Mimo że osobiście w to wątpię bo bardziej wygląda to na wyłudzenie kasy czy tam angażu do filmu to nawet gdyby był winny to i tak całe postępowanie powinno by umorzone a Polańskiemu nalezy odpuścić przecież ile to już lat minęło
minęło, bo uciekł, aż tak ciężko to zrozumieć. Co to za tekst nawet jak zgwałcił to co??? Ty jesteś człowiekiem czy zwierzęciem?
A ty jesteś debilem czy człowiekiem myślącym ??? Polańskiemu należny odpuścić i nieco spasować wyluzować bo nie powinno sie przeginać jak to ma teraz miejsce wokół jego osoby
Poza tym ile ta jego "ofira" miała lat z tego co wiem to nie aż tak mało i napewno był świadoma tego co robi
Grzeczniej prostaku, tak możesz do swojej mamy, a nie na forum, jeżeli Ci pozwoli.
Miała 13, skoro piszesz takie coś, to już wiem co z Ciebie za człowiek. Współczuć dzieciom w Twoim otoczeniu.
Także nalezy pamiętac że w samej sprawie jest sporo niejasności i swoją droga widząc 13-latki które szaleją po klubach i jak sie ubierają śmiem wątpić że to są niewinne i niczego nieświadome dzieci a jedynie kto powinien ponieś kare to nieodpowiedzialni rodzice którzy nie potrafią upilnować i wychować swoich dzieci .
Niewolno z dzieci nawet nie ma co tu dyskutować i sam bym sie nie przespał z 13 latką by była jasnośc pytanie tylko brzmi czy można to nazywac gwałtem skoro 13 latka wygląda jak 30 latka jest świadoma tego co robi itp według mnie nie
Twoje zdanie jest w tej sprawie nieistotne czy można to nazwać tak czy inaczej, prawo mówi, że sypianie z dziećmi, za ich zgodą lub bez, to gwałt. Jako osoba przebywająca w danym kraju, musisz o tym wiedzieć, nie wiesz, idziesz siedzieć. Sam pokazał, że jest winny, po 1. przyznał się, po 2. uciekł.
Nie zgwałcił, bo ofiara sama od początku mówiła, że było to za jej zgodą, sama przyjęła środki odurzające i do tego oszukała Polańskiego co do jej wieku. Polański myślał, że "zalicza" pełnoletnią pannę, a prawo amerykańskie przewiduje karę za tzw. gwałt w świetle prawa - nie liczy się to, czy Polański znał wiek ofiary, czy myślał, że robił to z pełnoletnią, nie liczy się też to, że do stosunku doszło za jej zgodą. Jak tak chcecie popsioczyć, to mieliście na to 30 lat, teraz wam się zebrało. A jeśli jednak tak was bierze to proponuję forum na stronie Allena - on sypia z adoptowaną córką własnej partnerki, z którą zaczął współżycie kiedy jeszcze był w związku z jej macochą (Mią Farrow).
I to ma być usprawiedliwienie dla seksu z 13latką?
Powiedz mi ile znasz 13latek wyglądających i zachowujących się jak pełnoletnie kobiety?
Nie wiem po jakich spelunach się szlajasz, ale w lokalach, które ja odwiedzam dzieci nie mają wstępu.
Poza tym to nie na temat.
Więc tym bardziej po tym co napisałeś powinien być uniewinniony a konsekwencje ponieś ta 13-latka wówczas bo pewnie teraz ma ze 40 lecz no co poradzić ludzie mają fobie które w pewnych przypadkach jak np Polański są niepotrzebne
seks z dzieckiem to gwałt, a nie stosunek seksualny. To proste jak konstrukcja cepa, najwyraźniej nie macie dzieci, skoro piszecie takie bzdety.