Ralph Fiennes

Ralph Nathaniel Twisleton-Wykeham Fiennes

8,6
99 048 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Ralph Fiennes

W którym filmie Ralph zaprezentował największy kunszt gry aktorskiej? Która jego rola najbardziej się Wam podobała?

Ja osobiście najwyżej punktuję role w "Liście Schindlera" i "Wichrowych Wzgórzach" :)

Lady_Cat_Black

a ja w "Liście Schindlera" i "Czerwonym Smoku" :D

abcdefghijk6

Mi najbardziej podobał się w "Czerwonym smoku"

abcdefghijk6

Oczywiście HP! musiał tam sie wykazać ogromnym talentem aktorskim!

Lady_Cat_Black

Ja uwielbiam go za te same role, chociaż w "Pająku" też zagrał świetnie. W ogóle jest super, niestety czasami zdarza mu się zagrać w kiepskim filmie(jak ten badziew z Jennifer Lopez). Ale cóż, jakoś na życie musi zarabiać:-)
Pozdrawiam

Veda12

Nie! Nie przyjął roli w "Pokojówce na Manhattanie" bo nie miał kasy! Wręcz przeciwinie. Czytałem ostatnio na onecie, że przyjął tę rolę, ponieważ chciał z własnej i nie przymuszonej woli zagrać jakąś nieskomplikowaną postać, żeby zobaczyć czy jako aktor (wysokich lotów) poradzi sobie z nią. No i akurat trafiło na ten film :) pozdrawiam

orson_2

Dobry był także w filmie "Oskar i Lucinda "

orson_2

Też o tym przeczytałam, ale i tak kasa robi swoje. Nie twierdzę, że zagrał, bo jej nie miał, ale po prostu pieniążków nigdy za wiele. Ale już zdążyłam o tym zapomnieć, bo obejrzałam "Wiernego ogrodnika", w którym był świetny.
Pozdro

Lady_Cat_Black

Mi sie bardzo podobal w 'Dziwnych dniach'.

Lady_Cat_Black

Najlepsz rola jaką zagrał to wg. mnie w "Angielskim pacjencie" oraz w "Pająku" poprostu genijalnie.

evil_5

moim zdaniem najlepiej zagrał w Wichrowych Wzgórzach :)

Lady_Cat_Black

Moje wnioski - "LISTA SCHINDLERA" i "HARRY POTTER I CZARA OGNIA"

Lady_Cat_Black

hmm...trudne pytanie...odpowiem tak: nie potrafię obiektywnie oceniać granych przez Ralpha postaci. w każdej, moim zdaniem, wypada znakomicie. ale biorąc pod uwagę dorobek filmowy i doświadczenie jakie miał kręcąc "wichrowe wzgórza" czy "listę schindlera"(byl to dorobek niewielki;))myślę, że te dwa obrazy były najważniejszymi w jego karierze. ale z drugiej strony patrząc na "dziwne dni", "pająka", "kroplę słońca", "oniegina", "pająka", "czerwonego smoka", "oscara i lucindę" czy "angielskiego pacjenta" trudno nie zgodzić się ze zdaniem, że Ralph jest po prostu aktorem zakomitym;). moim zdaniem błyszczy w każdym filmie. w każdym jest ozdobą. no i do tego ten jego magnetyzm...im starszy, tym lepszy..zupelnie jak wino;)

Lady_Cat_Black

Bez 2 zdań "Lista Schindlera" i "Czerwony smok" on lubi grać ciezkie złe charaktery to do niego pasuje

Lady_Cat_Black

Dla mnie prawdziwym majstersztykiem jest rola Amona Goetha w "Liście Schindlera", dzięki której zwróciłam uwagę na tego aktora, a poza tym myślę, że Fiennes najlepiej wypada jako romantyczny kochanek (Angielski pacjent, Koniec romansu, Wichrowe Wzgórza) lub neurotyk (Pająk, Oskar i Lucinda, Czerwony smok).

Lady_Cat_Black

Zdecydowanie w Liście Schindlera, jego najlepsza rola!

Lady_Cat_Black

"Wichrowe wzgórza" - zdecydowanie, a poza tym to "Lista Schindlera", "Czerwony smok" i oczywiście "Angielski pacjent"...

Lady_Cat_Black

Jeszcze bym dodała "Quiz Show", bo chyba o tym zapomniałam wspomnieć. Świetny film, świetna rola.

Lady_Cat_Black

Zdecydowanie postać Amona z "Listy Schindlera"...

Dotka

DZIWNE DNIE ( QUIZ SHOW) , ENGLISH PATIENT, WICHROWE WZGORZA, I KROPLA SLONCA ( polecam bo tam ralph wciela sie az w trzy postacie na przestrzeni lat)

Lady_Cat_Black

Oczywiscie "Lista Schindlera" ;) A poza tym to "Angielski pacjent", "Rewolta" ;)

bundzia

Lista Schindlera to jedna z najlepszych ról ostatnich lat w ogóle. Potem dobry był w Quiz Show, Czerwonym smoku, Harrym Potterze, Angielskim pacjencie, ehh... świetny aktor po prostu.

Lady_Cat_Black

Najbardziej zaszokował mnie rolą w " Wichrowych wzgórzach" i "Angielskim pacjencie". To niesamowity aktor i nie ma sobie równych.

Lady_Cat_Black

Angielski pacjent, Pająk, Wichrowe Wzgórza

Eskimo

zapomniałem jeszcze o jednym tytule, który nie został jeszcze wymieniony: Strange days

Lady_Cat_Black

Każda jego rola jest świetna i genialna, ale mi najbardziej podobał się w Czerwonym smoku, Angielskim pacjencie i oczywiście w Liście Schindlera.

Lady_Cat_Black

Hm......Tych ról jest bardzo dużo ale spaniale zagrał w Wiernym ogrodniku,Pokojówce z Manhattanu i Czerwonym smoku
Pozdrawiam

Lady_Cat_Black

Czerwony smok (!! genialnie, zresztą obsada filmu ogólnie jest marzeniem Hopkins+Norton+Fiennes, ach! nie wiem czemu film ma wiele złych opinii, fakt, do wręcz genialnej książki się nie umywa, ale jako thriller sam w sobie jest wg mnie b. dobry), Angielski pacjent, Wierny ogrodnik. I Voldemort w HP. Podoba mi się. Tylko szkoda, że pominęli czerwone oczy Voldemorta ;)
A co do roli w "Pokojówce.." - czasami każdy aktor odczuwa chęć zagrania nieskomplikowanej postaci, a dodatkowo na pewno Mr. Ralph pomyślał choć przez chwilę o gotówce płynącej z takiego nieskomplikowanego przedsięwzięcia:) no, ale przecież oni z tego żyją:) oglądałam Pokojówkę z moimi rodzicami (mama lubi komedie rom., ojciec panią Lopez:P) i jak zobaczyłam Ralpha, to przeżyłam szok - nie wiedziałam, że tam gra. I co pamiętam dokładnie z tego filmu - jego czarujący uśmiech, który towarzyszył każdemu pojawieniu się na ekranie:)
Pająka nie widziałam, mam nadzieję zobaczyć.
Pozdrawiam.

Lady_Cat_Black

Wichrowe Wzgórza- jak dla mnie jego najlepsza rola, po prostu mnie ja urzekł.

Lady_Cat_Black

Bardzo lubię wszystkie role Ralpha, nawet tę w "Pokojówce...", ale moją ulubioną pozostanie kreacja Oniegina. Wspaniała!

Lady_Cat_Black

W "Czerwonym smoku"..................................

Lady_Cat_Black

wiele wspaniałych ról, ale jak dla mnie poza tytułami, które się już pojawiały, fajnie zagrał w Onieginie.

Lady_Cat_Black

nieznośny Amon w Liście Schindlera "wakie wakie"

skoczmnie

Najlepsza jego rola to Amon Geoth. Pamiętacie jego przemówienie o Kazimierzu Wielkim? Ten akcent i mimika... Nie wiem jakim cudem nie dostał Oscara za tę rolę.

Lady_Cat_Black

"LISTA SCHINDLERA"

Bardzo dobrze zagrał też w "Pająku" Cronenberga.

Lady_Cat_Black

Ja oczywiście stawiam na HP, "Lista Schindlera" i oczywiście genialny Heathleff w "Wichrowych Wzgórzach".Jest tego jeszcze wiele ale właśnie te role mam najbardziej w pamięci!

Lady_Cat_Black

Jak dla mnie to w Czerwonym smoku. Świetny duet Norton - Fiennes

bandolier

Moim zdaniem we wszystkich filmach Ralph zagrał świetnie!! Ale najbardziej lubię Wichrowe, Oscar i Lucinda, Oniegin, Lista...,Kropla słońca Anhielski Pacjent Voldemort... można by wimieniać i wymieniać On jest po prostu boski najlepszy...

Lady_Cat_Black

Co prawda nie widziałam go ani w Liście Schindlera ani w Angielskim pacjencie, ale bardzo podobał mi się w Czerwonym Smoku ^^
Pozdrawiam,
monique

Lady_Cat_Black

Mnie najbardziej podobała się rola Ralpha z "Listy Schindlera".
Absolutne mistrzostwo!
Aż wstyd,że szanowna Akademia nie dała mu za nią Oscara!

Lady_Cat_Black

oczywiście wszystkie jego kreacje są wspaniale, nawet "pokojówkę..." lubie
ale ja moge bez konca oglądac "angielskiego pacjenta" :)

olka_110_3

najbardziej podobał mi się w "Wiernym ogrodniku" i "Angielskim pacjencie"

iMeshQa

mnie najbardziej podobał się w 'Liście Schindlera', 'Angielskim Pacjencie' i 'Czerwonym Smoku'

Lady_Cat_Black

Zdecydowanie w "Liście Schindlera". Jako Amon był przerażający!

Lady_Cat_Black

Zdecydowanie najlepszy był w "Wichrowych Wzgórzach". Drugie miejsce ma "Lista Schindlera" - w sumie to obie role powalają na kolana, ale w Liście Ralph zagrał po prostu potwora, więc wolę odrzuconego kochanka w Wzgórzach ;]

Całkiem dobrze zagrał w "Angielskim Pacjencie" ale sam film mnie nie zachwycił.

Anja_Parus

Wszystkie role miał fajne ale nr1 Wichrowe Wzgórza!!;)

Lady_Cat_Black

Oczywiście "Lista Schindlera". To po prostu numer 1. Nikt by tak nie zagrał Amona Goetha jak on :) "Angielski pacjent" aż tak mnie nie urzekł. Zauważyć można, ze często gra kochanka jakiejś mężatki :D no może nie często, ale trafiłam na dwa takie filmy i cóż, zaskoczył mnie swoją wszechstronnością :)