Quentin Tarantino

Quentin Jerome Tarantino

8,9
45 014 ocen pracy reżysera
powrót do forum osoby Quentin Tarantino

ouentin kreci ost same dno . pocieszalem sie ze po kill bill i bekartach juz nie wroci na tandete .niestety django udowodnij ze sie wypalił . szkoda ale trudno tak chyba musialo byc

parsxzywykutafon

a to że wszystkie jego filmy są nazywane majstersztykami to nic wazne ze ty mówisz że słabe bo jesteś najmądrzejszym człowiekiem świata i koneserem kina

awksom

owszem wsciekle psy i pulp fiction mozna nazwac majstersztykiem zwlaszcza wsciekle , po 4 pokojach jest juz slabo

parsxzywykutafon

BUHAHAHA ! Jak Pulp Fiction to majstesztyk to ja jestem patriota ! PF to dla mnie filmowy kał! Możecie sobie po mnie jeździć za moje zdanie - wolna wola, bo zdanie innych lata mi luźno koło pałki!

cOOba

Jak napisałeś : " PF to DLA MNIE ! filmowy kał" więc jeśli zdanie innych lata ci luzno kolo pałki to zatrzymaj to dla siebie i się nie wypowiadaj bo dosyć tutaj ludzi którzy nie liczą się ze zdaniem innych l i podchodzą do tego z brakiem kultury.

parsxzywykutafon

sam jestes tandeta, obejrzales moze dwa filmy i go krytykujesz. bo co ??? jest najlepszym rezyserem/producentem?

kamilo210696

obejrzalem wszystkie jego filmy .od wscieklych psow do django . quentim oslabl po jackie brown .

parsxzywykutafon

ten film byl wlasnie dobry ... wiekszosc go poleci. jego filmy sa jedyne w swym rodzaju a ty krytykujesz go, tak samo django ?? co masz do tego filmu?

kamilo210696

jackie brown jest po prostu nudny , zero akcji . django tez rozczarowywuje . mysle ze quentin sie wypalil .zaczal super a potem katastrofa jak kll bill death proof czy bekarty

parsxzywykutafon

wez idz czlowieku bo z twojego gadania wynika ze zaden film jego ci sie nie podobal... wiec nie wiem to twoj gust ale ja akurat wiekszosc jego filmow obejrzalem z przyjemnoscia i z uwaga z ktorej wyniklo ze jego filmy zasluzyly nawet na nobla bo sa jedyne w swym rodzaju. ale zkonczymy juz ten temat.

kamilo210696

Uuuła, znawca/czyni filmów się znalazł(a) !!!

cOOba

jaki znawca po prostu tak sadze i tyle .. znawca nie jestem tylko milosnikiem kina Tarantino.

cOOba

Równie dobrze to samo można napisać o Tobie !

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
kamilo210696

o sobie mowisz?

parsxzywykutafon

Uzasadnij swoją wypowiedź, bo same "się wypalił" nie wystarcza.

Elektra122

nie ma pomyslow na dobry film .kreci filmy bez klimatu ,slabe scenariusze , slabe dialogi .wiesz moze faktycznie oceniam go przez pryzmat wscieklych psow czy pulp fiction ale od wymienionych tytulow nie nakrecil juz nic dobrego.

parsxzywykutafon

No nie wiem, wg mnie bękarty to bardzo dobry film, ma pomysł, klimat także, uśmiałam się, więc dialogi były niezłe. Może o gustach się nie dyskutuje, ale nie można być do tego filmu aż tak negatywnie nastawionym :D

Elektra122

trudno , zobaczymy jakie beda jego nast filmy

parsxzywykutafon

Wybacz ale Dajngo był zajebistym filmem. Nie wiem co mogło Ci się w nim nie podobać.... Byłem w kinie i wyszedłem z niego zachwycony po tym filmie. Jak dla mnie Django to jeden z lepszych filmów Tarantino

BobMarley

jest lepszy niz bekarty i kill bill oraz death proof ale to wciaz slaby film i tyle . w/g mnie oczywiscie

parsxzywykutafon

Każdy może mieć swoje zdanie, ja absolutnie nie uważam, że to słaby film a wręcz przeciwnie. Jak dla mnie to jeden z lepszy Tarantino. Na tle innych filmów też wypada dobrze i nie zgodzę się z opinią, że to słaby film.

BobMarley

no i ok / dwoch kumatych w spokoju typow wyrazilo swoje opinie , bez napinki z adnej ze stron . tak powinno byc

parsxzywykutafon

dokładnie a ja nie biorę udziału w rankingach filmów Tarantino,bo wszystkie są świetne i co ważne KAŻDY JEST INNY

parsxzywykutafon

Słabe dialogi w filmach Quentina?! Proszę Cię...

parsxzywykutafon

Może nie tyle tandeta chociaż robione pod publikę, bawiąc się motywami z rożnych filmów co monotematyczność, wszystkie są z motywem zemsty od kill billa. A ten film powstało po obejrzeniu oldboya jak sam wspominał będąc w jury: to film jaki chciałbym nakręcić i szkoda, ze nie ja go nakręciłem.

parsxzywykutafon

Zgadzam się z Tobą. Jego ostatnie produkcje określiłbym jako komercja dla ludzi którzy samych siebie uważają za znawców kina. To trochę tak jakby świetny malarz namalował pejzaż gówna na tle łąki a wszyscy mówiliby że to arcydzieło, bo przecież namalował je mistrz.

redcode

tak , dokladnie !

parsxzywykutafon

"dno" i "tandeta" to dla mnie np. "Riddick" którego oceniłeś na 8 i to mimo tego, że jestem wielkim fanem kina s-f i mam spory sentyment do gry