czy aby na pewno? Jeśli nie masz wglądu do jej głowy, ani do jej świty, to nie wystawiaj jej oceny, jaką narzuciła jej media - bo tylko pokazujesz, że umiesz tyle, ile pokazał ci telewizor, media. Może ona dobrze wie, co robi? -Przeanalizowała dokładnie polski rynek i wykreowała z siebie postać, za którą zbija krocie. Nawet Wojewódzki o tym mówił, a jak dla mnie on czyni podobnie i jest też bardzo inteligentny. Nie oceniaj po pozorach, bo się możesz ładnie przejechać.
Tarantino jest inteligentny...
Zobaczcie jak sa poprowadzone dialogi w jego filmach..
sa bardzo blyskotliwe.
choćby sam poczatek Wścieklych psow, jak omawiaja piosenke Like a Virgin...
świetne argumenty i dialogi.
Nie ma tu sztucznych rozmow, w jego filmach poprzez takie wlasnie sceny mozna lepiej poznac bohaterów. moim zdaniem Tarantino jest Mistrzem kina.
te wszystkie ilorazy inteligencji to se można wiadomo gdzie wsadzić ;] skoro Doda ma tyle co Tarantino to wiadomo jak te testy wiarygodne sa..
Nigdy nie zmierzono ilorazu inteligencji Einsteina, natomiast wiarygodnym testem IQ jest "test Ravena".
Wściekłe psy to kradziony film.Polecam zapoznać się z oryginałem:
http://www.filmweb.pl/film/P%C5%82on%C4%85ce+miasto-1987-32101
Pozdrawiam.
IQ nie odwzorowuje tak naprawdę niczego. Różnica między IQ 170 a 70 jest miej więcej taka, jak pomiędzy koniem a żyrafa oddalonymi o 100 kilometrowy we mgle.
Gość jest w pewnym sensie geniuszem. Geniuszem kina. Inny może być autystycznym dziwadłem grającym ze słuchu każda piosenkę i mającym IQ 1 000, ale za to niepotrafiącym samodzielnie się wyszczać...
A tak w ogóle - przestańcie pochopnie oceniać ludzi. Jeżeli oceniacie kogoś ( np. panią Dodę ) poprzez pryzmat tego, co Wam MTV i VIVA przez 2 godziny dziennie nasra do głowy to oznacza że jesteście kretynami.