Bezkompromisowy aktor ....... STWORZYŁ KILKA DOSKONAŁYCH KREACJI - SZOGUN / ARAMIS / W PTAKACH CIERNISTYCH KRZEWÓW .
Może w czasach MATRIXa i AVATARa nie na każdym robią wrażenie , ale ja dorastałem w czasach kiedy były 2 programy TV i oglądałem sporo filmów z Chamberlain'em i jest niezłym aktorem
" m_dub " a mi żal Ciebie , że jesteś takim PROSTAKIEM i IMBECYLEM ............ Żyjesz w 21 wieku , i nie powinno Cię to dziwić ..... Tacy się ludzie rodzą (z inną orientacją ) CZASY CZAROWNIC I ZABOBONÓW MINĘŁY BEZPOWOROTNIE , NIESTETY NIE DLA WSZYSTKICH ........ Najlepiej było jak się wcale nie ujawniali
Podziwiam Chamberlaina za świetne aktorstwo. Za to, że mimo kontrowersji wokół "Ptaków ciernistych krzewów" wystąpił w midquelu (swoją drogą - scenariusz wzięty z kosmosu).
I pewnie, gdyby nie ta postać grana przez tego właśnie aktora, większa część fanów "Ptaków..." raczej nie obejrzałaby tego serialu.
Poza tym Chamberlain świetnie wciela się w swoje role.
ksiądz Ralph... Hrabia Monte Christo... Jason Bourne... Anjin san... i mnóstwo innych ról to klasyki...
bez względu na orientację seksualną, polityczną czy jeszcze jakąś inną ich odtwórcy.