Walza łatwiej docenić bo jego postać jest "odjechana" i może szarżować na ekranie
nie najlepsza tylko na większości może robić największe wrażenie a to różnica, Walken zagrał oszczędnie ale był perfekcyjny w tej grze to z jaką powagą wygłaszał swoją kwestię było imponujące, takich ról jak zagrał Waltz w kinie jest wiele natomiast takie jak Walken zagrał dużo zadziej się zdarzają więc nie mów o fakcie tylko o twoim subiektywnym zdaniu
co nie zmienia genialności tej roli, w czasie apokalipsy gość który uwielbiał zapach napalmu też był bardzo krótko a rola powszechnie jest uważana za genialną
Czekam na kilkusekundowy występ DiCaprio w jakimś filmie, za który dostanie oscara za jakieś 20 lat.
Po części się zgadzam, Waltz mógł pokazać swoją dużą gamę umiejętności aktorskim w Bękartach, ale wątpię, żeby inny aktor zagrałby Landę równie dobrze.
Nie mam jednego, wymienię moje ulubione:
1) Reservoir Dogs:
- Mr Pink (Steve Buscemi)
- Mr Blonde (Michael Madsen)
- Mr Orange (Tim Roth)
2) Pulp Fiction
- Butch Coolidge (Bruce Willis)
- Jules Winnfield (Samuel LEROY Jackson)
- Ringo (Tim Roth)
- Lance (Eric Stoltz)
- Zed (Peter Greene)
3) Kill Bill: Vol.1 & Vol. 2
- Budd (Michael Madsen)
4) Inglourious Basterds:
- Archie Hicox (Michael Fassbender)
- Aldo Raine (Brad Pitt)
- Hans Landa (Christoph Waltz)
5) Django Unchained:
- Dr King Schultz (Christoph Waltz)
- Stephen (Samuel LEROY Jackson)
Kolejność nieprzypadkowa.
Z tym się nie zgodzę. Osobiście nie znoszę DiCaprio, uważam, ze jest nadęty i niesympatyczny, aktorzy lepsi od niego tez się bez problemu znajdą. Pomijając osobiste wrażenia, powracając do roli w "Django" (który to film, notabene, ubóstwiam), rola DiCaprio wcale nie była wybitna. Waltz, moim zdaniem, zagrał o wiele lepiej, poza tym Candie to rola epizodyczna - nie jest to wcale taka ważna postać, ot, pojawia się w połowie filmu, trochę gada, potem ta sprawa z Broomhilda, strzelanina i dalej. Podobno Leonardo obraził się na branżę aktorska gdy nie dostał nominacji do Oscara za role w "Django". Uważam, ze słusznie nie dostał i nie ma co się ta rola ekscytować (oczywiście, każdy ma swoją opinie, więc proszę mnie nie obrzucać zaraz błotem). Pozdrawiam