Wypisujcie tutaj wychwycone podobieństwa wszystkich filmów Quentina i jak sądzicie z czym jest to związane. Jeśli chodzi o sceny sieczek to wszystkie są do siebie podobne, masa krwi.
Wychwyciłem ponadto że lubi współpracować z Enio Moricone, a co do aktorów to upodobał sobie przede wszystkim Ume Thurman, Samuela L. Jacksona i oczywiście Christopha Waltza. Quentin też często ma epizodyczne role w swoich filmach. A jakie podobne szczegóły wychwyciliście?
Ja np. nutkę Bethowena - grana i w Bękartach wojny i w Django. Ciekawe czemu ;> ?
Mam książkę o Pulp Fiction . Jest tam o jego ulubionych filmach i czym się inspirował. Jeżeli chcesz wiedzieć coś więcej to napisz :D
Hmmmm no ja wyłapałem oczywiście stopy w Pulp Fiction i można dołożyć scenę z dopasowywaniem buta w Bękartach wojny. Ale co jeszcze?
Bękarty wojny (scena przymierzania buta przez Bridget Von Hammersmark), Grindhouse (początek filmu, scena przy aucie), nawet Kill Bill (próba rozruszania stóp po śpiączce w Cipko-wozie), na pewno jest tego więcej, ale na ten moment tylko tyle pamiętam.
Pulp Fiction - Dialog o masowaniu stóp . Stopy Umy Thurman są wszędzie .
Cztery Pokoje - Stopy postaci Angeli są wszędzie .
Od Zmierzchu Do Świtu - Scena tańca Pandemonium .
Jackie Brown - Scena z Bridget Fonda .
Kill Bill - Stopy Umy jw.
Grindhouse - Tam wszystkie laski w drugiej połowie filmu boso chodziły .
Bękarty Wojny - Scena z dopasowywaniem buta .
I to chyba wszystko . Ominąłem coś ?