Czytam tu że to "wielki Polak", "idol", a to zwykły gwałciciel. I nie zacznijcie mi tu truć że nie liczy się jego życie prywatne, bo jak się kogoś nazywa "wielkim Polakiem", albo "idolem" to liczą się wszystkie aspekty życia. Nie mówcie mi też o tym, że tu powinnienem oceniać tylko jego twórczość, bo powiedzmy sobie szczerze, gdyby go wtedy posadzili to prawdopodobnie nic by w życiu nie osiągnął. Ktoś też napisał o trudnym życiu, tym że zamordowano mu żonę, ale ja słyszałem że na pogrzebie żony podrywał inną kobietę. Podsumowując dla mnie ten człowiek jest zerem i zerem pozostanie.
Pedofilia polega na odczuwaniu pobudzenia seksualnego pod wpływem osób z nierozwiniętymi drugorzędnymi cechami płciowymi - piersi, owłosienia na łonie, wcięcia w talii itp. Jego "ofiara" miała trzynaście lat i z tego co wiem była jak na swój wiek nad wyraz rozwinięta. Pedofilem zatem nie jest.
Weź człowieku, nie opowiadaj w ogóle takich bzdur. Widać, że nie masz dzieci ani rodzeństwa w tym wieku. A co to jest 13latka? Kobieta????
Wyciszaj wpierw emocje, potem pisz waćpanna. Czy gdzies napisałem, że 13latka to juz kobieta, albo nie wiem, że molestowanie jest OK? Nie przypominam sobie.
Przy okazji: mam troje młodszego rodzeństwa, w tym siostrę w wieku lat jedenastu.
Nie dorabiaj ideologii.
Seks dojrzałego faceta z 13latką jest jak najbardziej dowodem pedofilii.
Ciekawe, co byś powiedział / ała, jeśli chodziłoby o twoja córkę.
Nie, nie jest. Tak samo jak np. podwalanie sie do transwestyty (wyglądającego zupełnie jak kobieta) nie jest dowodem (dowodem? chyba przejawem chciałeś powiedzieć) homoseksualizmu. Mój znajomy miał taką "przygodę" po pijaku... I nie dorabiam żadnej ideologii, to co napisałem to definicja pedofilii. Gdyby chodziło o moją córkę z miejsca dostałbym furii. Wszystko jasne?
Cały ten post to jedna wielka prowokacja... Czy Wy ludzie na prawdę nie macie ciekawszego zajęcia? Nie szkoda Wam czasu i energii?
wedlug mnie, tylko Roman i ta dziewczyna wiedzą co sie tak naprawde stało i my nie powinnismy sami tworzyc przebiegu zdarzen. po drugie, tu twoj cytat: "ale ja słyszałem że na pogrzebie żony podrywał inną kobietę". tylko to słyszałes, nie widziałes, wiec po co zyjesz domniemaniami! Ponadto kazdy indywidualnie ocenia czy to juz flirt czy tylko zwykla rozmowa!
Ktos tu pisal ze sedzie byl przekupiony, no ale co ma do tego sedzie przeciez w stanach jest takie cos jak lawa przysieglych! i to oni decyduja o czyjejs winie. Mnie osobisice jego zycie prywatne nie obchodzi. Zastanowcie sie jakbyscie to wy byli slawni to chcielibyscie zeby was oceniano za to jacy jestescie czy za to co tworzycie? Dla mnie koles ma zajebiste filmy i tego nic nie zmieni dalem mu 10/10!
Jak najbardziej się zgadzam, że życie osobiste tego człowieka mnie nie interesuje.
Jestem zdania równiez, że nie należy oceniać pracy człowieka przez pryzmat spraw osobistych. Ale pedofilia jest pedofilią i trzeba gardzić takimi ludźmi.
Niemniej jednak niektóre z jego filmów uważam za świetne.
Niby tak, niemniej- czy taki Manson powinien mieć np. możliwość malowania obrazów, zakładając, że ma porażający talent? Dla mnie takie rzeczy są ważne.
Co do stwierdzenia, że tylko on i ta 13latka wiedzą jak było- nawet jeżeli się zgodziła (on się w końcu przyznał do seksu z nią, więc w tej kwestii nie ma co debatować)- przyzwolenie 13latki się nie liczy i seks z nią jest jak dla mnie nadal pedofilią.
Przyzwolenie 13latki się nie liczy, a seks z 13latką jest po prostu czymś okrutnym i godnym pożałowania.
Niemniej jednak, nie jest to pedofilia, nie mylmy pojęć.
Oj poczytaj trochę człowieczku,a nie słuchaj głupot.Tak właśnie myślą odbiorcy tabloidów.Nie chcą poznać,przeczytać,dowiedzieć się tylko to co usłyszą to powtarzają.Żałuj,bo Roman Polański jest wielki,jego filmy są wielkie,innowacyjne,a gwałcicielem to jesteś Ty,moich uczuć...pozdrawiam i życzę szczęścia.
Przede wszystkim to nie jest nic niemożliwego, żeby człowiek inteligentny i z wyczuciem w sztuce był jednocześnie niemoralny i trzeba się z tym pogodzić, że artyści nie są święci, nawet jak przekazują w swoich dziełach jakieś wzniosłe idee(no nie tylko ale to tak a propos, w temacie;))-[przecież nie od dziś wiadomo, że ludzie nie umieją postępować tak jakby chcieli, albo nawet chcą postępować źle wiedząc co jest dobre a Polan jest tylko człowiekiem drodzy fani],
po drugie nie mówcie, żeby nie wchodzić w jego życie prywatne bo sprawa ewentualnego gwałtu(wcale nie twierdze, że go popełnił, a tak jak już wyżej zostało napisane, niezależnie od okoliczności seks z 13latką jako seks z 13 latką wydaje mi się niesmaczny[choć można by na ten temat dyskutować]) nie dotyczy już tylko jego życia i na pewno nie prywatnego(to jakbyście powiedzieli, że kiedy sądzą "zwykłego" pedofila, to mu wchodzą z butami do łóżka hahaha)
A podsumowując: każdy kto napisał w tym temacie że ktoś z opozycji jest debilem...uwaga uwaga...jest debilem(ha, też jestem debilem) no, ale poważnie, nie uważajmy się za takich mądrych bo jak już ktoś napisał Polan chce się wybielić w swej autobiografii, dziewczynka
leciała na kasę-nikt tego nie wie, a ktoś mówiąc o Polańskim że nim gardzi tak na prawdę chciał powiedzieć, że gardzi ludźmi którzy gwałcą małe dziewczynki, wierzę w waszą dobrą wolę!
Pozwolicie, że wtrące: binka1983... czy ty jesteś normalna?
Może miałaś trudną sytułacje taką jak gwałt w twojej rodzinie czy coś podobnego i dlatego masz takie mniemanie o Polańskim. Dla mnie nie jest on "Wielkim Polakiem" jak ktoś powiedział, a Welkim reżyserem. Wielkim Polakiem był Jan Paweł II!
Gwałciciel
Czytam tu że to "wielki Polak", "idol", a to zwykły gwałciciel. I nie zacznijcie mi tu truć że nie liczy się jego życie prywatne, bo jak się kogoś nazywa "wielkim Polakiem", albo "idolem" to liczą się wszystkie aspekty życia. Nie mówcie mi też o tym, że tu powinnienem oceniać tylko jego twórczość, bo powiedzmy sobie szczerze, gdyby go wtedy posadzili to prawdopodobnie nic by w życiu nie osiągnął. Ktoś też napisał o trudnym życiu, tym że zamordowano mu żonę, ale ja słyszałem że na pogrzebie żony podrywał inną kobietę. Podsumowując dla mnie ten człowiek jest zerem i zerem pozostanie.
Co do pierwszej wypowiedzi
Podobna ta dziewczyna sama chciała z nim uprawiać seks, a Polański myślał,że ma więcej lat. Do tego incydentu doszło kiedy Polański był już znanym i jednym z najlepszych reżyserów.
Każdy z nas ma na swoim koncie jakieś małe niegodziwości i rzeczy o, których chcemy zapomnieć i których wolimy nie pamiętać.
WIELKI ARTYSTA NIE MUSI WIEŚĆ KRYSZTAŁOWEGO ŻYCIA