Roman PolańskiI

Raymond Roman Thierry Liebling

8,3
15 630 ocen pracy reżysera
powrót do forum osoby Roman Polański

dzisiaj juz dorosła która oskarża Polańskiego o gwałt. Już po Romku

walkirium

Następna szantrapa, która liczy na kasę i rozgłos. :/

walkirium

"dzisiaj juz dorosła..."
W czasie kręcenia filmu miała 19 lat geniuszu.

Kajzer

16 lat geniuszu
"Brytyjska aktorka, Charlotte Lewis, utrzymuje, że została wykorzystana "w najgorszy możliwy sposób" przez Polańskiego w jego apartamencie w Paryżu. Do incydentu miało dojść w 1986 roku w czasie kręcenia filmu reżysera, Piraci, w którym ta występowała.
42-latka została już przesłuchana przez prokuraturę w Los Angeles. Twierdzi, że Polańskiemu nie należy się żadne ulgowe traktowanie, którego ten się domaga.
Pan Polański wiedział, że mam tylko 16 lat. Zmusił mnie do stosunku w jego apartamencie w Paryżu – mówi Lewis. Wykorzystał mnie i musiałam z tym żyć. Jedyne, czego pragnę, to sprawiedliwości."

walkirium

2010 - 1986 = 24
24 + 16 = 40

Coś tu nie gra! :P

walkirium

Charlotte Lewis urodziła się w 1967r, więc w 1986 miała 19 lat. Widocznie nie chodzi jej konkretnie o 1986r, ale o okres kręcenia "Piratów" albo sama nie wie co gada. Amerykański wymiar "sprawiedliwości" uwziął się na Polańskiego i w tym momencie słowo pierwszej lepszej zdziry z ulicy może wsadzić go za kratki.

Gorgor

technicznie rzecz biorąc nie ma to żadnego wpływu na rozprawę Polańskiego
do zdarzenia miało dość na terenie Francji a nie USA
domniemana ofiara to obywatelka Wielkiej Brytanii a nie USA

thengel

Mimo wszystko zeznania zostały złożone w prokuraturze w Los Angeles i to oskarżenie może mieć duży wpływ na dalsze losy Polańskiego. Nie znam się na sprawach karnych ale wydaje ni się, że najistotniejsze jest nie miejsce przestępstwa i obywatelstwo poszkodowanej, ale obywatelstwo oskarżonego.

Gorgor

czyżby oskarżony był obywatelem USA?

walkirium

Wyleci z interesu jak z procy. Poza tym jak dla Mnie to beznadziejny reżyser z niego. Kreci filmy starą technika jak świat, wiec nie ma co liczyć na przebicie się. Dziadek nie ma pojęcia o kręceniu filmów, to nie te czasy. Tera się liczy technologia grafiki komputerowej, oraz technika stereoskopowa, a to w połączeniu z dobrym scenariuszem 5+, daje spore szanse na dominacje na rynku na pewien czas.

LunarWolf

"...Dziadek nie ma pojęcia o kręceniu filmów, to nie te czasy..." widze, że wielki znawca nam się trafił, do Twojej wiadomości ten "dziadek" nie musi się przebijać, jego nazwisko już dawno zapisało się w historii kinematografii czy Ci się to podoba czy nie.

walkirium

Powiem tylko tyle, że śmieję się prosto w twarz ludziom, którzy wierzą chociaż w jedno słowo tej kobiety :)
Przejrzyjcie na oczy - Polański siedzi pod kluczem, więc teraz można z niego wydoić odszkodowanie za urojone zajścia i gawiedź będzie we wszystko ślepo wierzyła, a on nie może już uciekać... Proste jak budowa cepa.

BLABLABLA123

Takie wypowiadanie się o sprawach niepewnych bynajmniej nie jest oznaką
zdrowego rozsądku.

boolion

A wyciąganie LOGICZNYCH wniosków z własnych obserwacji świata nie jest zdrowym rozsądkiem? Oczywiście 100% pewności nie ma nigdy, ale sam fakt nagłego pojawienia się tej kobiety znikąd śmierdzi z kilometra i ja w takie "przypadki" nie mam zwyczaju wierzyć na słowo :)