Roman Polański jeden z najwybitniejszych Reżyserów w historii Kina ! Wszystkie jego filmy były na bardzo wysokim poziome. Zdobywca 8 oscarów przy czym wielu najwybitniejszych Amerykańskich reżyserów może się chować. Stworzył wiele filmów dziś już legend i prekursorów dla dalszych artystów filmowych. Takiego go znamy i takiego zapamiętamy. Bo Jako Artysta mamy go podziwiać lub besztać za jego dzieła a nie życie prywatne. I lepiej by nikt tu nie pisał wulgaryzmów i innych oszczerstw bo osobiście dopilnuję by wiadomość została skasowana a konto zablokowane. Kultura to podstawa w komunikacji. Osobiście liczę by Pan Roman Polański wyszedł z aresztu jako wolny człowiek a jego najnowszy film będzie filmem wybitnym. Takie mam odczucia. Alan
Zgadzam się z Tobą w 100%, aczkolwiek z tym kasowaniem wulgaryzmów to nie tak łatwo niestety.Sama zgłosiłam kilku chamów do moderatorów parę dni temu, a do dziś posty napisane językiem rynsztokowym mają się całkiem dobrze :/.
"lepiej by nikt tu nie pisał wulgaryzmów i innych oszczerstw bo osobiście dopilnuję by wiadomość została skasowana a konto zablokowane." Ja, ja Herr Oberst
Sporo w tym przesady.
Polański stworzył kilka bardzo dobrych filmów, to fakt, ale na moje oko brak mu charakteru. Jeśli chcesz zobaczyć filmy naprawdę wybitnego artysty filmowego, odsyłam do kinematografii Krzysztofa Kieślowskiego.
To, że wymienieni przeze mnie artyści tworzyli zupełnie inne filmy, nie pozwala mi stwierdzić, że jeden jest wybitny, a drugi nie...?
Nie rozumiem.