Jeśli dla Ciebie Drive, Blue Valentine, Idy marcowe lub Szkolny chwyt to słabe filmy to ja nie mam pytań. Oczywiście nie wszystko w czym gra to dobre filmy, no ale który aktor nie ma wpadek?
Te filmy które wymieniłeś są albo cienkie, albo średnie (no poza Blue Valentine). Dobre to Fanatyk, Słaby punkt, Zostań, Notebook.
Nie zgadzam się z Tobą zupełnie z tezą iż te filmu są średnie lub cienkie. Notebook można zaliczyć jako film przyjemnym melodramatem. Jestem mało obiektywny z nim ze względu na wspomnienia z nim związane. W Zostań reżyser zrobił widzowi wodę z mózgu, myśląc że robi film dla ludzi inteligentnych i nad którym trzeba myśleć a wyszła papka. Plusem tego filmu było głownie aktorstwo. Fanatyk był dobry. Słabego punktu nie oglądałem.
Filmu Drive będę zawsze bronił bo uważam, że to jeden z najlepszych filmów ostatnich lat.
Poza tym, jestem godny podziwu stylu oceniania filmów w skali 1 lub 10.
Zostań podobał mi się z kilku względów: oryginalność, klimat, soundtrack no i Gosling (dla mnie top 3 jego kreacji).
Pamiętnik to wiadomo, młodzieżowy lecz tak jak powiedziałeś b. przyjemy melodramat.
Słaby punkt - dobry film, choć tam pierwsze skrzypce gra Hopkins, a Ryan mu przyjemnie dogrywa.
No cóż, zostałem wyznaczony do specjalnej misji (pod kryptonimem - poprawa jakości filmwebowskiego rankingu). Walczę i liczę ,że wrócę do jednostki z podniesionym czołem i wykonanym zadaniem.