W którym filmie Ralph zaprezentował największy kunszt gry aktorskiej? Która jego rola najbardziej się Wam podobała?
Ja osobiście najwyżej punktuję role w "Liście Schindlera" i "Wichrowych Wzgórzach" :)
Ja uwielbiam go za te same role, chociaż w "Pająku" też zagrał świetnie. W ogóle jest super, niestety czasami zdarza mu się zagrać w kiepskim filmie(jak ten badziew z Jennifer Lopez). Ale cóż, jakoś na życie musi zarabiać:-)
Pozdrawiam
Nie! Nie przyjął roli w "Pokojówce na Manhattanie" bo nie miał kasy! Wręcz przeciwinie. Czytałem ostatnio na onecie, że przyjął tę rolę, ponieważ chciał z własnej i nie przymuszonej woli zagrać jakąś nieskomplikowaną postać, żeby zobaczyć czy jako aktor (wysokich lotów) poradzi sobie z nią. No i akurat trafiło na ten film :) pozdrawiam
Też o tym przeczytałam, ale i tak kasa robi swoje. Nie twierdzę, że zagrał, bo jej nie miał, ale po prostu pieniążków nigdy za wiele. Ale już zdążyłam o tym zapomnieć, bo obejrzałam "Wiernego ogrodnika", w którym był świetny.
Pozdro
hmm...trudne pytanie...odpowiem tak: nie potrafię obiektywnie oceniać granych przez Ralpha postaci. w każdej, moim zdaniem, wypada znakomicie. ale biorąc pod uwagę dorobek filmowy i doświadczenie jakie miał kręcąc "wichrowe wzgórza" czy "listę schindlera"(byl to dorobek niewielki;))myślę, że te dwa obrazy były najważniejszymi w jego karierze. ale z drugiej strony patrząc na "dziwne dni", "pająka", "kroplę słońca", "oniegina", "pająka", "czerwonego smoka", "oscara i lucindę" czy "angielskiego pacjenta" trudno nie zgodzić się ze zdaniem, że Ralph jest po prostu aktorem zakomitym;). moim zdaniem błyszczy w każdym filmie. w każdym jest ozdobą. no i do tego ten jego magnetyzm...im starszy, tym lepszy..zupelnie jak wino;)
Bez 2 zdań "Lista Schindlera" i "Czerwony smok" on lubi grać ciezkie złe charaktery to do niego pasuje
Dla mnie prawdziwym majstersztykiem jest rola Amona Goetha w "Liście Schindlera", dzięki której zwróciłam uwagę na tego aktora, a poza tym myślę, że Fiennes najlepiej wypada jako romantyczny kochanek (Angielski pacjent, Koniec romansu, Wichrowe Wzgórza) lub neurotyk (Pająk, Oskar i Lucinda, Czerwony smok).
"Wichrowe wzgórza" - zdecydowanie, a poza tym to "Lista Schindlera", "Czerwony smok" i oczywiście "Angielski pacjent"...
DZIWNE DNIE ( QUIZ SHOW) , ENGLISH PATIENT, WICHROWE WZGORZA, I KROPLA SLONCA ( polecam bo tam ralph wciela sie az w trzy postacie na przestrzeni lat)
Lista Schindlera to jedna z najlepszych ról ostatnich lat w ogóle. Potem dobry był w Quiz Show, Czerwonym smoku, Harrym Potterze, Angielskim pacjencie, ehh... świetny aktor po prostu.
Najbardziej zaszokował mnie rolą w " Wichrowych wzgórzach" i "Angielskim pacjencie". To niesamowity aktor i nie ma sobie równych.
Każda jego rola jest świetna i genialna, ale mi najbardziej podobał się w Czerwonym smoku, Angielskim pacjencie i oczywiście w Liście Schindlera.
Hm......Tych ról jest bardzo dużo ale spaniale zagrał w Wiernym ogrodniku,Pokojówce z Manhattanu i Czerwonym smoku
Pozdrawiam
Czerwony smok (!! genialnie, zresztą obsada filmu ogólnie jest marzeniem Hopkins+Norton+Fiennes, ach! nie wiem czemu film ma wiele złych opinii, fakt, do wręcz genialnej książki się nie umywa, ale jako thriller sam w sobie jest wg mnie b. dobry), Angielski pacjent, Wierny ogrodnik. I Voldemort w HP. Podoba mi się. Tylko szkoda, że pominęli czerwone oczy Voldemorta ;)
A co do roli w "Pokojówce.." - czasami każdy aktor odczuwa chęć zagrania nieskomplikowanej postaci, a dodatkowo na pewno Mr. Ralph pomyślał choć przez chwilę o gotówce płynącej z takiego nieskomplikowanego przedsięwzięcia:) no, ale przecież oni z tego żyją:) oglądałam Pokojówkę z moimi rodzicami (mama lubi komedie rom., ojciec panią Lopez:P) i jak zobaczyłam Ralpha, to przeżyłam szok - nie wiedziałam, że tam gra. I co pamiętam dokładnie z tego filmu - jego czarujący uśmiech, który towarzyszył każdemu pojawieniu się na ekranie:)
Pająka nie widziałam, mam nadzieję zobaczyć.
Pozdrawiam.
Bardzo lubię wszystkie role Ralpha, nawet tę w "Pokojówce...", ale moją ulubioną pozostanie kreacja Oniegina. Wspaniała!
wiele wspaniałych ról, ale jak dla mnie poza tytułami, które się już pojawiały, fajnie zagrał w Onieginie.
Najlepsza jego rola to Amon Geoth. Pamiętacie jego przemówienie o Kazimierzu Wielkim? Ten akcent i mimika... Nie wiem jakim cudem nie dostał Oscara za tę rolę.
Ja oczywiście stawiam na HP, "Lista Schindlera" i oczywiście genialny Heathleff w "Wichrowych Wzgórzach".Jest tego jeszcze wiele ale właśnie te role mam najbardziej w pamięci!
Moim zdaniem we wszystkich filmach Ralph zagrał świetnie!! Ale najbardziej lubię Wichrowe, Oscar i Lucinda, Oniegin, Lista...,Kropla słońca Anhielski Pacjent Voldemort... można by wimieniać i wymieniać On jest po prostu boski najlepszy...
Co prawda nie widziałam go ani w Liście Schindlera ani w Angielskim pacjencie, ale bardzo podobał mi się w Czerwonym Smoku ^^
Pozdrawiam,
monique
Mnie najbardziej podobała się rola Ralpha z "Listy Schindlera".
Absolutne mistrzostwo!
Aż wstyd,że szanowna Akademia nie dała mu za nią Oscara!
oczywiście wszystkie jego kreacje są wspaniale, nawet "pokojówkę..." lubie
ale ja moge bez konca oglądac "angielskiego pacjenta" :)
Zdecydowanie najlepszy był w "Wichrowych Wzgórzach". Drugie miejsce ma "Lista Schindlera" - w sumie to obie role powalają na kolana, ale w Liście Ralph zagrał po prostu potwora, więc wolę odrzuconego kochanka w Wzgórzach ;]
Całkiem dobrze zagrał w "Angielskim Pacjencie" ale sam film mnie nie zachwycił.
Oczywiście "Lista Schindlera". To po prostu numer 1. Nikt by tak nie zagrał Amona Goetha jak on :) "Angielski pacjent" aż tak mnie nie urzekł. Zauważyć można, ze często gra kochanka jakiejś mężatki :D no może nie często, ale trafiłam na dwa takie filmy i cóż, zaskoczył mnie swoją wszechstronnością :)