Roman PolańskiI

Raymond Roman Thierry Liebling

8,3
15 630 ocen pracy reżysera
powrót do forum osoby Roman Polański

Jak czytam te kipiące nienawiścią, prymitywne komentarze w stylu "Polański PEdofil" "Powiesić Pedofila" "Dożywocie!!" to rzygać mi się chce. Ludzie ochłońcie trochę, weźcie tabletkę na uspokojenie, kupcie wibrator, nie wiem cokolwiek ale błagam dajcie już spokój bo to jest po prostu k. żałosne. Ciekawe jakby Wam się podłożyła młoda, atrakcyjna nimfomanka wyglądająca na wiele więcej lat niż ma? ciekawe jakbyście się zachowali bando internetowych onanistów bez zmrużenia okiem korzystalibyście z okazji. Połowa Hollywoodzkich gwiazdeczek ma koncie wiele gorsze wałki które nigdy nie wyjdą na jaw. Pedofil? K... ludzie pedofil to osoba która obsesyjnie czerpie przyjemność z molestowania dzieci. I nie mówię tu o 13 latce która wyglądała jak kobieta tylko o dzieciach w wieku 3-4 lat nawet niemowlakach!! Polańskiemu jeden głupi błąd zrujnował życie i mogę się założyć, że żałuje tego co dnia, był wstawiony, napalony, każdemu może się zdarzyć.Nikt oczywiście nie pamięta Jego zasług jako wybitnego reżysera i jedynego jak do tej pory Polaka w Hollywood bo nie łudźcie się, żaden Polaczek już tak nie podskoczy. A wy barany macie w domkach swoje królestwo, gdzie możecie się anonimowo wypowiadać w internecie bo w życiu nie macie nic do powiedzenia wiecie najlepiej - powiesić Polańskiego!!

renegatt

Nieczytałem tych żiejących nienawiścią komentarzy i może dobrze, może rzeczywiście wylewa się z nich jad.
Nieuważam Polańskiego za pedofila- był tylko spełnionym, sławnym, bogatym i bezkompromisowym artystą który lubił ładować nastolatkom w dupę.Przecież wiadomo że wszyscy męzczyżni o tym marzą. To wszystko. natomiast dziwią i smucą mnie wyroki jakie dostają w usa nauczycielki
za romansowanie z uczniami. dostają
wyroki po 20(jak ostatnio ashley jo beach z idaho, chociaż ona akurat ma
mozliwosc zwolnienia po 4 latach) a nawet 25 lat lub wiecej jak w
przypadku jennifer leigh rice ze stanu waszyngton. akurat te dwie to
niestety dopusciły sie pedofilii, jedna z 13 latkiem a jedna z 10 letnim
chłopcem, ale z tego co wyczytałem w anglojęzycznych stronach
nauczycielki skazane za seks z uczniami nie robią fizycznej krzywdy tym
chłopcom. zdarzają sie też przypadki kar więzienia dla nauczycielek za
seks ze starszymi chłopcami, nawet z 17 latkami, gdzie raczej nie ma mowy
o pedofilii. nie musze chyba wspominać ze kobiety ty często są zwyczajnie
chore (bo seks z dziećmi zdrowy nie jest) i wcześcniej nie były karane i
często mają własne dzieci a traktuje sie je surowiej od największych
zwyrodnialców w większosci krajów świata nie mówiąc o polsce. to smutne
ze takie rzeczy dzieją sie w usa, kraju który chce uchodzić za kolebkę
sprawiedliwości i uważa sie za rozjemcę w sprawach ogólnoświatowych.
jakkolwiek moralnie paskudne jest uprawianie seksu z uczniami to przecież
te nauczycielki siłą ich nie mogły wziąć, a jak pomyślę o tym ile zbirów
mijam codziennie na ulicy to czuje się po prostu żle.
wysłalem pare maili do ministra sprawiedliwosci usa , do obamy i do
amerykańskich oddziałów amnesty internatinal. napisałem je swoim
niepoprawnym angielskim, ale mogę zrobić jedynie to.
W piątkowej gazecie wyborczej jest notka o Polańskim. Grozą mu maksymalnie dwa lata odsiadki. A jednak ręka sprawiedliwosci go sięgneła BOŻE BŁOGOSŁAW AMERYKĘ

duende_2

Przepraszam. Czy ty masz może obsesje ?

bunders

nie nazwał bym zwyczajnego oburzenia niesprawiedliwością i współczucia dla
ofiar "wymiaru sprawiedliwości" obsesją.
czy was naprawdę nie rusza to że wielki artysta polański cieszył się
przez całe życie wolnością, sławą i pieniędzmi, podczas gdy inne sądy w
myśl tego samego prawa rujnują życie innych rodzin.Ludzie k...a gdzie wasze
poczucie sprawiedliwości, gdzie MORALNOŚĆ I CZLOWIECZEŃSTWO

duende_2

Pedofilia to nie tylko obsesyjne interesowanie się gołymi 4 latkami to także współżycie z dziećmi i nie letnimi. Dla mnie nie ma znaczenia czemu ktoś współżył z dzieciakiem, czegoś takiego się po prostu nie robi i nie powinno się brać w ogóle pod uwagę tłumaczeń w stylu "że dziewczynka się prostytułowała i wzięła za seks pieniądze", "chciałem tylko sprawdzić jak to jest robić to z dzieckiem" albo "bo myśmy się w sobie zakochali". To wszystko są tylko głupie tłumaczenia schwytanych zboczeńców (proste do obalenia na dodatek). Bardzo dobrze że w USA zamyka się pedofili w więzieniu na 20 lat (w sumie moim zdaniem powinni dostawać dożywocie)u nas powinno być tak samo i nie ma dla mnie znaczenia czy oni są chorzy czy nie, tacy "ludzie" nie powinni mieć żadnych praw moim zdaniem. Nie zamierzam się litować nad tymi zboczeńcami. I nie mów że każdy marzy o seksie z nastolatką bo to jest nie prawda. Ja jak i pewnie (mam nadzieję) mnóstwo innych ludzi NIGDY!!! nie zgodził bym się na seks z nieletnią (skręca mnie na samą myśl że nie którzy mogą to robić) nie ma takiej rzeczy na świecie która skłoniła by mnie do czegoś takiego. Śmieszy mnie gadanie "Ludzie k...a gdzie wasze
poczucie sprawiedliwości, gdzie MORALNOŚĆ I CZŁOWIECZEŃSTWO" a gdzie człowieczeństwo, moralność tych wszystkich co sypiają z dziećmi? gdzie sprawiedliwość dla dziecka które przez takiego jednego z drugim będzie miała spier***lone życie? Po za tym ludzie!!! nie łączmy pracy artystów z ich życiem prywatnym. Polański przyznaję jest wielkim artystą, ale to nie zwalnia go od odpowiedzialności za własne czyny. Artyści, politycy itp. Powinni za swoje czyn odpowiadać tak jak wszyscy normalni ludzie, a nie "temu to odpuszczamy bo jest kimś tam" ludzie powinni być równi wobec prawa.

duende_2

Pedofilia to nie tylko obsesyjne interesowanie się gołymi 4 latkami to także współżycie z dziećmi i nie letnimi. Dla mnie nie ma znaczenia czemu ktoś współżył z danym dzieciakiem, czegoś takiego się po prostu nie robi nie powinno się brać w ogóle pod uwagę tłumaczeń w stylu "że dziewczynka się prostytułowała i wzięła za seks pieniądze", "chciałem tylko sprawdzić jak to jest robić to z dzieckiem" albo "bo myśmy się w sobie zakochali". To wszystko są tylko głupie tłumaczenia schwytanych zboczeńców (proste do obalenia na dodatek). Bardzo dobrze że w USA zamyka się pedofili w więzieniu na 20 lat (w sumie moim zdaniem powinni dostawać dożywocie)u nas powinno być tak samo i nie ma dla mnie znaczenia czy oni są chorzy czy nie tacy "ludzie" nie powinni mieć żadnych praw moim zdaniem. Nie zamierzam się litować nad tymi zboczeńcami I nie mów że każdy marzy o seksie z nastolatką bo to jest nie prawda. Ja jak i pewnie (mam nadzieję) że mnóstwo innych ludzi NIGDY!!! nie zgodził bym się na seks z nieletnią (skręca mnie na samą myśl że nie którzy mogą to robić) nie ma takiej rzeczy na świecie która skłoniła by mnie do czegoś takiego. Śmieszy mnie gadanie "Ludzie k...a gdzie wasze
poczucie sprawiedliwości, gdzie MORALNOŚĆ I CZŁOWIECZEŃSTWO" a gdzie człowieczeństwo, moralność tych wszystkich co sypiają z dziećmi? gdzie sprawiedliwość dla dziecka które przez takiego jednego z drugim będzie miała spier***lone życie? Po za tym ludzie!!! nie łączmy pracy artystów z ich życiem prywatnym. Polański przyznaję jest wielkim artystą ale to nie zwalnia go od odpowiedzialności za własne czyny. Artyści, politycy itp. Powinni za swoje czyn odpowiadać tak jak wszyscy normalni ludzie, a nie "temu to odpuszczamy bo jest kimś tam" ludzie powinni być równi wobec prawa.

frycek49

spierdolone zycie. nie wiem jak w przypadku samanthy ale chłopcy
uprawiający seks z nauczycielkami nie poszli po pierwszym razie na policje
i nikomu się nie skarzyli. Te "związki" twały nawet kilka miesięcy.
A teraz napiszę prostym językiem: czy uważasz za sprawiedliwe że za to
samo przestępstwo gro ludzi będzie siedziało do końca życia w mamrze a
polńskiemu groża dwa lata. Czy uważasz że to sprawiedliwe ze za seks siedzi
sie w wiezieniu do konca zycia, czyli tak dlugo jak za morderstwo. nie wiem
kto ma bardziej spierdolone zycie, ten kto siedzi w wiezieniu z wyrokiem od
25 lat do dozywocia czy dzieciak którego kiedys tam wymacala pani od
polskiego

duende_2

ja na miejscu jennifer leigh rice wolałbym zabic tego chłopca i zjeśc jego
wątrobę. przynajmniej wiedziałbym za co siedzę, a i lud miałby więcej
satysfakcji.

duende_2

Tak uważam że jest to sprawiedliwe. Skoro pedofil niszczy życie dziecku to czemu my mamy mu go nie niszczyć ? Wytłumacz mi. I daruj sobie te głupie gadki o miłosierdziu. Skoro pedofil niszczy życie dziecku to pedofilowi też trzeba je zniszczyć wsadzając go na resztę życia za kratki bo tylko to jest w tym wypadku sprawiedliwą karą

frycek49

a moim zdaniem sprawiedliową karą dla takich prostaczków jak ty jest
wsadzenie ich najblizszej rodziny do paki na dozywocie, bo niszczą innym
życie swoją tępotą.

duende_2

Ja twoich bliskich nie obrażam więc ty nie obrażaj moich. Miejsce pedofili jest w więzieniu. Jestem ciekaw co byś zrobił jak by tak ktoś przespał się z twoim dzieckiem. Pedofilię należy tępić i tyle, ale do twojej pustej, lewackiej główki ten fakt i tak nigdy nie dotrze więc chyba ja nie będę się wysilał by ci cokolwiek do niej wbić.

frycek49

aby tylko wyciagnac z ciebie chodz odrobine współczucia i abys cokolwiek
zrozumiał posunołęm sie do chamstwa. niestety na nic.
przypominasz mi drewniane krzeszło albo cegłe

duende_2

Współczucia dla kogo? dla pedofili, tych zboczeńców? Nigdy nie będę ich żałował bo oni po prostu na to nie zasługują.

frycek49

Piszesz, że "Pedofilia to nie tylko obsesyjne interesowanie się gołymi 4 latkami to także współżycie z dziećmi i nie letnimi". To znaczy, że według Ciebie w jednym rzędzie należy stawiać kogoś, kto zgwałcił 3-letnie dziecko jak i tego, kto współżył z kimś, kto ma np 17 lat i 364 dni, tak? Nie bardzo rozumiem. W ogóle to skąd wytrzasnąłeś tą definicję pedofilii? Sam to sobie wymyśliłeś czy może wywnioskowałeś na podstawie jakiś wieloletnich badań naukowych?

vahirua

Po prostu takie jest moje zdanie na ten temat. Po za tym nie tylko ja tak myślę ale i większość ludzi na świecie też tak uwarza, więc wniosek nasuwa się jeden mam rację

frycek49

Kiedyś większość ludzi na świecie uważała, że Słońce się kręci wokół Ziemi. Nasuwa się jeden wniosek: Mieli rację.
Co tam naukowcy, badania, opinie lekarzy? Ty wiesz swoje i koniec! "Moja racja jest najmojsza!".
Po Twoim błyskotliwym wywodzie widzę, że nie ma sensu z Tobą gadać.
"Uwarz" sobie zupę lepiej.

vahirua

Mów sobie co chcesz. Ja uważam że nie powinno się uprawiać seksu z osobami poniżej 18 lat i tyle.

frycek49

jasne ze nie powinno. ja się z tym jak najzupełniej zgadzam. ale uwazam ze
wsadzac za to do na dozywocie z mozliwoscią zwolnienia po 25 latach
bardziej sie nie powinno.

frycek49

Przepraszam, ale ile miałeś lat jak pierwszy raz uprawiałeś seks ? Przypadkiem nie mniej niż 18 ?

bunders

Jak mi powiesz ile ty miałaś lat to i ja odpowiem.
Ale nie chciałbym aby to było tematem tej dyskusji. Moim zdaniem to co
panstwo amerykanskie robi swoim obywatelom jest chore.

duende_2

"Moim zdaniem to co
państwo amerykańskie robi swoim obywatelom jest chore."

To jest jak najbardziej dobre i sprawiedliwe zboczeńcom się nie odpuszcza.

frycek49

otóz wiekszosci zboczeńców odpuszcza sie, nawet sie ich nie łapie. a żeby
zaspokoić ludzi takich jak ty jak juz sie jakiegos skaże to na dozywocie.
jeszcze raz powtórzę, pomysl co niesie za soba wieksze cuerpienie, zycie i
smierc w wiezieniu, czy seks bez uzycia przemocy. porównaj i rozważ to
sobie w tej swojej małej główce

duende_2

dla mnie te wyroki o których pisałem to nie są kary. karze się po to aby
była sprawiedliwość. to co robią to sądy to zwykle wyżywanie się

duende_2

W takim razie jak nazwać to co robią pedofile? Nie ma znaczenia czy kolo współżyje np. z 10latką za jej zgodą czy ją gwałci jest tak samo winien. Po to tam są takie kary za pedofilię żeby odstraszały innych od współżycia w tego rodzaju związkach, bo kara nie tylko ma resocjalizować ale i odstraszać. Po za tym co to ma do rzeczy że nie udaje się łapać wszystkich sprawców? To jak kilku gości kogoś np. okradnie i złapią tylko jednego to twoim zdaniem mają go wypuścić bo nie udało się złapać reszty ? Przecież to by było głupie. Jak już się kogoś złapało za przestępstwo to należy go skazać i już a nie czekać aż się łaskawie wszyscy sami pójdą zgłosić na policję

duende_2

To było pytanie do frycka. Akurat ja się zgadzam,że amerykańskie prawo jest chore.

bunders

Do mnie oki więc odpowiem. nigdy jeszcze nie uprawiałem seksu mimo iż ma 20 lat. Jak więc widać można zachować wstrzemięźliwość seksualną do 18 lat.

renegatt

Każdy... Po prostu każdy przypadek musi być oceniany osobno. Jasne nie można pukać dzieciaków, to oczywiste i sam się z tym zgadzam, ale... Czy równe jest ocenianie napalonego, zboczonego perwera księdza, który tylko czeka jak wziąć dziecko siłą lub przekupić cukierkiem czy tam miejscem w niebie by je zgwałcić a potem zabrać się za kolejne i kolejne, i mówić o nich "moje dzieciaczki / moja trzódka) z osobom jak choćby właśnie Polański, który miał okazję zrobić to z dziewczyną, która raz ze wyglądała na więcej niż 13 (ta sprawa jest nie jasna i czy on sam wiedział) i która chętnie wpakowała mu się do łóżka, (bo po tych fotkach w jakuzi z tym wielkim uśmiechem na twarzy nie wygląda mi na zagubioną i taka wystraszona?... Cholera wiecie... Szczerze sam bym zarwał... Serio jak patrzę na te fotki to autentycznie sam miał bym na nią chęć.
Albo porównać zachowanie przytoczonego przeze mnie księdza do gościa, który na dyskotece wyrwał sobie małolatkę i spotyka go cos podobnego. Ma zrypane Zycie a jakąś głupotę, której nie był świadom. Trzeba brać pod uwagę tez panujące w czasach tego zdarzenia społeczne obyczaje... W końcu w tych czasach związki z nieletnimi były dość popularne a nawet jawne... Jakiś muzyk (nie pamiętam jego imienia, bo czytałem to gdzieś przypadkiem, może ktoś inny będzie widział) żył dość jawnie z swoja bodajże 14 letnią partnerką.
Polański nie jest pedofilem to pewne... Bo wtedy chyba z 1/3 mężczyzn by tez nimi była... Możliwe, że Ja sam i któryś z was też nawet o tym nie wiedząc. Poza tym absurdalne jest też to ze, mimo iż dziewczyna powiedziała jak było (naprawdę) Polański dalej był ścigany, nie mógł wrócić do USA i tak naprawdę to go zniszczyło.
A wszystko wina sądu. Polański by nie uciekł, ale jak wiedział, że dostanie 25 lat, (bo to chory kraj) to, co miał zrobić?
Zaufajcie mi... Co, jak co ale on karę otrzymał i to większa niż może się wydawać? Był młody, inteligentny i płodny pod względem artystycznym jego życie nabierało pędu, produkcje stworzone w USA to hity do dziś a tu nagle trach i jego kariera się zatrzymała. A trzeba sobie zdać sprawę, że tylko USA jest prawdziwą furtka do świata filmu, Polański może i stworzył potem genialnych piratów, ale to już nie to. źył w artystycznej stagnacji tak naprawdę z metka "Pedofil i uciekinier" i jak zaszczuty skakał tylko po krajach gdzie nie ma podpisanego z USA papierka.
Może gdyby nie te Młode szmaciszcze, które wielu tu określa "dziewczynką" dziś Avatara (oczywiście tylko przykład) nie reżyserowałby Cameron a Polański właśnie... I byłby to film lepszy od dzieła camerona.

szczepan600

http://amuzigi.com/wp-content/plugins/wp-o-matic/cache/75451_samantha-
geimer.jpg

Jeśli dla ciebie ona wygląda jak kobieta to gratuluję

Californicated_91

http://amuzigi.com/wp-content/plugins/wp-o-matic/cache/75451_samantha-
geimer.jpg

Californicated_91

http://tnij.org/f0ec

Teraz link powinien być dobry ;-)

Californicated_91

Ale na tym zdjęciu, które pochodzi z tego samego okresu już wygląda jak kobieta. Widocznie mamusia ją na podryw wyszykowała.
http://films7.com/story/files/samantha-geimer-roman-polanski-photo-2.jpg

carriebradshaw

Nie ma znaczenia: to co ma znaczenie to to, facet uprawiał sex z nieletnia i powinien za to odpokutować - tylko to sie liczy drodzy adwokaci Romana P.

renegatt

Jak czytam te niektóre komentarze to ..
Osoby przeciw Polańskiemu określają go jako pedofila i " biedna ta dziewczyna bo ma życie spieprzone "
Jak po prostu widzę takie coś to aż głowa boli ! A czy wzięli byście też pod uwagę, że jakoś ona się nie zapierała? Jeszcze te komentarze typu ZGWAŁCIŁ JĄ. Ludzie czy wy wiecie co to jest gwałt ? Radzę poczytać na wikipedi.
Nie mówiąc rzeczywiście o tym, że na swój wiek wyglądała bardzo dojrzale.
Krzywdy jej nie zrobił. Gdyby jednak .. to czemu o tym matce od razu nie powiedziała? I nie piszcie, że się bała.
Było to ponad 30 lat temu i teraz on musi pokutować za winy ? Ma swoje własne życie, pracę , rodzinę i teraz ma to mieć wszystko zniszczone ?
Człowiek ma teraz 76 lat. Weźcie się opanujcie, bo gadacie tutaj co poniektórzy ...

I zaznaczam, że nie jestem żadną fanką czy ulubienicą R. Polańskiego. Owszem jest wybitnym reżyserem , ale oceniam go tylko i wyłącznie pod kątem zwykłego człowieka.
Pozdrawiam

monia5000

Do jasnej ciasnej człowieku, o czy Ty piszesz? Zapierała się czy nie, sędzia był stronniczy czy nie, Romek był pod wpływem czy nie, to nie ma znaczenia! Dorosły facet nie powinien współżyć z dzieckiem - pogląd prawa i moralności jest na tą kwestie jednoznaczny! Jakkolwiek będziesz się starał odwracać kota ogonem i tak nie uda Ci się zakłamać faktu, że starszy facet wykorzystał dziecko! I tylko to się liczy - nic więcej. Facet powinien za to odpokutować, a nie stawiać się ponad prawem.

Picard

Dokładnie, nie wiem czego się obrońcy Polańskiego nałykali, ale biorąc pod uwagę stan faktyczny, Polański - dorosły mężczyzna - uprawiał seks z osobą małoletnią (a i tak trochę początkowych zarzutów mu odpadło na podstawie ugody...). Nie ważne czy wyglądała na starszą, nieważne czy mu zamachała przed twarzą nagim tyłkiem, nieważne czy go prowokowała i czy był napruty - wg litery prawa nie powinien tego robić i tyle.

Złamał prawo, ale z racji tego, że to Polański, nagle całe środowisko filmowe uważa, że ich kolega może uprawiać seks z dzieckiem (ale cała reszta którzy to robią to zwerole i kanalie oczywiście, tylko pan Polański to wyjątek i tylko mu się zdarzyło wsadzić małej tu, tu i tam). Nie ma znaczenia, że sędzia był stronniczy, od tego jest prawo żeby się do niego stosować i jego środki wykorzystywać w obronie swojego dobrego imienia.

Fakt jest taki, że Polański nie chciał ponieść odpowiedzialności i od niej uciekł a do przedawnienia zarzutów nie doszło i został zgodnie z prawem aresztowany.

Żeby nie było wątpliwości - cenię go jako reżysera, współczuję śmierci żony, ale prawo jest prawem i nikt nie powinien stać ponad nim - pod tym względem każdy człowiek powinien być drugiemu równy i nie powinno mieć znaczenia, że jeden jest postrzegany jako ostatnia kanalia, a drugiego broni śmietanka świata artystycznego i kulturalnego, bo to ich przyjaciel - rozumując w ten sposób nie jest się żadnym światowcem z otwartym umysłem tylko zwykłym hipokrytą (podziwiam tutaj pana Zbigniewa Hołdysa, który potrafił otwarcie powiedzieć w TV co o tym myśli, mimo, że osoby takie jak np. Agnieszka Holland broniły Polańskiego).

faello

Czyli rozumiem,że jak Polański ma "wpadkę" z prawem, a sędzia(prawa) z pełną świadomościa je łamiący to jest wybitny człowiek, a prawo(ee) no tak - mam i lewo! WTF?!

bunders

..."wpadkę" z prawem to jest groza i zgorza*

bunders

zgroza*

(Aleksandra chce spać,a Ewy brak)

renegatt

Pierwsze. Polański wedle kryteriów psychiatrycznych nie jest pedofilem.
Przespał się, bo miał ochotę. Nie czyni go to zboczeńcem. Nie mówię, że nie
wyrządził żadnej krzywdy tej dziewczynie. Nie sądzę też, że nie powinien
ponieść kary. Ale taką już poniósł i tyle wystarczy. Kocham Was ignoranci, nazywający Polańskiego pedofilem, legaliści pożalsięboże. Dla majacych
wątpliwości, co do słuszności moich argumentów, odsyłam do hasła
"pedofilia" na wikipedii.

nielubieforow

A całym podsumowaniem lamentu obrońców "ofiar" niech będzie to ,że prokurator Polańskiego powiedział publiczne,że rozumie dlaczego uciekł, a adwokat "oafry" mówi to samo.

bunders

bunders - widzę, że nie masz pojęcia o prawie, więc trochę ci rozjaśnię żebyś pierdół już nie pisał. To czy Roman Polański jest czy nie jest pedofilem nie ma znaczenia dla tego co zrobił, a w świetle prawa karnego, kary nie poniósł. Pieprzenie o tym, że poniósł karę bo nie mógł pojechać do tego czy tamtego rkaju, albo, że poniósł karę moralną - każdy przestępca spotyka się z ostracyzmem społecznym, ale dla kary jako takiej nie ma to żadnego znaczenia.

Zresztą według ostatnich wyjaśnień Polańskiego, wiedział, że dziewczyna ma 13 lat i zgwałcił ją, dochodząc w jej odbycie.

Więc o czym chcesz jeszcze dyskutować geniuszu ?

faello

Polański odbył karę w więzieniu Chino, był skazany na 90 dni, podczas których odbywały się badania psychiatryczne. Zaleceniem psychiatrów było wypuszczenie go po 40 kilku dniach, gdyż nie stanowił zagrożenia i nie był pedofilem. Tak też się stało, ale sędzia się obawiał, że źle będzie wyglądał w oczach opinii publicznej i postanowił,że może lepiej byłoby go wsadzić do ciupy na 50 lat! Dlatego Polańśki dał nogę. Także karę już poniósł i nie choddzi mi o jego długoletnią banicję we Francji.

carriebradshaw

Pobyt w Chino nie był karą za gwałt na Gailey/Geimer, tylko był pobytem w celu oceny stanu psychicznego Polańskiego - Polański uciekł przed zapadnięciem właściwego orzeczenia w sprawie, nie mieszaj pojęć. Ile lat by dostał i czy dostałby karę w zawieszeniu - tego się nikt nie mógł przez dekady dowiedzieć, bo Polański uciekł (tak jak każdy inny przestępca który miałby ku temu możliwości i bał się ponieść konsekwencji swoich czynów).

Cała ta dyskusja mnie brzydzi, przypomina mi to wypowiedzi fanów Tysona odnośnie gwałtu Desiree Washington w 1992 - "biedny Mike, suka sama się pchała do łóżka :<"

Pomyślcie co by było, gdyby to wasze 13 letnie dziecko przeleciał na lewą stronę jakiś reżyser, piosenkarz czy aktor.

Chociaż może lepiej nie myślcie, widząc tego rodzaju tok rozumowania, doszlibyście pewnie tylko i wyłącznie do wniosku, że łatwiej Wam będzie wycyganić od tego kogoś autograf. Eot.