Roman PolańskiI

Raymond Roman Thierry Liebling

8,3
15 632 oceny pracy reżysera
powrót do forum osoby Roman Polański

Gdy w mediach było cicho o Polańskim to nikt go nie krytykował. A gdy tylko w mediach zrobiło się o nim głośno to zaraz znalazła się rzesza krytykantów którym nagle zaczął przeszkadzać Polański.

Mariusz005

dokładnie, a dodatkowo sprawa była znana od 30 lat i nikt nic nie pisał na forach itp. Wszyscy Ci krzykacze milczeli. Dopiero jak media zaczęły pisac o zatrzymaniu okazało sie jakie to oburzone mamy społeczeństwo.

Mariusz005

Dokładnie.
Wszyscy mieli Polańskiego w ... Tylko gdy go aresztowali paru głupków zaczęło go bronić i na nowo interpretować takie słowa jak gwałt, niepełnoletność, pedofilia itp.

Di_Vrego

tak to sie dzieje w umysłach typowych głupich polaczków ktorzy codziennie
jedza na obiad schabowego (przenosnia) no cóz ale co zrobic ;/

xtrManiac25

Tylko że niektórzy polaczkowie sa weganami a niektórzy na siłę będą wpierdzielać kawior mimo iż zbiera ich na wymioty tylko po to aby pokacać że lizneli troszke wyżzych sfer.
no cóz ale co zrobic

xtrManiac25

Schabowego... to brzmi tak dziwnie... Napiszmy prawdę: żrecie biedne zwierzęta, niewinne zwierzęta i jeszcze macie prawo oceniać innych?
Inteligenty od siedmiu boleści.

Mariusz005

No wiesz... wybacz, ale nie żyłam 30 lat temu i dopiero po nagłośnieniu sprawy w mediach dowiedziałam się co zrobił Polański...
Tak więc nie rozumiem co tu do 'żalowania'... Wielcy obrońcy zdolnego pedofila...

użytkownik usunięty
Dziewczynka_bez_zapalek

U Polańskiego nie stwierdzono pedofilii, doczytaj jeszcze trochę zanim się zaczniesz udzielać.

Czyli od razu nazywajmy go gwałcicielem. Masz lepsze słowo? tobie za to radzę zamiast udzielania się na forum nauczenia się empatii i wrażliwości.

Dziewczynka_bez_zapalek

Eech, jak wybuchła wojna, to też cię raczej nie było na świecie. A jednak wiesz coś na ten temat. Mam nadzieję.
Cały ten zamęt wokół Polańskiego jest strasznie irytujący. Wprost strach powiedzieć "Dajcie mu już spokój", bo wyzwą cię od prześladowców "niewinnych" dziewczynek. Na forum "Dziecka Rosemary" więcej jest prób udowodnienia, że Polańskiego kręcą sceny erotyczne z udziałem szatana (rozumiecie, jak gwałciciel tudzież pedofil, to i satanista) niż konstruktywnej krytyki. Nie żyłam 30 lat temu, ale słyszałam coś niecoś na temat Samanthy Geimer. Niemniej miałam to w d****. Teraz też mam. Nie znam Polańskiego, raczej nigdy go nie poznam. Nie mnie się zastanawiać nad jego postępkami. Ale lubię jego filmy i lubiłabym je nawet gdyby gość okazał się seryjnym zabójcą. Nienawidzę oceniania czyjejś twórczości przez pryzmat postępków tejże osoby.

mrs_robinson

Mrs_robinson - ładnie ujęlaś w słowa to co pomyslałam.
Pozdrawiam.

użytkownik usunięty
Dziewczynka_bez_zapalek

:))
A jak to ma się do tego, że Samantha Geimer przyznała jakiś czas później, jak już sprawa przycichła, że to stało się za jej zgodą, a w dodatku od wielu lat prosi wymiar sprawiedliwości o zaprzestanie ścigania Polańskiego? Fakty wygrywają z twoją bardzo jednostronną "empatią i wrażliwością".
Polański straszliwie się umoczył i zapaskudził sobie całe życie jednym głupim wybrykiem, ale zanim oskarżysz kogoś o pedofilię to się zastanów z dziesięć razy.

Taa moim zdaniem polacy oceniaja Polanskiego za to jaki on tam jest i co
zrobil a nie oceniaja go jako rezysera i jego filmow , rozumiem ze jest on
osoba publiczna i ze cale zamiaszanie wokol jego osoby obieglo tak duzy
kawal swiata to jest czywiste , ale nie mamy prawa wpierdzielac sie w jego
prywatne życie i sprawy , spekulujac na tym co powiedziali w panoramie ,
napisali w fakcie , albo na inny gownie.Ale niestety wiekszosc ludzi tak
robi , po przeczytaniu kilku linijek w jakims szmatławcu za 1.50zl z kiosku
ruchu myśla ze sa wszech wiedzący w tej sprawie i zaśmiecaja forum .

Dziewczynka_bez_zapalek

"dopiero po nagłośnieniu sprawy w mediach dowiedziałam się co zrobił Polański... " To lepiej usuń ze swojego profilu wszystkich ulubionych aktorów, bo w mediach możesz także dowiedzieć się co twoi ulubieni aktorzy mogli mieć na sumieniu. Aktor to też człowiek i czasem popełnia w życiu błędy. Niejeden z twoich ulubionych aktorów mógł także popełnić w przeszłości jakiś błąd tak jak Polański.

Mariusz005

masz racje, tak samo stało sie z Jacksonem, wczesniej przedstawiany jako pedofil, pooperacyjny potwór, wariat, a słuchanie jego muzyki było obciachem a teraz? media przescigaja sie w puszczaniu jego piosenek...a wkoło masz pełno jego fanów, poprostu zal dupe sciska na to jak ludzie sa pop**** a Polanski stał sie teraz taka medialna kukiełka jakby chcieli to złapaliby go o wiele wczesniej i osadzili