Quentin Tarantino

Quentin Jerome Tarantino

8,9
45 006 ocen pracy reżysera
powrót do forum osoby Quentin Tarantino

Jednorazowym nazywam film który mi się podobał za pierwszym razem a za drugim podobały mi się tylko moje ulubione sceny.Pulp Fiction po piewszym seansie myślę wszystko super, sceanariusz, aktorzy, muzyka, reżyseria itd. a za drugim czekałem tylko na przekleństwa z ust Smuela Jackson, scene tańcu, Zeda i nic więcej, strasznie się wynudziłem. Django po pierwszym seanie, WOW krew, przemoc, humor, aktorzy, scenariusz, na drugim seansie no po prostu całkowicie się wynudziłem tylko finałowa strzelanina mi się podobała i otworzyła mi oczy.
Bękarty Wojny to samo co w Django tylko, że troszkę gorzej bo w połowie filmu zacząłem ziewać a za drugim przysypiałem. Wściekłe Psy tak samo jak z Pulp Fiction. Kill Bill 1 i 2 i Gringdhouse oglądałem tylko raz więc nic na ich temat nie napiszę.

MAKowiec24

Kwestia czego szuka się w kinie. Widzę, że cenisz filmy Polańskiego, więc głupi nie jesteś. Może po prostu spłycasz produkcje Tarantino, nie wiem. Ja z tym problemu nie mam, ale to nie to czego szukałem.

MAKowiec24

Czego ty oczekujesz od Tarantino? Przecież to reżyser jednego kalibru, tylko Pulpa jako tako jest rewelacyjnym dziełem. Reszta to powielanie tych samych schematów. Przytoczony tutaj Polański to dużo większy kaliber. Django? Django był tylko jeden, ten od Sergio Corbucci'ego.