Roman PolańskiI

Raymond Roman Thierry Liebling

8,3
15 630 ocen pracy reżysera
powrót do forum osoby Roman Polański

Mimo że osobiście w to wątpię bo bardziej wygląda to na wyłudzenie kasy czy tam angażu do filmu to nawet gdyby był winny to i tak całe postępowanie powinno by umorzone a Polańskiemu nalezy odpuścić przecież ile to już lat minęło

ninja_4

minęło, bo uciekł, aż tak ciężko to zrozumieć. Co to za tekst nawet jak zgwałcił to co??? Ty jesteś człowiekiem czy zwierzęciem?

Binula

A ty jesteś debilem czy człowiekiem myślącym ??? Polańskiemu należny odpuścić i nieco spasować wyluzować bo nie powinno sie przeginać jak to ma teraz miejsce wokół jego osoby

Poza tym ile ta jego "ofira" miała lat z tego co wiem to nie aż tak mało i napewno był świadoma tego co robi

ninja_4

Pajacu, spróbuj najpierw poszukać faktów, zanim będziesz propagował pedofilię.

ninja_4

Grzeczniej prostaku, tak możesz do swojej mamy, a nie na forum, jeżeli Ci pozwoli.
Miała 13, skoro piszesz takie coś, to już wiem co z Ciebie za człowiek. Współczuć dzieciom w Twoim otoczeniu.

ninja_4

Także nalezy pamiętac że w samej sprawie jest sporo niejasności i swoją droga widząc 13-latki które szaleją po klubach i jak sie ubierają śmiem wątpić że to są niewinne i niczego nieświadome dzieci a jedynie kto powinien ponieś kare to nieodpowiedzialni rodzice którzy nie potrafią upilnować i wychować swoich dzieci .

ninja_4

Niewolno z dzieci nawet nie ma co tu dyskutować i sam bym sie nie przespał z 13 latką by była jasnośc pytanie tylko brzmi czy można to nazywac gwałtem skoro 13 latka wygląda jak 30 latka jest świadoma tego co robi itp według mnie nie

ninja_4

Twoje zdanie jest w tej sprawie nieistotne czy można to nazwać tak czy inaczej, prawo mówi, że sypianie z dziećmi, za ich zgodą lub bez, to gwałt. Jako osoba przebywająca w danym kraju, musisz o tym wiedzieć, nie wiesz, idziesz siedzieć. Sam pokazał, że jest winny, po 1. przyznał się, po 2. uciekł.

ninja_4

Ale Polański myślał, że ona jest pełnoletnia! Więc nie był świadomy, że uprawia seks z nieletnią!

ninja_4

Nie zgwałcił, bo ofiara sama od początku mówiła, że było to za jej zgodą, sama przyjęła środki odurzające i do tego oszukała Polańskiego co do jej wieku. Polański myślał, że "zalicza" pełnoletnią pannę, a prawo amerykańskie przewiduje karę za tzw. gwałt w świetle prawa - nie liczy się to, czy Polański znał wiek ofiary, czy myślał, że robił to z pełnoletnią, nie liczy się też to, że do stosunku doszło za jej zgodą. Jak tak chcecie popsioczyć, to mieliście na to 30 lat, teraz wam się zebrało. A jeśli jednak tak was bierze to proponuję forum na stronie Allena - on sypia z adoptowaną córką własnej partnerki, z którą zaczął współżycie kiedy jeszcze był w związku z jej macochą (Mią Farrow).

Stanley_Hartman

I to ma być usprawiedliwienie dla seksu z 13latką?
Powiedz mi ile znasz 13latek wyglądających i zachowujących się jak pełnoletnie kobiety?

Bobby_G

Idz do obojętnie jakiegoś klubu może nie chodzisz nie wiem ale idzie sie przestraszyć naprawde

ninja_4

Nie wiem po jakich spelunach się szlajasz, ale w lokalach, które ja odwiedzam dzieci nie mają wstępu.
Poza tym to nie na temat.

Stanley_Hartman

Więc tym bardziej po tym co napisałeś powinien być uniewinniony a konsekwencje ponieś ta 13-latka wówczas bo pewnie teraz ma ze 40 lecz no co poradzić ludzie mają fobie które w pewnych przypadkach jak np Polański są niepotrzebne

ninja_4

No jasne! Dziecko ma być ukarane za to, że zostało zgwałcone.
Ot mądrość!

Bobby_G

Nie zostało stosunek seksułalny to nie zawsze gwałt ;-)

ninja_4

seks z dzieckiem to gwałt, a nie stosunek seksualny. To proste jak konstrukcja cepa, najwyraźniej nie macie dzieci, skoro piszecie takie bzdety.

Stanley_Hartman

Ona była dzieckim, nieistotne czy chciała i wyglądała jak pełnoletnia. Co do Allena- skoro była pełnoletnia i nie jest to kazirodztwem, nie wiem po co wymieniasz ten przykład.