Roman PolańskiI

Raymond Roman Thierry Liebling

8,3
15 630 ocen pracy reżysera
powrót do forum osoby Roman Polański

MY FANI JESTEŚMY Z TOBĄ!! i jeszcze jedno:
PIEPRZYĆ IDIOTÓW KTÓRZY OBRZUCAJĄ CIĘ GÓWNEM NIE WIEDZĄC NIC O SPRAWIE!!
niestety Polska to kraj pełen ćwoków którzy uwielbiają oceniać, gnoić i deptać ludzi, a sami uważają sie za wzór cnót
Nie można komuś życzyć zle jak sie tego kogoś nie zna - i tym jakże oryginalnym morałem kończę.. ;)

Właśnie. Zgadzam się. Polański jest większy od wszystkich, którzy nieudolnie starają się go opluwać!

Vuzz

Ostatnie lata życia spędzi w pierdlu. Smutne.

Polska to kraj ludzi niedorozwiniętych co widac na tych forach,nie mają pojęcia co to jest pedofilia,nie mówiąc juz o jakimkolwiek obiektywizmie w tej sprawie,nie należy sie takimi debilami wogóle przejmowac,niech sie wiją w swojej żółci i nienawisci.

MUSSS

Obiektywne fakty sa takie, ze odbyl stosunek z nieletnia = czyn karalny oraz uciekal cale zycie przed odpowiedzialnoscia.

Nikomu nie życzę spotkania z tym PEDOFILEM (szczególnie dzieciom). Tyle w temacie.

pancerq

Jednorazowy stosunek z dzieckiem nie jest rownoznaczny z pedofilia.
Inna sprawa czy Polanski wiedzial, ze ona miala wowczas 13 lat. Jesli tak, to kawal z niego smiecia:/ Wydaje mi sie, ze mimo wszystko czlowiek z takim dorobkiem nie dopuscilby sie SWIADOMIE pedofilii, wiedzac ze zrujnowaloby mu to zycie.
Artysci bronia Polanskiego? Krytykuja sposob zatrzymania, ktory faktycznie jest co najmniej dziwny. Tutaj sie w pelni zgadzam.
Opluwaja Zanussiego, bo powiedzial, ze to 13 letnia prostytutka - kontrowersyjne, ale nie zapominajmy, ze potepil czyn Polanskiego. Nie przypominam sobie jakiejkolwie wypowiedzi jakiejkolwiek znaczacej osobistosci, ktora negowalaby wine rezysera.
Mnie najbardziej zastanawia, gdzie byly te wszystkie "plujki" przez ostatnie 30 lat??? Sprawa szeroko znana, wydawac by sie moglo, a tymczasem Polska w szoku(!)Najlepszy jest Sikorski! Najpierw goracy apel do USA, teraz nieoficjalne wycofanie sie ze swoich slow...Czyzby on tez nie znal sytuacji Polanskiego? To po co sie wypowiada? A moze sprawdzil sondaze ws. Polanskiego i dlatego nabral wody w usta?
Kurcze, gdyby sprawa byla oczywista, to nie byloby wcale dyskusji! Problem w tym, ze w sprawie jest masa znakow zapytania, a "plujki" zapominaja o tym.
"Liczy sie fakt-stosunek z 13 latka" No ok, ale przyjmijmy, ze uprawial sex, nie znajac metryki tej dziewczyny. Wowczas, w moim przekonaniu, jego wina bedzie nieporownywalnie mniejsza, gdyby dopuscil sie pedofilii z premedytacja.
Istnialo sto roznych sposobnosci do zatrzymania Polanskiego wczesniej. Czemu teraz? Rzekomo daltego, ze prawnicy rezysrea "przypomnieli" o sprawie USA. Szczerze w to watpie. Co oni, za przeproszeniem, burdel w papierach maja i nie wiedza czego dopuscil sie Polanski??? Czekali na okazje 30 lat???
Wiem, usprawiedliwiam troche Polanskiego. Z drugiej strony, latwo tez pisac "gwalciciel! pedofil! kawal ch***!!!", a moze lepiej: "Wykoncze Cie, *** Polaczku!" - jak mial powiedziec ten osobliwy amerykanski sedzia?

Qjaf

Wiedzial, ze miala 13 lat. I zeznal to przed sadem.