Bo Polacy lubią plotki, a taka jedna krąży o Romanie, a że jak wiadomo plotki medialne mają istotny wpływ na poziom twórczości reżysera to jest daleko w rankingu. Daję sobie rękę uciąć, że wiele naszych rodaków umieściłaby wyżej Polańskiego (stawiam na top 10), ale gdyby zrobić ranking seryjnych gwałcicieli czy coś w ten deseń.
na poziom plotki nie mogą mieć wpływu . mogą mieć jedynie na ocenę tego poziomu , nie rozumiem co życie prywatne ma do ocen filmów oraz oceny talentu .
Chyba nikt po po oglądaniu programu informacyjnego w Tv nie da 1 za jakieś wydarzenia l lat 70 ?? jak tak to pomylił serwis filmweb z portalem plotkarskim
Ponieważ większość użytkowników tego portalu to ignoranci którzy nie potrafią oddzielić czyjegoś dorobku artystycznego od życia prywatnego.
Masz rację,u mnie Polański ma 10 za dorobek artystyczny i powinienem tak samo podejść do O.J.Simpsona i ocenić go z tych filmów które widziałem czyli kilku części Nagiej broni,ale nie mogłem.Facet zabił z zimną krwią żonę i jej kochanka,a morderstwo to najgorsze co można zrobić drugiemu człowiekowi,dlatego dałem mu 1 i to jest jedyna jedynka jaką dałem z pośród wszystkich których oceniłem.