Quentin Tarantino

Quentin Jerome Tarantino

8,9
44 613 ocen pracy reżysera
powrót do forum osoby Quentin Tarantino

Mam pytanko która rola Tarantino jako aktora daje mu pozycje 14 w rankingu światowym?
Nie umniejszam jego zdolnościom reżyserskim, ale on w opinii nie jest aktorem w ogóle.
Tak samo za pomyłkę uważam że w top 100 aktorów jest Hitchcock. Oni grają w swoich
filmach postacie 3 planowe. Uważam za pomyłkę że oni są w 100 aktorów.
Jak wy uważacie?

kubarubin

na pewno istnieją jakieś tajemne kryteria ogólne oceny zdolności aktorów i nie tylko aktorów...
Z tym to chyba jest tak, jak z tym, że dziś w tv babka oświadczyła, że Anna Mucha zrobiła wielką karierę. :D
Faktycznie na ekranie Tarantino jest...Tarantinem. Jakie faktycznie ma zdolności aktorskie? Ciężko powiedzieć po, jak napisałeś, 3 planowych rolach. Jest rasowym reżyserem i powinien być oceniany jako reżyser, no chyba, że na prawdę zagra w czymś, czego sam nie nakręci.

użytkownik usunięty
kubarubin

To kwestia tego że na filmwebie nie ma oddzielnie oceny postaci jako aktora, jako reżysera i jako producenta, więc jeśli ma wysoką ocenę, a po filmografii widać że jest również aktorem i producentem, jest automatycznie umieszczany w trzech rankingach. Chyba że ja coś pomyliłam, ale wydaje mi się że tak to jest ;)

kubarubin

nie tylko 3- planowe a chociażby "Od zmierzchu do świtu" oglądałeś??? to raz
poza tym nawet epizod można zagrac wspaniale np w "Pulp Fiction" nie pier....ol koleś.

BEHEMOT_kot

Co nie znaczy że powinien sie znaleść w top 100.

BEHEMOT_kot

Idąc tym tropem, następny film to "Cztery pokoje".

kubarubin

zobacz na jego mimike twarzy oraz arogancki styl zachowania np. w pulp fiction albo od zmierzchu do świtu on jest PRO

QuentinTarantinoFan_2

PRO? On nie jest pro, on jest sobą!

nijo808

A skąd wiesz?? Znasz go osobiście?
"Od zmierzchu do świtu" zagrał zboczeńca i osobę z zachwianą psychiką?
Według ciebie prywatnie też jest zboczeńcem i świrusem?

kubarubin

no przeciez to nie aktor lecz rezyser
A SPIELBERGA NIE MA W REZYSERACH!

MarcoK

Ansik mowi dobrze i uwazam ze jest to bez sensu bo zajmuje jedno miejsce w top100 a niepotrzebnie ... filmweb powinien odzielic producent , aktor , rezyser , scenariusz i za kazdy odzielna ocene powinni dostawac i wszystko blo by poukladane

kubarubin

W filmach "Desperado", "Cztery Pokoje" czy "Od Zmierzchu do Świtu" zagrał on WSPANIALE!!!
Na pewno on nie zasługuje na 14 pozycję jeśli chodzi o aktora, ale w top 50 powinien być na pewno.