Wiemy,że Tarantino jest wielkim wielbicelem "Kina klasy B",mam do was pytanie drodzy filmwebowicze ... znacie jakieś flmy klasy B ? (Może)Stylistyką podobne do obrazów Tarantino ? Proszę o jakieś tytułe warte polecenia...
Sorry,za zaśmiecanie forum ... ;)
Battle royale
za krótki <br/> za krótki <br/> za krótki <br/> za krótki <br/> za krótki <br/> za krótki <br/> za krótki <br/> za krótki <br/>
hELL Ride ; P
Tarantino nawet został producentem filmu. Film ewidentnie nasladuje jego
styl. Nawet gra kilku aktoró z Kill Billa.
Mogę polecić Ci film pt. "nikotyna" jest to film Rodrigeza i to nie tego z którym często współpracuje ale film goscia który wzorował się na QT. Super dialogi i troche się dzieje
pozdr
Jeśli chcesz prawdziwego kina klasy b to obejrzyj jakieś filmy Jesusa Franco tylko są one bardzo obrzydliwe.Ja też szukam "normalnego" kina klasy "b" tj.Crank czy Grindhouse'y ... podobny temat mam na blogu więc zapraszam ...
Trochę mnie tu nie było i widzę,że już mam trochę "punktów zczepienia".Z góry dzięki ... tylko nigdzie nie moge dostać filmów Franco ;)
Od siebie dodam, że pojęcie "kina klasy B" jest dośc lakoniczne, a często filmy, które pierwotnie otrzymały tę etykietkę, później okazują się pierwszoligowymi klasykami.
Przykłady: dolarowa trylogia Sergio Leone (nagminnie cytowana przez Tarantino), "Atak na posterunek 13", "Halloween", "Ucieczka z Nowego Jorku" Johna Carpentera. Pierwsza część "Mad Maxa" to też nic innego, jak kino klasy B. No i jeszcze "Noc żywych trupów" oraz "Martin" George'a R. Romero.
Wszystkie filmy godne polecenia.