Quentin Tarantino

Quentin Jerome Tarantino

8,9
45 025 ocen pracy reżysera
powrót do forum osoby Quentin Tarantino

Jak widzę debili piszących o Tarantino jako o reżyserze klasy d lub o jego wypaleniu /// zastanawiam się czy ktokolwiek wie co łączy każdy jego film ? Pewnie nie ... Absolutnie nie zgadzam się z łosiami poniżej uważam że to świetny reżyser Aj :) 10/10

tupac_257

ja tam nie jestem jego jakimś wielkim fanem ,lubie jego filmy jedne mniej
drugie bardziej ,podoba mi sie jego styl i klimat napewno nie ma takiego
drugiego i jeszcze długo niebedzie ,wogole to powinien być gatunek filmowy
nazwany Kino Tarantino bo według mnie jest błędem przydzielać mu jakieś
typowe gatunki , gość jest świetnym reżyserem mam nadzieje że jeszcze nie
jeden raz to udowodni ale szczerze wątpię w to ze jeszcze nakręci jakiś
film na poziomie pulp czy psów

tupac_257

Zgadzam się z Tobą :) Dla mnie to niezwykły urok, że każdy jego film jest niezwykle specyficzny i widać czyja to zasługa na pierwszy rzut oka:)

Jest świetnym cynikiem i genialnym reżyserem. 10/10

chanel_3

Powiedział co wiedział

chanel_3

Bez przesady z tym geniuszem. Bardzo dobry jest, ale nie genialny.

użytkownik usunięty
tupac_257

No ,nikt oprócz ciebie nie wie co łączy jego filmy.

tupac_257

A ja się zastanawiam, dlaczego wielbiciele Tarantino nazywają debilami wszystkich, którzy uważają Tarantino za taniego i efekciarskiego przeciętniaka, który zdołał sobie w środowisku wyrobić tzw. nazwisko i tylko dzięki niemu jeszcze istnieje. Tym bardziej ta odwaga budzi moje zdziwienie, że jeszcze ŻADEN z miłośników Tarantinowego cinema nie zdołał tutaj uzasadnić wielkości swojego idola.
A - i jeszcze jedno: elementem łączącym jego wszystkie filmy jest postmodernistyczny dekonstruktywizm.

fender31

Zgadzam się z forumowiczem fender31 nikt tu jeszcze nawet nie opisał czemu
on jest tak naprawdę taki wielki. Jeśli uważacie go za swojego idola to
może wytłumaczcie nam czemu on jest taki genialny i wspaniały?

spencer42

Jest "genialny i wspaniały" ponieważ:
-robi filmy dziwne i niekonwencjonalne
-każda scena w jego filmie (nawet taka w której z pozoru nic sie nie dzieje) jest emocjonujaca
-robi filmy zabawne a zarazem nie śmieszne (dziwnie ujęte chodzi o to że nie tworzy komedii a mimo to jego filmy ogląda sie z uśmiechem na twarzy)
-w jego filmach nie ma seksu czy brutalności użytej tylko po to aby przyciągnąc kogoś przed ekran
-ma świetnych aktorów zawsze idealnie dobranych i pasujacych do roli
-nie jest schematyczny
To kilka powodów dla których uawżam Go chyba za najlepszego reżysera. Poza tym ja nie nazywam nikogo debilem tylko dlatego że ktoś nie lubi jego filmów. Gusta są różne

Krolik413

Zgadzam się całkowicie z Królikiem413. Nic dodać, nic ująć.

Moniia

Krolik413 100% racji! Dokładnie za to uwielbiam Quentina i również uważam go za najlepszego reżysera.

Krolik413

Zbiór nic nie wnoszących do tematu ogólników. Przy użyciu takich argumentów to można nawet uzasadnić wielkość pana Mietka z firmy "Videofilmowanie - Śluby, chrzciny, wesela".

fender31

Fender , czy tu trzeba coś tłumaczyć... Czy Tarantino się komuś Tłumaczy dlaczego Pulp Fiction jest najlepszym filmem w Historii... A jeśli obejrzałeś wszystkie jego Filmy i przynajmniej 60 % nie zasługuje na ocenę 10 na 10 , i miano Najlepszego dla Tarantino to jesteś
a- palantem
b-palantem
c-jedno i drugie;D pozdro