana i perfidna i robila wiele rzeczy na pokaz Tak jak wspolczesne puste lale pokroju dody Byla doda tamtych czasow ,czyli czlowiekiem bez skrupolow do celu dazacym po trupach i lansujacym sie przy kazdej okazji

użytkownik usunięty

byla cwana i perfidna i robila wiele rzeczy na pokaz Tak jak wspolczesne puste lale pokroju dody Byla doda tamtych czasow ,czyli czlowiekiem bez skrupolow do celu dazacym po trupach i lansujacym sie przy kazdej okazji