Quentin Tarantino

Quentin Jerome Tarantino

8,9
45 025 ocen pracy reżysera
powrót do forum osoby Quentin Tarantino

Trzeba mu przyznać scenariusze kozackie pisze.

lukasz92

Z jednej strony tak ale z drugiej przeinaczenie historii drugiej wojny światowej jaką zaprezentował nam w Bękartach zniesmacza mnie do jego osoby.

tomucho77

A mi się to właśnie spodobało. Chcę obejrzeć sobie film historyczny to i taki włączam. Od tego filmu oczekiwałam akcji i dystansu to tego co miło miejsce w ubiegłym stuleciu. Wydaję mi się, że jak włączasz film Tarantino to wiesz, że będzie on odbiegać od normy.

kruszynka_1

Tak zgadza się ale tutaj te odejścia są zbyt wielkie. Gdyby to się działo naprawdę i była taka premiera gdzieś we Francji ze wszystkimi najważniejszymi osobami ówczesnych Niemiec łącznie z Hitlerem to takie miasto było by pełne elitarnych oddziałów SS Hitlera jako jego obstawy i taka akcja nie miała by żadnych szans. A tutaj wszyscy giną spaleni - śmiech na sali powiadam wam

użytkownik usunięty
tomucho77

przeinaczenie historii drugiej wojny światowej w Bękartach było zajebiste...chyba nie powiesz mi, że potraktowałeś ten film na serio?

A czy napisałem gdzieś że tak potraktowałem ten film - napisałem tylko że jestem lekko zniesmaczony.

tomucho77

Sam jestem fanem historii, i być może twoje argumenty są słuszne, jednak jak powszechnie wiadomo QT jest postmodernistą, co za tym idzie odcina się od emblematów i faktów historycznych zapewniając widzom najlepsze kino akcji jakie (moim skromnym zdaniem) kiedykolwiek powstało.

lukasz92

Niestety jako producent jest słabszy ;Hostel ,hell ride

użytkownik usunięty
lukasz92

Wszystkie jego Scenariusze są genialne, możne z wyjątkiem ''Czterech pokoi'' gdzie widać, że film jest strasznie uproszczony i robiony bez pomysłu