Ciekawe, czy pani "była małolata" miała kiedykolwiek wyrzuty sumienia z powodu zrujnowania kariery i życia prywatnego temu wspaniałemu artyście?!Uknuły z mamusią spisek, gdyż były żądne sławy i $$$$$$, a talentu niestety żadnego, więc jedynym wyjściem było nadstawienie pupy osobie publicznej i mającej wpływy.Zarobiła na tym już sporo, a i nadal o niej po ponad 30 latach mówią, a ona z uśniechem na twarzy opowiada jak to była "gwałcona". Chyba jednak dopięły swego i o żalu pewnie nie może być mowy.
Cholera wie czy ona nie była nieletnią prostytutką, pewnie lubiła ładowanie od tylca z przyłbicy i na pewno jej się podobało uprawiać sex z przyszłym wielkim artystą.
Żal mi tych wszystkich nieświadomych ludzi którzy tak ciężko bronią tej dziewczyny a rzucają błotem w Romka,
doprawdy żałośni jesteście.
Dokładnie. Z tego co słyszałem, to ta "trzynastka" wcale taka święta nie była. Już wtedy nie była dziewicą i, z tego co słyszałem, sama zgodziła się na stosunek. A poza tym kto to widział karać człowieka za coś, co wydarzyło się ponad 30 lat temu, w nie do końca jasnych okolicznościach (ponoć oboje byli pijani). 30 lat to szmat czasu, ludzie się zmieniają i dla mnie rażącą niesprawiedliwością jest ten cały szum wokół tej sprawy. A tak na marginesie to po zdjęciach tej całej nieletniej z tamtego czasu, to całkiem wyrośnięta ona była. Za dużo niedomówień, żeby tyle gnoju narobić porządnemu człowiekowi.
Dobrze słyszeliście. To "niewinne dziecko" przyznało się w wywiadzie, że
uprawiało już seks ze swoim chłopakiem. Zresztą dawała ciała, bo chciała
zrobić karierę. Wystarczy na nią popatrzeć i posłuchać jej wywiadów.
A moim zdaniem Polański zasługuje na karę. Nie ważne w jakich okolicznościach ta mała znalazła się u niego w łóżku. To co zrobił Pan Polański to jest pedofilia i powinien za to odpowiedzieć tak czy siak.
Ps. Pedofilia to nie tylko gwałt na dziecku bądź osobie nie letniej, ale współżycie i obcowanie cielesne z dzieckiem bądź nie letnią, a ten pan się tego dopuścił i musi za to odpowiedzieć
Małe wtrącenie: pedofilia to pociąg do ciała dziecka. Według seksuologów (np. Lwa Starowicza) Polański zdecydowanie pedofilem nie jest, bo o ile sprawa jest jasna w kwestii dzieci powiedzmy 7, 8 - letnich, to już w przypadku 13 latki nie jest to jasne. Z punktu widzenia prawa pewno to tak wygląda, nie bronię, ale trochę zdrowego podejścia, z mniejszą ilością negatywnych emocji. Przestępstwo we współżyciu z nieletnią to jedno, ale znamion pedofilii tu nie ma.
Z punktu prawa tez to tak nie wygląda. W akcie oskarżenia stoi przecież "stosunek seksualny z niepełnoletnią", nie "pedofilia".
Pewno masz rację, nie wypowiadam się, bo na prawie się nie znam, ale drażni mnie, że ludzie nie mają pojęcia kto to pedofil, a już dawno przypięli tę łatkę Polańskiemu. Takie myślenie, proste jak konstrukcja cepa u niektórych, pozdrow :)
A moim zdaniem to co on zrobił jest pedofilią i każdy kto współżyje cieleśnie z dziećmi bądź nieletnimi jest pedofilem, i nie ważne dla czego z nimi współżyje jest pedofilem i tyle . Z resztą tak czy inaczej powinien zastać uznany za winnego i otrzymać wyrok choć by w zawiasach, ale powinien odpowiedzieć za to jak każdy kto robi coś takiego. Wnerwia mnie jak ludzie na forum robią z gościa świętą krowę za przeproszeniem tylko dla tego że ten jest świetnym, bardzo utalentowanym reżyserem bądź starszym człowiekiem. Mnie to by chyba poniosło jak my mu tam sąd odpuścił tylko z takich powodów. Z żadnych nie powinni mu odpuszczać choć by dla tego że to by była nie równość gdyby mu odpuścili. To co jak ktoś jest kimś sławnym, utalentowanym, bogatym itp. to ma mu się na wszystko pozawalać? Co to on jest kimś lepszym od ogółu społeczeństwa czy jak? I nie ma znaczenia czy dziewczynka chciała z nim iść do łóżka czy nie. To on był w tedy dorosły i to on powinien był myśleć a nie ona.
Gdyby tą pannę puknął w wieku 17 lat to też by go ścigali bo prawo w Californi stanowi, że sex można uprawiać z osobą powyżej 18 roku życia!!!!!! Według tego prawa to 90% ludzkości to pedofile!
Pewnie wszyscy grzecznie czekają do 18 albo do 21, zwłaszcza w USA bo to taki porządny bogobojny kraj.
Ja nie mówię że nikt tak nie robi ale to nie znaczy że wszyscy tak robią. A jak już się komuś zdarzy i go dorwą to powinien za to odpowiedzieć przed sądem i to bez różnicy czy jest sławnym artystą, politykiem itp. Skoro coś jest zakazane przez prawo to znaczy że jest zakazane dla wszystkich bez wyjątku a nie temu to odpuścimy bo on jest artystą, bardzo zasłużonym, starszym człowiekiem itp.
Stary... Mając po jednej stronie Twoje szanowne zdanie, a po drugiej zdanie zespołu psychologów i seksuologów obserwujących Polańskiego przez 42 jego pobytu w klinice w Chino oraz definicję pedofilii mówiącą, że jest to "Odczuwanie popędu seksualnego do osób z nierozwiniętymi drugorzędnymi cechami płciowymi" (tudzież: "Odczuwanie popędu seksualnego do osób w okresie przedpokwitaniowym") wybieram... No zgadnij co.
Masz prawo. Ale chyba nie jest niczym dziwnym fakt że Polański powinien odpowiedzieć za to co zrobił jak każdy normalny obywatel. Czy nie wnerwia cię fakt że tylko osób robi w takiej sytuacji z Polańskiego Bóg wie kogo i wygaduje że powinni go nawet wypuścić tylko dla tego że ten jest wybitnym reżyserem i zasłużonym dla Polski człowiekiem ? Bo mnie tak. Inni ludzie z mniejsze rzeczy muszą siedzieć, więc on za to co zrobił też powinien a nie, zrobił parę wybitnych filmów i już mu wszystko wolno. Co to ma być ?
Nie dlatego ma być wolny,że jest wybitnym artystą, tylko dlatego,że:
1 dziewczę samo wyraziło zgodę na sex, nie był to żaden gwałt
2 matka ją stręczyła i nikt jej za to nie ściga/ł
3 sędzia prowadzący i prokuratura popęłnili wiele skandalicznych błędów
4 nikt nigdy nie ścigał facetów, którzy z nią spali przed Polańskim
5 Polański nie jest żadnym pedofilem, wedłóg biegłych psychiatrów
6 cały ten cyrk to zagrywki polityczne Szwajcarów i Amerykanów
7 sprawa dawno się przedawniła w wielu cywilizowanych państwach ze Szwajcarią włącznie!
Nigdy nie przeżyłam gwałtu, więc może nie mnie to oceniać...ale właśie ..gdzie była matka, rodzice tej dziewczyny???????? Tak sobie sama chodziła po dużym i niebezpiecznym mieście i sama odwiedzała domy starszych facetów???
Nie wiem, czy ktoś oglądał program T.Lisa i tam w tej sprawie wypowiadała się A. Holland...Powiedziała, że często bywa tak, że sami rodzice przyprowadzając na plan dzieci upominają: tylko bądź miły dla pana, bo pan reżyser/producent jest tu najważniejszy....I jak stwierdziła niekiedy rodzice posunęliby się do wszystkiego, aby dziecko zagrało w ważnym filmie///
Ta afera to niestety nie tylko wina Polańskiego, ale również pokazuje jak zupełnie zepsuty jest swiat filmu.
Holland stwierdziła, że zna jeden przypadek kiedy matka wsadziła komuś z ekipy 9-letnią dziewczynkę do łóżka. Szkoda, że nikt nie pociągnął dalej tego tematu. Jak on się zakończył?
Ta dorosła osoba skorzystała z usług dziewczynki (bo przecież sama chciała, a mama namawiała)? A jeśli tak, to dlaczego Holland nie zgłosiła tego faktu na policję? Takie sprawy są ścigane z urzędu i nasza reżyserka być może uratowałaby tą 9-letnią dziewczynkę przed burdelem, kiłą, lub przynajmniej przed stręczycielską matką.
A może, jednak ta dorosła osoba z ekipy filmowej miała na tyle rozumu w głowie, że 9-letnia dziewczynka nie została przez nią zgwałcona* (*)w myśl prawa nie tylko stanu Kalifornia?
Wielka szkoda, że nikogo nie zainteresowały losy tej 9-letniej dziewczynki....
"dziewczę samo wyraziło zgodę na sex, nie był to żaden gwałt"
Ale co to ma do rzeczy czy tego chciała czy nie. Z dziećmi i nieletnimi się nie sypia (ani nie współżyje) i nie ma znaczenie czy tego chcą czy nie !!! Proste. Powinien był ją spławić i tyle
"matka ją stręczyła i nikt jej za to nie ściga/ł"
A skąd wiesz że ją stręczyła ? skąd wiesz że w ogóle wiedziała że córeczka sypiała z dorosłymi ?
"sędzia prowadzący i prokuratura popełnili wiele skandalicznych błędów"
Jakich bo ja po za tym że wcześniej go puścili za kaucją nie widzę żadnego
"nikt nigdy nie ścigał facetów, którzy z nią spali przed Polańskim"
Aha czyli jak trzech gości okradnie sklep i policja złapie tylko jednego to mają go wypuścić bo nie udało się złapać pozostałych. Wiesz co masz w zupełności rację oświeciłaś mnie :).
„Polański nie jest żadnym pedofilem, według biegłych psychiatrów”
Ja już powiedziałem swoje zadanie. Dla mnie pedofilem jest każdy kto współżyje z nieletnimi i niema znaczenia dla czego, kto to wymyślił itp.
„cały ten cyrk to zagrywki polityczne Szwajcarów i Amerykanów”
Tak jest to na pewno jakiś spisek przekonałaś mnie
„sprawa dawno się przedawniła w wielu cywilizowanych państwach ze Szwajcarią włącznie!”
Nie w tym wypadku. Jak byś nie wiedziała to Polański został dorwany za to już dawno ale miał odpowiadać za to z wolnej stopy za kaucją ale nawiał więc skoro go już złapali to chyba powinni go chyba osądzić logiczne nie?
Widzę, że definicja pedofilii i opinia biegłych nic nie znaczą dla ciebie. Jak będziesz miał czas i ochotę to zapoznaj się z autobiografią Polańskiego i poczytaj sobie co to za patologiczna rodzinka była i jak mama panny S włóczyła się ze swoją starszą córką po lokalach nocnych udając jej siostrę, jak chciała ,żeby Roman jej agenta znalazł i jak Samanthę w swoje kiecki ubierała.Kochaś mamusi bardzo chciał ,żeby J.Nicholson udzielił mu wywiadu do jego pseudo magazynu o marihuanie, a zapomniałam dodać, że mała Sam przyznała się sama do tego ,że zaczęła się seksić w wieku 8 lat. O błędach i nadużyciach w sprawie dowiesz się z filmu "Polanski, wanted and desired".
Ja rozumiem, że można bronić Polańskiego, ale mam nadzieję (dla jego dobra), że obrońcy reżysera będą nieco bardziej inteligentni od ciebie.
"1 dziewczę samo wyraziło zgodę na sex, nie był to żaden gwałt."
BZDURA - nie znasz prawa Stanu Kalifornia
"2 matka ją stręczyła i nikt jej za to nie ściga/ł"
BZDURA - nie ma o tym słowa w zeznaniach, a gdybanie różnych osób, ktore nie składają zeznań pod przysięgą można wsadzić sobie w pewne miejsce.
"3 sędzia prowadzący i prokuratura popęłnili wiele skandalicznych błędów"
FAKT. Na tym powinna skupić się obrona Polańskiego.
"4 nikt nigdy nie ścigał facetów, którzy z nią spali przed Polańskim"
BZDURA - wiadomo o 1 (jednym) chłopaku tej dziewczyny, ktory w myśl jej zeznań z nią sypiał. Chłopak był niepełnoletni i w myśl prawa Stanu Kalifornia nie podlega ściganiu.
"5 Polański nie jest żadnym pedofilem, wedłóg biegłych psychiatrów"
FAKT - nigdy nie miał nawet takich zarzutów.
"6 cały ten cyrk to zagrywki polityczne Szwajcarów i Amerykanów"
BZDURA - a nawet jeśli to co z tego? Polański był ścigany międzynarodowym listem gończym. Fakt, że znalazł się kraj, który miał podpisaną umowę ekstradycyjną z USA i nie bał się zatrzymać reżysera nie jest powodem, aby go wypuscić.
"7 sprawa dawno się przedawniła w wielu cywilizowanych państwach ze Szwajcarią włącznie!"
BZDURA - ucieczka w trakcie toczącej się sprawy sądowej zawiesza na kołku możliwość przedawnienia sprawy.
Jak już chcesz coś pisać, to wcześniej sprawdź czy nie piszesz bzdur, bo ośmieszasz obrońców Polańskiego. Chyba, że jest to podstęp jakiegoś przeciwnika reżysera: ośmieszyć obrońców podszywając się pod jednego z nich?
Widzę, że ci chłopie brak argumentów to zaczynasz ataki personalne. Nie moje IQ jest tu tematem dyskusji, pragnę przypomnieć.
Nie śmiem przeczyc że łamiący prawo powinien za to odpowiedzieć i nigdzie tak nie pisałem. Chodzi mi tylko o to, że Polański nie jest pedofilem.
DO WSZYSTKICH ZNAWCÓW TUTAJ ZGROMADZONYCH: A WY TO (KURWA) TAM BYLISCIE ZE WIECIE CO SIE DZIAŁO I KIM ONA BYŁA?
Kariery to ona mu nie zrujnowała, sam sobie zrujnował gwałcąc ją.
Kariery sobie nie zrujnował gwałcąc ją, co więcej stanie się teraz bardziej popularny :-)
Polański kręci specyficzne filmy dla specyficznej widowni. On nie musi się ścigać z "Predatorem" na wielkość zarobionej kasy. Nie sądzę też, aby przesiedział w więzieniu dłużej niż okres od aresztowania w Szwajcarii do rozprawy sądowej w USA.
Jego aktualne przeżycia z pewnością dadzą impuls do nowego dzieła. Dzieła, które prześcignie mrocznym mistrzostwem wszystko co do tej pory wyszło z pod ręki mistrza.
Nie sądzę aby na takiej popularności Panu Romanowi zależało :/...
Miałam okazję przeczytać parę twoich ineligentnych postów i teoretycznie wygląda, że jesteś po stronie Polańskiego, ale zaraz potem wyskakujesz z np."kariery sobie nie zrujnował gwałcąc ją":/.Jeśli czytałeś autobiografię reżysera, jak twierdzisz w jednej ze swoich wypowiedzi to powinieneś dowiedzieć się ,że to nie był gwałt, o którym z uporem maniaka piszesz, bez względu na to co "chore" prawo stanu California stanowi w tym przypadku.Polański pisał ,że był w totalnym szoku jak dzień po zdarzeniu został aresztowany za ten rzeczony "gwałt".
Może czas się w końcu określić po, której stronie się opwiadasz, bo do tej pory twoje wypowiedzi wyglądają na wpisy osoby z rozdwojeniem jaźni.