Robert De Niro

Robert Anthony De Niro Jr.

8,7
190 872 oceny gry aktorskiej
powrót do forum osoby Robert De Niro

Odkąd pamiętam Robert de Niro jest moim ulubionym aktorem. Nawet gdy niezbyt mocno interesowałem się kinem zawsze go lubiłem. W miarę kolejnych obejrzanych filmów coraz bardziej zagnieżdżał się w moim sercu, aż w końcu zmieniło się to w bezgranicznie uwielbienie...
Na ten moment obejrzałem z nim 34 filmy. 11 z nich znajduje sie w moich ulubionych, co chyba mówi samo za siebie. Jest mistrzem gry aktorskiej, a ze zwykłej roli potrafi zrobić arcydzieło. Zachwyca każdą sekundą na ekranie, to dla niego można oglądać filmy. Z powodzeniem łączy dwie krańcowo różne techniki. Z jednej strony przygotowuje się do filmu przez długi czas, przez co jego role można porównać do architektonicznej budowli budowanej od podstaw wiele miesięcy. Z drugiej jednak strony doskonale potrafi improwizować, wprowadzając przez to do budowli małe zmiany, dzięki którym odgrywana postać staje się jeszcze bardziej realistyczna i prawdziwa. Myślę, że to dzięki temu zyskał sobie takie rzesze fanów. Mistrz nad mistrzami, aktor nad aktorami. Bez względu na to co się stanie, będzie moim najukochańszym aktorem.