Jeśli chodzi o Twoje stwierdzenie - cytuję : "ten pan ostatnio się popsuł" (czy jakoś tak) - no comments. Każdy ma swój gust, a o gustach się nie dyskutuje. Ale druga sprawa - jeśli już sie dyskutuje, to kulturalnie i na poziomie. "Hostel" podoba sie nie tylko 14 - latkom... I wcale nie jest takim gównem. Tarantino wsparł go swoim nazwiskiem (i notabene pieniędzmi) z jednego, prostego powodu. Otóż w "Hostel" jest swoisty geniusz (no może to za duże słowo, ale wiadomo, co mam na mysli). Wyjaśniam, bo pewnie nie rozumiesz. Pierwsza połowa "Hostel" ciągnie się niemiłosiernie... Przyznaję, że nawet przeszło mi przez myśl, że ten film to totalna porażka, a Tarantino właśnie zrobił rysę na swoim wizerunku niezależnego i kreatywnego reżysera, scenarzysty, producenta. Lecz potem szybko zmieniłam zdanie. Zqaczęło "coś" sie dziać. Brutalne sceny miały stanowic kontrast dla wręcz sielankowych scen ukazujących młodych facetów jeżdżących po Europie w celu... Hmm... wiadomym. Kontrast - rozumiesz. Nie twierdzę, że "Hostel" to arcydzieło. Nie. Ma swoje minusy. I to kilka dużych. Ale Q.T. wiedział, co robi. Nie sądzę żeby moja wypowiedź zmieniła choć trochę Twój - przepraszam za słowo, ograniczony punkt widzenia. Ale, no cóż... Starałam się. Pozdr.
Dodam coś jeszcze - jak ktoś lubi wszystko to tak naprawdę nie lubi nic. Czy te wszystkie filmy to naprawdeę Twoje ulubione?!
Jak można mieć obok np. "6 - tego zmysłu" taki film jak "Wojna światów"?! Człowieku to jest niewypał wszechczasów! I podoba sie tylko 12 - latkom. No i Tobie oczywiście.
Lola prosze nie wypowiadaj sie wiecej. "Wojna Swiatow" i "Szosty zmysl" to sa dwa rozne filmy dwoch roznych rezyserow o dwoch roznych wrazliwosciach, o roznych pogladach, roznych historiach i na pewno o roznym pochodzeniu.
I prosze Cie jeszcze nie oceniaj innych, pozwol kazdemu sie wypowiedziec, szanuj ich zdanie bo nie kazdy musi miec "alternatywne" tak jak Twoje.
pozdrawiam.
PS wlasnie 12-latkom raczej przedewszystkim nie podoba sie "Wojna Swiatow", tylko nieco dojzalszym osobom.
jeszcze raz serdecznie pozdrawiam.
Nie chciałam nikogo obrazić. I tak uważam, że moja wypowiedź była na stokroć wyższym poziomie niż pana o pseudonimie damek1690...
Co do "Wojny światów"... Nie uważasz chyba, że to dobre kino?! Jakbyś nie zauważył nie porównywałam tych filmów, ale chciałam wskazać różnice w poziomie obu tych produkcji. Równie dobrze mogłam podać dwa inne tytuły. I nie proś mnie żebym więcej się nie wypowiadała. Nie masz prawa.
LOLUŚ kochanie nie nazywaj gówna Perfumerią. ;)
Nie wiem czy oglądałas film Zenig Wooda Allena.-Nie ? To pozwolisz (w sumie nie masz wyboru :P)że ci troche przyblize tresc tej "lektury".
Więc :Zenig jest człowiekiem Kameleonem którego naturalnym sposobem na obrone jest zmiana w rózne osoby przebywajace w jego otoczeniu.-Ty jesteś dokładnie taka sama.Nie wiem co napisał Damek (i niewiele mnie to ochodzi)ale jesli zakładasz post tylko po to aby wyrazić Siłe swojego zdania,to jestes osobą co najmiej smieszną.
Twoje Powyższe Słowa:
1)"Każdy ma swój gust, a o gustach się nie dyskutuje. Ale druga sprawa - jeśli już sie dyskutuje, to kulturalnie i na poziomie. "Hostel" podoba sie nie tylko 14 - latkom... I wcale nie jest takim gównem"
No i cacy.Wyraziłas swoja opinie.!!
ale zaraz piszesz....
2)"Jak można mieć obok np. "6 - tego zmysłu" taki film jak "Wojna światów"?! Człowieku to jest niewypał wszechczasów! I podoba sie tylko 12 - latkom. No i Tobie oczywiście."
Widze,że w swoich jakże skomplikowanych rozważaniach filmowych kierujesz sie jedynie wiekiem widza.
Jestes typem osoby która uwaza,że Harry Potter,LOTR, to jest bajka dla 12 latków,bo nie pokazuje bólu codziennego istnienia.
Ty pewnie wolisz sie wybrać na Czesko-Słowacki film o sensie życia (ogladać go 2,5 godziny i wógule nie zrozumieć przesłania)Wazne dla ciebie jest tylko to,że widziałas dany obraz.
Mam 17 lat i lubie Filmy które są odskocznią od rzeczywistosci.Wieć jesli po mocnych American History X ,Cinderella Man ,Schindler's List,czy też Requim Dla Snu (wszystkie ww.Oceniłem Bardzo wysoko)i bede miał ochote na film nafaszerowany akcją i Efektami Specjalnymi i film mi sie spodoba bedę dla ciebie widzem bez charakteru,widzem niepoważnym ?
Napiszę tylko tyle: najpierw przeczytaj, co napisał Damek, a wtedy może zrozumiesz mój post. Temat założyłam z jednego prostego powodu - jeśli odpowiedziałabym na forum być może on nigdy nie przeczytałby mojej opinii (zbyt dużo było wpisów). Krytykujesz mnie, a sama oceniasz po pozorach. To tyle. Pozdrawiam.