Roman PolańskiI

Raymond Roman Thierry Liebling

8,3
15 630 ocen pracy reżysera
powrót do forum osoby Roman Polański

...bo widzicie, rozumiem, ze sprawa jest bulwersująca. Ale to bardzo przykre, że ocena Polańskiego tak nagle zaczęła spadać. To, że doszło do incydentu, do którego dojść nie powinno nie znaczy, że film Polańskiego są złe. Wiele osób wchodzi tu, by zastanowić się, jaki film wybrać. Niedawno Polański był w pierwszej dziesiątce Top reżyserów, jednak po tej całej aferze spadł, i to o nie mało miejsc. A smutne, bo jako reżyser jest geniuszem, i choć doszło do dość nieprzyjemnego wykorzystania małoletniej przez Polańskiego, który zachował się jak stary, napalony baran, to jako reżyser jest niezwykle wybitny, a jago filmy nie są gorsze dla tego, że doszło do tego, do czego doszło. Ja, kiedy pierwszy raz wszedłem na filmweb, spojrzałem, kto jest na jakim miejscu w rankingu reżyserów, by obejrzeć filmy takowych twórców. Skoro są oni zasłużeni. A ktoś, kogo zwiedzie marna ocena czy pozycja, może być zniechęcony.
Może więc jednak nie mieszać tego, co zrobił Polański z tym, jakim jest on reżyserem.

Domin_filmomaniak

Zgadzam się z tobą. Niestety, ale Polak Polakowi wybaczyć nie umie i przez to Roman Polański spadł o bardzo dużo miejsc. Szkoda, bardzo szkoda, bo to przecież jeden z najlepszych polskich reżyserów.