Roman PolańskiI

Raymond Roman Thierry Liebling

8,3
15 630 ocen pracy reżysera
powrót do forum osoby Roman Polański

Kocham Jego filmy, ale jako człowieka Go nie trawię - gdyby nie był Żydem - zlinczowaliby
Go jak Gibsona - choć tamten. pomimo że nie ustępuje Mu geniuszem reżyserskim, a jako
aktor bije Go na głowę - raczej nie naćpał i nie puknął w odbyt 13 latki...

RogerVerbalKint

Żal mi Ciebie. Ktoś napisał wcześniej, że to jest portal o filmach a nie "KatolickaMoralność.pl". Mamy tutaj oceniać ludzi jako twórców filmów lub aktorów a nie za to co robią a czego nie robią. Ufasz mediom to Twoja sprawa - inni nie muszą. Mają własne mózgi, dlatego nie widzę celu Twojej wypowiedzi.

Yuzuki

Hmmm - skoro jest jak mówisz po co portal wrzucał przezkilka miesięcy newsy rodem z pudelka na temat życia prywatnego Gibsona ???
PS odurzanie i odbywanie stosunków płciowych z osobami nieletnimi jest powszechnie ścigane przez prawo i nie ma to nic wspólnego z czymś co nazywasz katolicką moralnością....

RogerVerbalKint

"i nie ma to nic wspólnego z czymś co nazywasz katolicką moralnością...."

Przeczytaj, w jaki poście napisałam o "katolickiej moralności", to zrozumiesz wypowiedź Yuzuki. Nie interesuje mnie, co portal wrzucał na temam Gibsona, zresztą portal to nie jakaś Siła Wszechmogąca, tylko konkretni ludzie, którzy mają swoje sympatie i antypatie. Zresztą Polańskiego nikt nie oszczędzał. Wiesz, jak to naprawdę było? Byłeś tam? Poznaeś Polańskiego? Samanthę? Ich psychologów? Policjantów? Kogokolwiek z ich otoczenia? Czy też informacje o Polańskim i jego "ofierze" czerpiesz z Pudelka?
A, i pociąg do takowych, to w żaden sposób pedofilia nie jest...

littlelotte52996

Nie wiem ile masz lat i czy posiadasz już własne dzieci - ja jednak niekoniecznie chciałbym by moją 13 letnią córkę naćpał i zaciągnął do łóżka dorosły gostek, który jest sławny i ma dużo kasy. Poza tym pewne czyny są karalne a on tej kary uniknął uciekając jak tchórz z USA. Różne "pociągi" są na tym świecie i nie są szkodliwe do momentu dy pozostają w sferze fantazji - mógł zaspokoić się trzepiąc gruchę nad mangą...

RogerVerbalKint

Nie usprawiedliwiam tego, że uciekł z USA, ani nie twierdzę, że nie popełnił przestępstwa. Twierdzę, że nie jest pedofilem.
Zresztą Polański opowiadał, że ona sama tego chciała, i nic nie odbyło się bez jej zgody.

littlelotte52996

Chyba ponadtrzydziestoletni facet ma trochę więcej oleju w głowie od 13 letniego dziecka. Poza tym szczytem wszystkiego jest podanie temu dziecku alkoholu i narkotyków - sam o tym beztrosko pisze w autobiografii pt Roman.
PS: Nie jestem zwolennikiem ścigania kogoś za czyn popełniony kilkadziesiąt lat temu i całe obecne zamieszanie uważam za durną, medialną szopkę - nie zmienia to jednak faktu że pomimo ogromnego szacunku dla Polańskiego reżysera, straciłem całą sympatię do Polańskiego człowieka...

RogerVerbalKint

Och, Bogu dzięki nie jesteś trollem.
Poza tym, ona doskonale wiedziała, jak działa to coś na q (pełnej nazwy nie pomnę) - sama to przyznała - a jednak nie odmówiła.
Poza tym zaserwowania lampki szampana nie nazwałabym "upiciem ofiary".

Polański jest winien własnej głupoty, ale nie nazwałabym go zwyrodnialcem czyhającym na niewinne panienki.

littlelotte52996

gdyby to była tylko inicjatywa samego Polańskiego i by miała traumatyczne przeżycia to by po latach nie mówiłaby publicznie, że o nic go już nie oskarża i chcę by władze zostawiły go w spokoju. po za tym co z informacją, że jej matka pozwoliła na to spotkanie, a zawiadomienie na policje dała dopiero po tym jak dziewczyna nie dostała roli w filmie? może to matka jest tu największym potworem. może dziewczyna najwięcej wycierpiała od matki. a może też ochoczo brała udział w tym planie. tego nie wiadomo (podkreśle też, że wcale nie uważam Polańskiego bez winy. po prostu nie obarczam go całą). nie możemy już z góry kogoś piętnować znając tą sytuacje tylko z mediów. każdy z osób zamieszanych w to przyczynił się w mniejszym lub większym stopniu.

LeaMao

Otóz to. Z ust mi to wyjąłeś.
I powiem jeszcze jedno - jeśli ja kiedykolwiek dostałabym propozycje udania sie do domu rezysera o reputacji playboya, i wiedziałabym, ze będziemy sami, mało tego, usłyszałabym ''wejdź ze mną do jacuzzi'', to w tej chwili znajdowałabym się w drodze do najblższego autostopu.

littlelotte52996

hah, no właśnie :)

*wyjełaś

LeaMao

Wyjęłaś, sorry. Poza tym, mam wrazenie, ze Samantha unosi się właśnie (i unosiła się 30 lat temu) na fali współczucia płynącego z Ameryki.

littlelotte52996

"Zresztą Polański opowiadał, że ona sama tego chciała, i nic nie odbyło się bez jej zgody."
co nie zmienia faktu pociągu pedofilskiego, to że ona chciała nie ma tu nic do znaczenia, on był osobą dorosłą i nie miał prawa skorzystać "z jej zgody"
to jest jak z cnotą jak ją stracisz to koniec i kropka, jak odbędziesz stosunek z nieletnią /bez względu na okoliczności/ dałeś upust swojemu zawoalowanemu lub nie "pociągowi", innymi słowy jak nie jesteś pedałem to nie ma możliwości "by ci stanął" na widok faceta, jeżeli jednak ci się coś podniosło w spodniach możesz nie wiadomo jak kota ogonem odwracać ale nie zmienisz faktu że jesteś pedałem - koniec.
jak ja widzę 13-14-15 latki to jak bym na nie nie patrzył widzę gówniarza /gówniarę/ i nie mam mowy by mi się cokolwiek podniosło w rozporku, podnosi mi się natomiast gdy widzę dorosłą dziewczynę czy kobietę więc przestań tu głupoty wypisywać o nie byciu pedofilem czy też nim byciu bo pojęcia nie masz o czym piszesz....
a powracając do tematu że ona chciała:
to co z tego że nieletni coś chce, to według ciebie zmieniamy prawo i np. 3/4 nieletnich chce mieć prawo jazdy więc od jutra będziemy je rozdawać nieletnim, bo chcą....
piszesz właśnie jak zbuntowana nieletnia która nie może się pogodzić z faktem że wiele rzeczy jest niedostępnych dla ciebie a jednak te rzeczy chcesz mieć lub robić

michael_69

Sam nie wiesz co ani o czym piszesz mój bardzo dorosły kolego. Twoja dojrzałość przekracza granice.

Pociąg do dziewczyn pokroju Samanthy nie jest pedofilią, nigdy nią nie był, ani nigdy nie będzie. Pedofilia to pociąg do osób nie tyle niepełnoletnich, co niezdolnych do przedłużenia gatunku. A co do tego, że "jak nie jesteś pedałem to nie ma możliwości "by ci stanął" na widok faceta, jeżeli jednak ci się coś podniosło w spodniach możesz nie wiadomo jak kota ogonem odwracać ale nie zmienisz faktu że jesteś pedałem - koniec" - to psychologiem nie jesteś najlepszym. Na przykłąd coś takiego, jak odczuwanie podniecenia na widok osób tej samej płci w wieku dojrzewania jest najzupełniej naturalne i zdarza się często.

To Ty nie masz pojęcia o czym piszesz, bo piszesz tylko na podstawie jakichś swoich urojonych sądów, na podstawie których świat jest biało-czarnyl, pośrodku nic nie ma. Życie nigdy nie jest biało-czarne, a człowieka nie tyle nie da się jednozancznie ocenić, co nie da się go ocenić, mając tylko to, co przeczytało się na kolejnym portalu plotkarskim.

"to co z tego że nieletni coś chce, to według ciebie zmieniamy prawo i np. 3/4 nieletnich chce mieć prawo jazdy więc od jutra będziemy je rozdawać nieletnim, bo chcą...."

Według Twojego sposobu myślenia 17-latka nie ma prawa do podejmowania decyzji, a jej o 3 miesiące starsza koleżanka już tak? Bzdura. Trzynastolatka, szczególnie tak popularna w świecie Hollywood jak Samantha to nie jest bezwolne cielątko, które nie wie o co come on

"piszesz właśnie jak zbuntowana nieletnia która nie może się pogodzić z faktem że wiele rzeczy jest niedostępnych dla ciebie a jednak te rzeczy chcesz mieć lub robić"

Daruj sobie osobiste wycieczki. Nie wiesz ani kim jestem ani co robię, ani jak się zachowuję, ani czego chcę lub nie chcę. A, jeszcze jedno: poczytaj coś o ludzkich zachowaniach, bo to co tu piszesz to po prostu bzdury.

littlelotte52996

od końca
bzdury piszesz jak małolat a osobistych wycieczkach to sobie możemy porozmawiać jak będziesz miała dzieci...

dalej też bzdury:
"Trzynastolatka, szczególnie tak popularna w świecie Hollywood jak Samantha to nie jest bezwolne cielątko, które nie wie o co come on"

trzynastolatka bez względu na poziom inteligencji, rodzaj zainteresowań, czy też wielkości wiedzy nadal pozostaje dzieckiem które jest pod opieką jeżeli nie rodziców to opiekunów lub państwa bo jest DZIECKIEM!!!!

następne bzdury:
"Pedofilia to pociąg do osób nie tyle niepełnoletnich, co niezdolnych do przedłużenia gatunku."

czyli kobieta 30-letnia bezpłodna czyli niezdolna do przedłużenia gatunku jest obiektem pedofili????
zastanów się co w tym swoim kolorowym świecie wypisujesz bo jak na razie to są bzdury

"Nie wiesz ani kim jestem ani co robię, ani jak się zachowuję, ani czego chcę lub nie chcę"

sama się podpisujesz pod swoimi odpowiedziami że jesteś tylko gówniarzem przechodzącym wiek buntu - nic więcej nic mniej

jak założysz rodzinę będziesz miała dzieci to pogadamy, bo jak na razie jesteś dla mnie tylko przemądrzałym gówniarzem, który "wywraca" zresztą zgodnie z prawami swojego wieku "świat do góry nogami"

michael_69

Moze wiecej szacunku do innych ludzi, ktorzy maja inna opinie niz Ty

bunio_87

Nie wymagałabym tego. Tacy jak on są niereformowalni.

michael_69

Jasne. Ty się zachowujesz jak sfrustrowany facet, który jest tak zakompleksiony, że nawet w Internecie nie może znieść sprzeciwu. Piszesz, że mój świat jest kolorowy - owszem jest, i b ardzo Ci współczują, jeśli twój jest biało-czarny. A taki jest, skoro oceniasz ludzi w tak schemtyczny sposób. I jeszcze czytasz w myślach. No proszę. Znasz mnie lepiej niż ja sama siebie. Gratulacje. Mogę autograf? Taka szansa drugi raz sie nie zdarzy.

"trzynastolatka bez względu na poziom inteligencji, rodzaj zainteresowań, czy też wielkości wiedzy nadal pozostaje dzieckiem które jest pod opieką jeżeli nie rodziców to opiekunów lub państwa bo jest DZIECKIEM!!!!"

Jest. Ale nie jest bezwolnym pięciolatkie, które nie wie, o co chodzi. Polanskin poełnił błąd, że się z nią przespał, ale błąd zdecydowanie niewarty nazywania go starym zwyrodnialcem. on jej nie zaciągnął w krzaki i nie zgwałcił. Zresztą Samantha jak na niewinne dzieciątko, to była dość popularna - posługiwała się nawet fałszywym prawdem jazdy. jej matka miała to głęboko gdzies, mało tego - ona to popierała. Samantha nie była dziewicą, kiedy poszła do łózka z Polańskim. To nie było DZIECKO, które nie wiedziało, o co chodzi. To była nieletnia panienka lekkich obyczajów.

"czyli kobieta 30-letnia bezpłodna czyli niezdolna do przedłużenia gatunku jest obiektem pedofili????
zastanów się co w tym swoim kolorowym świecie wypisujesz bo jak na razie to są bzdury"

To Ty piszesz bzdury, wykazując sie nieznajomością nawet podstawowych zasad psychologii. Jak masz katar, to dalej został Ci nos, rozumiesz? Pewnie nie.
Kiedy podchodzisz do kobiety, to nie weisz, czy jest bezpłodna, czy nie, ale zakładasz, że jeśli ma szerokie biodra , dłuygie włosy itp., to jest zdolna to przedłużenia gatunku. Przecież nie pytasz o świadczenie lekarskie na pierwszej randce (to zanczy może pytasz, bo w Twoim idealnym świecie wszystko bez mała jest możliwe). Małe dzieci nie posiadaja cech płciowych, i pociąg do takich jest pedofilią, kapujesz? A Samantha je posiadała, i to bardzo rozwinięte, że sie tak wyrażę.

"jak założysz rodzinę będziesz miała dzieci to pogadamy, bo jak na razie jesteś dla mnie tylko przemądrzałym gówniarzem, który "wywraca" zresztą zgodnie z prawami swojego wieku >świat do góry nogami<"

Sorry, kto tu się zachowuje jak gówniarz? Ja Cię wyzywam? Uważam, że wiem o tobie wszystko? Nie wiem, czy masz rodzinę, czy jesteś singlem, czy zakompleksienym zakonnikiem (to ostatnie jest najbardziej prawdopodobne), ale tu mam takie same prawa jak Ty i radzę to uszanować.

littlelotte52996

No cóż. Nie jestem zwolennikiem tak ostrych wypowiedzi ale jest to odpowiedź na potwarz więc muszę ją poprzeć.

littlelotte52996

jak zwykle bzdury i jeszcze raz bzdury zbuntowanego gówniarza!
"Jest. Ale nie jest bezwolnym pięciolatkie, które nie wie, o co chodzi. "
i co z tego że wie? nic to nie zmienia bo jest dzieckiem - koniec i kropka, znam wielu 14-15 którzy bardzo dobrze prowadzą samochód ale nie dostaną prawo jazdy bo są dziecmi lub jak kto woli są niepełnoletni a więc nieodpowiedzialni, prawnie nieodpowiedzialni, i co z tego że 14 latek zna się na finansach, firmy nie założy a co ważniejsze ludzi nie zatrudni itd itp. ale gówniarz który przechodzi wiek buntu nigdy tego nie pojmie bo chce być dorosłym ale jeszcze nie może więc "wywraca" wszystko do góry nogami....

"To Ty piszesz bzdury, wykazując sie nieznajomością nawet podstawowych zasad psychologii."
o to się nie martw bo i tak twoje wypowiedzi są "jak szczekanie psa na nadjeżdżające samochody" - innymi słowy nieważne co napiszesz lub jakie masz poglądy - zasad i tak nie zmienisz a z wiekiem i tak zrozumiesz że się myliłaś - tylko dorosnąć musisz.....

a co do Polańskiego i psychologii:
nie chodzi o to że Polański przerżnął powiedzmy bardzo dojrzałą 13 latkę więc jest - pedofilem.
chodzi o to że Polański wiedział że to jest 13-latka i w swym popędzie zainicjował kontakt seksualny który skończył się nie tyle odbyciem jakiegokolwiek stosunku a tym że u niego wystąpiła erekcja przy świadomości tego że jest to 13latka - rozumiesz? pewnie nie.

sex nie odbywa się potocznie mówiąc "między nogami"..
sex odbywa się pod twoją, moją, jego lub kogo innego czaszką czyli w mózgu, pedofilem można być bez jakiegokolwiek "seksualnego stosunku" to jest twoja świadomość która dąży do twojej podniety i jeżeli patrzysz na trzynastolatkę i wiesz że jest to 13latka i osiągasz stan podniecenia seksualnego - jesteś pedofilem
reasumując:
nie chodzi o to co odbyło się od "umieszczenia członka w trzynastolatce" i o to co było dalej..., chodzi o moment który powoduje stan podniecenia seksualnego czyli potocznie mówiąc chodzi tylko i wyłącznie o czas /okres/ "od braku erekcji" do erekcji - co go spowodowało? co było "obiektem" fantazji seksualnej? by móc zainicjować kontakt seksualny.
tutaj w pełnej jego świadomości była to 13letnia dziewczyna a u Polańskiego wystąpiła gotowość do odbycia jakiegokolwiek (oralnego.analnego) z nią stosunku seksualnego - więc jest pedofilem zbokiem i gnidą najgorszą chodzącą po ziemi i nic ale to nic, co zrobił w swym życiu lub jeszcze nie zrobił, nie zmieni tego faktu.

ja Ciebie nie wyzywam ja po prostu określam kim jesteś a jesteś gówniarzem i to do tego gówniarzem przechodzącym okres buntu przez co zakompleksionym i to jest dla twego wieku prawda przykra ale niestety prawdziwa i raczej nieunikniona... więc:

"jak szczekanie psa na nadjeżdżające samochody" - dużo hałasu lecz brak jakiegokolwiek efektu.

nic nie zmienisz, a nawet jak dorośniesz przyjmiesz te prawa lub nie /co się zdarza/ wtedy będziesz miała problem /z pełną odpowiedzialnością prawną/ z prawem, które to popierają i ustanawiają ludzie dorośli lub jak wolisz pełnoprawnie odpowiedzialni z twoich określeń: "czy masz rodzinę, czy jesteś singlem, czy zakompleksienym zakonnikiem (to ostatnie jest najbardziej prawdopodobne), "

michael_69

Po pierwsze, wypraszam sobie nazywanie mnie gówniarzem
Po drugie, jakbyś nie zauważył, to gdyby nie Ci "zbuntowani gówniarze", którzy mieli na tyle odwagi, żeby wypowiadać swoje zdanie to dalej siedziałbyś w jaskini i kombinował, którą laskę wciągnąć za włosy. Ale to jak "gadał dziad do obrazu..."

Dojrzałość bilogiczna nijak łączy się z wiekiem, bo jednostki czasu to ludzki wymysł. Prawo również jest ludzkim wymysłem, i prawo jest ślepe. Nie patrzy, na to, jak jesteś rozwinięty, tylko ile masz w dowodzie. Ale prawo bywa omylne. Nie zaprzeczam, Polański popełnił poważne przestępstwo, i nie zaprzeczam, znając jej wiek, powinien był sięn powstrzymać. Ale on nie jest pedofilem! Pedofilia to schorzenie psychiczne, pociąg do osób niezdolnych (jeszcze) do rozmnażania się, nie do osób under 15. Jeśli czujesz silne pożądanie, to prawem natury, nic Ci nie da rozumowa wiedza. Albo inaczej: Polański źle zrobił, że się nie powstrzymał. Ale jego pociąg nijak ma się do pedofilii. To pociąg samca do samicy zdolnej do zapłodnienia. W innym wypadku Jagiełło też był pedofilem:)
Kiedyś było to normalne, że dziewczyny były zdolne do zamążpójścia, kiedy dostały pierwszą miesiączkę. W starożytnej Grecji seks homoseksualny był normalny i wręcz "modny" Arystoteles uważał wszak, że "kobieta to zdeformowany mężczyzna". Traktowanie gejów jak kogoś nienormalnego przyszło dopiero z chrześcijaństwem.
Podobnie rzecz się ma z pedofilią. W pewnym sensie, to wymysł XX wieku.

littlelotte52996

"Kiedyś było to normalne, że dziewczyny były zdolne do zamążpójścia, kiedy dostały pierwszą miesiączkę."

żaden argument -
w starożytności niewolnictwo było pospolite nawet modne....
karanie typu: pręgierz, dyby, obcinanie np. rąk za kradzież chleba itp też były w modzie...
w średniowieczu palenie ludzi na stosie było bardzo humanitarne...

więc wniosek jest jeden: pedofile według twojego przytoczenia historycznego mieli pełne "pole do popisu" baaa bezkarnie mogli sobie "używać do woli"

haloooo ale mamy xxi wiek i nie zamierzam cofać się do "ciemnych" historycznych czeluści bo ty masz chętkę na umoralnianie pedofilstwa!!!

tak jak mówiłem, bredzisz jak gówniarz a twoje argumentacje są jak:

"jak szczekanie psa na nadjeżdżające samochody" - dużo hałasu lecz brak jakiegokolwiek efektu.

michael_69

"haloooo ale mamy xxi wiek i nie zamierzam cofać się do "ciemnych" historycznych czeluści bo ty masz chętkę na umoralnianie pedofilstwa!!!"

Nikt nie umoralnia pedofilstwa. Wyłożyłam Ci tylko różnicę między tym, co jest pedofilią (swoją drogą, naucz się pisać po polsku, dla Twojej wiadomości nie istnieje wyraz "pedofilstwo"), a co nią nie jest, i nigdy nie będzie.
Małżeństwa z dziewczętami w tym wieku były czymś normalnym aż do początku XX w. W Indiach małżeństwa, czy też raczej zaręczyny dzieci są czymś normalnym, szczególnie w tradycyjnych rodzinach. Nasza kultura ich nie dopuszcza, tak samo, jak nie dopuszcza bigamii. Tylko, że jak komuś jest wygodnie być jedną z czterech żon, to mnie nic do tego.
Dzisiejszy świat (swoją drogą, ineresujące masz te wiadomości o średniowieczu, szczególnie o paleniu na stosach, ciekawam, co jest ich źródłem, "Robin Hood" z Costerem czy "Imię róży"?) dopuszcza multum innych przestępstw. Każdy wiek ma swoje, tego nie zmienisz. Co do pedofilii, to zawiodę Cię, nijak nie odwrócisz procesów biologicznych. Są niezależne od metryki; zdarzają się nastolatki o umyśle 50-latków, zdarzają się 13-latki o ciałach 20-latków. Nie powstrzymasz naturalnych reakcji.
Inna sprawa, że gdybym ja usłyszała od czterokrotnie ode mnie starszego reżysera o reputacji playboya "Wejdź ze mną do jacuzzi", to właśnie znajdowałabym sie w drodze do najbliższego autostopu.
Poza tym, Ty naprawdę uważasz, że rozsądnie jest oceniać człowieka po tym, co zrobił 35 lat temu? Mało tego, człowieka, który dobiega już prawie 80-tki, który ma 2 własnych dzieci? Rozsądnie jest nazywć go pedofilem? Ludzie nigdy się nie zmieniają?

littlelotte52996

GŁUPOTY I JESZCZE RAZ GŁUPOTY A DO TEGO "ODWRACANIE KOTA OGONEM! -czyli wszystko to co przechodzi młody człowiek w okresie buntu jak zwał tak zwał, dla mnie gówniarz.

to jest marnowanie czasu....
rozmowa z tobą to czas zmarnowany......
a myśl sobie jak chcesz i tak wiem że pewnego dnia zmienisz zdanie... bo dorośniesz....
jak na razie to i tak jest:

i nic tego nie zmieni i to jest to co boli cię najbardziej.... ale nie przejmuj się - wyrośniesz i sama się zdziwisz jakie głupoty wciskałaś o ile będziesz chciała pamiętać - głupotę a zwłaszcza swoją ludzie szybko zapominają....

trudno albo się z tym pogodzisz albo nie...
ale to już twój problem nie mój....
prawda jest natomiast jedna którą i ja też zrozumiałem:
z gówniarzami się nie dyskutuje tylko daje się im reprymendę... którą zresztą dostajesz każdego dnia - nie tu, w realu a frustrację właśnie wyładowujesz tutaj, co jest oczywiste i zrozumiałe...

KONIEC I KROPKA!

"Mało tego, człowieka, który dobiega już prawie 80-tki, który ma 2 własnych dzieci?"

nie no co ty, będę go hołubił do końca swych dni, w sumie gdyby Hitler przeżył też bym mu wybaczył jego zbrodnie a co mi tam, w końcu to byłby taki fajny miły staruszek co rozdaje dzieciom cukierki no i może sam by miał ich z piątkę - więc jak tu mu takie rzeczy wypominać (na wszelki wypadek napiszę ci że to sarkazm!)

dalej bujaj w swych kolorowych obłokach bo wieczne one nie będą, czas nie ubłagalnie działa na niekorzyść każdego z nas więc ciesz się tym wiekiem zwanym "głupawką" ile się da....

pa.

michael_69

Nie wiem, czy zdajesz sobie z tego sprawę, ale się powtarzasz. Nie stać Cię nawet na to, żeby sensownie odeprzeć moje argumenty. 3 razy napisałeś to samo, uwierz, że raz ma wystarczającą siłę przekazu, czyli żadną.

Brawo, porównujesz to, co zrobił Polański ze zbrodniami Hitlera. Na to bym nie wpadła. Tylko pamiętaj, żeby się grubą kurtyną odgroadzić od wszelkich przejawów kultury - co zresztą robisz, skoro nawet nie umiesz poprawnie sklecić paru zdań.
Z gówniarzami się nie dyskutuje - daje im się reprymendę - to Twój główny argument. Muszę Ci pogratulować zręczności myślenia. Gówniarz to nie wiek, to stan duch i umysłu odpowiadający Twojemu poziomowi.

Sorry, ale jakby to jeszcze do Ciebie nie dotarło to jesteśmy na portalu społecznościwoym, na którym obowiązuje wolność wypowiedzi, i musisz nauczyć się z tym żyć. I jeszcze z tym, że Twoje racje nie są prawdą absolutną, nigdy nią nie były, ani nigdy nią nie bedą.

littlelotte52996

jak szczekanie....

michael_69

Przykro mi, panie Michale, ald jedyna przewaga nad pana rozmowczynia, jaka pan posiada, jest wiek. Wydaje sie panu przy tym, ze wiek daje rowniez przewage intelektualna. Niestety nie rozumie i nie chce pan zrozumiec rzeczy prostych, ktore tlumaczy little.

Papercat

"Niestety nie rozumie i nie chce pan zrozumiec rzeczy prostych, ktore tlumaczy little."

oczywiście że nie...
bo różni nas nie tyle wiek, co odpowiedzialność....

tak więc mi tu o intelekcie raczej nie wypisuj bo to nie ma większego znaczenia, w więzieniu siedzą także osoby o ponad przeciętnym IQ i są pedofilami, gwałcicielami, mordercami, zamachowcami itp. i zapewniam Cię że są na tyle inteligentni że "zaginali" by Ciebie oraz litle jak i mamkina /takich jak ja i mnie podobnych nie liczę gdyż według twego zdania jestem mało inteligentny/ i wielu wielu wam podobnych w "każdym punkcie" i w "każdym momencie" - ale to nie zmieni faktu że..... "siedzą" i to "siedzą" za zbrodnie...

więc też zapewne mieliby/mają na swoją obronę "argumenty nie do odparcia"... i co? i siedzą! a ich "wywody" to:
""jak szczekanie psa na nadjeżdżające samochody"
z tym że w ich wypadku to jest na to inne określenie, a mianowicie zwie się ono:
DEMAGOGIA! - /u człowiek bardzo inteligentnego może to być bardzo niebezpieczna broń/

natomiast w waszym przypadku jest to "demagogia młodzieńcza" potocznie zwana "wiek buntu" "wiek głupawki" bardzo niegroźne zjawisko w rozwoju praktycznie każdej młodej osoby, a nie groźne gdyż po jego "przejściu" młody człowiek /zazwyczaj/ staje się osobą dorosłą odpowiedzialną i /tutaj mam złe wieści/ myślącą podobnie jak ja i mnie podobnym ludziom.

sorki ale jeszcze wiele się musicie nauczyć oj wiele.... dlatego rozmowa z wami to strata czasu tak jak to napisałem powyżej, po prostu strata czasu...

jak do tego wreszcie "dojdziesz" to sam/sama zrozumiesz... ale na razie jesteś "po tamtej stronie barykady" czyli gówniarzy czy to Ci się podoba, czy też nie.....
KONIEC.

Papercat

Dajmy mu już spokój. Człowieka przekonanej o własnej genialności, doskonałości i dojrzałości za nic nie przekonasz, że ktoś może mieć inne zdanie. Napisałabym mu coś o tych "młodych" i "wieku głupawki", ale szczerze mówiąc - już mi się nie chce. To jest jak gadać do słupa.

PS. A mój nick skracaj raczej do lotte - Little Lotte to była popularna w XIX wieku gra towarzyska, poza tym, w "Upiorze w Operze" Raoul nazywa tak Christine - kiedy zakładałam konto, miałam obsesje na punkcie tego filmu:)

Yuzuki

Mnie zal Ciebie, ze jestes takim oszolomem jak Twoj guru Polanski i dla Ciebie, tak jak dla Polanskiego normalne jest pukanie w odbyt 13 latki. Zydoskie lobby działa, tuszuje wybryki zydostwa, a ''pietnuje'' tych, ktorzy o tym otwarcie mowia i nie chodzi tylko o Gibsona.

Hans_Kloss

A kto powiedział, że Polański jest moim guru? O___O jeśli nie zauważyłeś to nie o tym tu rozprawiamy. W żadnym stopniu nie jest to mój guru, uważam, że jest dobrym reżyserem i jak każdy normalny człowiek zasługuje na spojrzenie z obiektywnej strony.

Yuzuki

Skoro używasz określenia każdy normalny czlowiek to wiedz, ze każdy normalny człowiek wie, ze sa granice, których sie nie przekracza. Jesli przekracza to nie jest czlowiekiem, a używajac cytatu z filmu, jest chwastem do wyrwania.

użytkownik usunięty
Yuzuki

Wiecie, dlaczego tak bardzo lubię ten portal? Bo jak widzę jakąś bardzo kontrowersyjną wypowiedź, czasem szokującą — w tym przypadku bezzasadny (na pierwszy rzut oka, dodajmy dla uczciwości) atak na Kościół katolicki, to oglądam profil autora i po ocenach filmów widzę z kim mam do czynienia... a z kim nie.

Wybacz ale nie zaatakowałam Kościoła katolickiego w żadnej formie. Zacytowałam wypowiedź któregoś z użytkowników(poczytaj sobie forum) jako przykład, że może być wiele powodów na oskarżanie i ocenianie jakiejś osoby. W tym przypadku doszukiwałeś/łaś się powodu(że niby atakuję Kościół) żeby oczernić mnie

użytkownik usunięty
Yuzuki

Nie oczernić! Absolutnie nie taka była moja intencja! Proszę mi wybaczyć, jeśli tak to Pani odebrała. I ma Pani rację — Pani tylko cytowała. Nierozważnie, bo fatalną wypowiedź — wszystko, oczywiście, w moim odczuciu — lecz jednak cytowała wyłącznie, dlatego cofam swoje nieostrożnie i krzywdząco sformuowane oskarżenie i wyrażam ubolewanie, że mogłem sprawić tem przykrość tudzież pozostawić absmak.

Sarkazm to wspaniały sposób na ponabijanie się z kogoś, nieprawdaż? Ach, społeczeństwo!

Yuzuki

Aż mi się odechciało zabawy w dyskutowanie z ludźmi. Tym bardziej na forum, bo to śmieszne. Każdy będzie mówił swoje ale jakaż w tym radość. Wezmę popcorn i poczytam dalej. Wystarczy jedna kontrowersyjna wypowiedź i show się rozpoczyna!

użytkownik usunięty
Yuzuki

Nie wiem, o czym Pani mówi. W mojej wypowiedzi nie ma krzty sarkazmu, dodam dla jasności. Sarkazm — w moim odczuciu — to coś wielce niekulturalnego i zdecydowanie niemądrego. Cóż... taka tendencja panuje obecnie wśród ludzi — przeważnie młodych — że sarkazm jest uznawany za coś wspaniałego. Przykro mi z tego powodu.

a dlaczego w krytyce kk jest cos zlego
przeciez to kk jest zly to szajka cwaniakow co wykorzystuje boga do zarabiania kasy a dawniej w ramach powiekszania zyskow i obrony wlasnych onteresow mordowali ludzi i palili na stosie -chyba nie robili tego z milosci do boga
w boga mozna wierzyc jakiego sie chce ale na pewno bez takich posrednikow jak kk oni z wiary zrobili interes nawet w islamie -ktory podobno jest bardzo zly-nie znam nie wiem ale tak mowi kazdy katolik to tam nie ma bezposredniego zarabiania i gromadzeniu majatku przez struktyry stworzone przes prawie 2tys lat

użytkownik usunięty
tomek_66

A kto powiedział, że w czymkolwiek jest coś złego? Kto powiedział, że zło w ogóle istnieje? W razie takowej chęci zapraszam do dyskusji nt. filozofii nietzscheańskiej i jej pokrewnych, lecz proponuje, by — ewentualnie — nie odbywała się ona tutaj. Tutaj pozwolę sobie jedynie na przedstawienie subtelnej różnicy pomiędzy krytyką a tak kolokwialnie zwaną pyskówką. Pozwolę sobie skupić się na przykładzie Kościoła katolickiego, bo o tym przypadkiem rozmawiamy. Krytyka Kościoła... Niewiele jest książek takich jak «Opus diaboli» Karlheinza Deschnera — to naprawdę gorzka i ciężka krytyka poparta setkami solidnych dowodów i naszpikowana odwołaniami. Pyskówka natomiast... długo nie musicie się głowić, Drodzy Czytelnicy, gdzie ją znajdziecie...

RogerVerbalKint

Jeśli wierzycie tej całej Samancie to pozdrawiam Was i moja rada: Dajcie się tak dalej manipulować, ciemna maso.

tacyssup

Nie daję sie nikomu manipulować - sprawa jest oczywista - mamusia postanowiła zadbać o karierę córeczki i zarobić na medialnym szumie, znając skłonności pana Polańskiego do nieletnich dziewcząt - sam potem dość bezczelnie stwierdził że wszyscy lubią pieprzyć młode dziewczyny - niezależnie od wszystkiego, dla mnie fakt pozostaje faktem - nie czuję sympatii do (wówczas 30 lub 30 kilkuletniego) faceta, który odurza i odbywa stosunek z gimnazjalistką, po prostu jko dorosłego faceta i ojca mnie to brzydzi....
Powtarzam raz jeszcze - roztrząsanie tej sprawy po kilkudziesięciu latach nie ma żadnego sensu i jest tylko i wyłącznie sztucznie napompowanym skandalem medialnym i działaniem pod publikę, co zresztą wbrew pozorom działa na korzyść Polańskiego i dodaje tzw pikanterii jego osobie - generalnie wzbudza zainteresowanie wokół niego i zwiększa zainteresowanie mas kolejnym jego filmem.

RogerVerbalKint

Zgadzam się z założycielem tematu. Niezależnie od postawy tej dziewczyny, Polański doskonale wiedział, co robi. Jego zachowanie było niemoralne i w żaden sposób nie można tego zrelatywizowac. Trochę mi żal, że tak bardzo rozmywa się w świadomości ludzi granica pomiędzy dobrem i złem.

Arvanity

Trochę żal? sorry ale dla mnie to jest przerażające, gość jawnie mówi że trzynastolatka to dla niego młoda KOBIETA a ludzie i tak po przez pryzmat Samanty jakoś go usprawiedliwiają /różnie: wygląd bla,bla,bla nie będę wymieniał/ a Romcio pedofil jawnie mówi:
- będę pieprzył trzynastolatki bo nic w tym złego nie widzę
chorzy ludzie, naprawdę chorzy którzy go usprawiedliwiają to zwykła wypatrzona zgnilizna nic więcej nic mniej, nie wiem już nawet kto jest gorszy bo jego lub jego podobnym można "dopaść i ukarać" jednak moralnego przyzwolenia nie można ukarać.....
sorry ale to jest najgorsza i najniższa pedofilska filozofia....

a te całe krzyki o to że to nie portal w stylu pudelka?, mówcie o nim jako o reżyserze.
druga ściema poglądowiczów pedofilskich, bo co by on dokonał przez te lata z więzienia? zwiał organom sprawiedliwości bo wiedział że "sprawiedliwość" ma trochę inne zdanie co do jego pedofilskich dokonań niż on sam.
a współwięźniowie dokładnie by mu to "wyłożyli" robiąc z jego czterech liter "jesień średniowiecza"

ROMAN POLAŃSKI TO ZWYKŁY PEDOFIL DO TEGO ZBIEG, WIĘC JEST PRZESTĘPCĄ I OSTATNIM DNEM MORALNYM!!! - a ci którzy twierdzą inaczej są po prostu nie lepsi od niego a może i gorsi.
rzygać mi się chce jak czytam te pedofilskie imaginacje chorych forumowiczów....

Pogromca_Trolii_FW

Ale to On jest Wielkim Rezyserem a ty jestes NIKIM. Przepraszam za ten komentarz ale ulewa mi sie kiedy wysluchuje opinii ludzi, ktorzy wiedza wszystko..., po prostu wszystko...

bunio_87

noooo i właśnie to jest ARGUMENT nie do obalenia w pedofilskiej filozofii:
"Ale to On jest Wielkim Rezyserem a ty jestes NIKIM"

Pogromca_Trolii_FW

SAMANTHA??? TO NAPRAWDĘ TY?!?!?!

bunio_87

No widzisz, oboje zostaliśmy pedofilami...

littlelotte52996

każdy wedle własnych potrzeb określa kim jest....
no cóż, nie przeskoczysz własnej osobowości, możesz ściemnić wszystkich wokół siebie ale samej siebie nie oszukasz....niestety...
broń swego pedofilka tłumacząc to sobie na różne sposoby, ale nadal bronisz zwykłego gnojka, najniższą formę wśród istot żyjących - gwałciciela dzieci - sama się zakwalifikuj kim rzeczywiście jesteś....

@"SAMANTHA??? TO NAPRAWDĘ TY?!?!?!"

NIE!!!! mierna istoto, to głos wszystkich skrzywdzonych DZIECI!!! przez takich gnojów jak Polański i ich obrońców takich jak TY!!!! którzy są co najmniej dwa razy gorsi niż gwałciciele, bo dopuszczają umoralnianie poprzez inne dokonania /tutaj niby wielki reż./ ich czynów.

PATRZEĆ NA ciebie NIE MOGĘ!!!!! bo zbiera mnie na wymioty....!

Pogromca_Trolii_FW

No przecież nie patrzysz - nie mam twarzy Emmy Rossum, a tym bardziej nie chodzę w białych balowych sukniach.

"broń swego pedofilka tłumacząc to sobie na różne sposoby, ale nadal bronisz zwykłego gnojka, najniższą formę wśród istot żyjących - gwałciciela dzieci - sama się zakwalifikuj kim rzeczywiście jesteś...."

Kubrick był zboczeńcem, Wilde gejem a Kasprowicz ćpunem. Na ich forach (nieważne jakich) też się tak wyżywasz? W takim razie współczuję.

"NIE!!!! mierna istoto, to głos wszystkich skrzywdzonych DZIECI!!! przez takich gnojów jak Polański i ich obrońców takich jak TY!!!! którzy są co najmniej dwa razy gorsi niż gwałciciele, bo dopuszczają umoralnianie poprzez inne dokonania /tutaj niby wielki reż./ ich czynów."

Polański jest wybitnym reżyserem, i temu nie da się zaprzeczyć. Nieważne, ile trzynastek przeleciał, zawsze nim pozostanie.

Zastanawiające jest to, że Ty w ogóle nie widziesz winy ani "ofiary", ani jej matki. Czasem myślę, czy Ty masz z tego jakiś zysk, że tak "jedziesz" po Polańskim? Chyba nawet bardziej niż sama Samantha Geimer, która już dawno mu wybaczyła.
Zreszta Polański ma teraz dwoje własnych dzieci - nie wierzysz, że ludzie się zmieniają?

littlelotte52996

KURDE JA JUŻ CIĘ ROZSZYFROWAŁEM!
TY NIE JESTEŚ TYM KIM UDAJESZ, CZYLI JAKĄŚ TAM SMARKULĄ
TY JESTEŚ UKRYWAJĄCYM, ZAWOALOWANYM PEDOFILEM!!!
w różnych postach z różnymi osobami przywołujesz różnych zboków jako "normatywy"
"Nieważne, ile trzynastek przeleciał....,"
przecież ty jesteś PEDOFILEM
PEDOFILEM!!!!