Ryan Gosling

Ryan Thomas Gosling

8,4
112 838 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Ryan Gosling

Boże ratuj nas od ludzi którzy głosują bo któs jest boski zakochany itp !! Żałosne !! Niech ktoś przeczyta inne moje opinie na temat takich ludzi jak on !! Tylko ocena .... 1 !!!!!!

Speedfan

Witam.

Nadmierna ilość wykrzykników wskazuje, że masz problemy psychiczne, nie zdziwiłbym się gdybyś przydzielał punkty według losowania. ;)

Swoją drogą Ryan to jeden z najlepszych aktorów na świecie, potrafi stworzyć niesamowitą aurę wokół postaci jakie gra, najlepiej to widać na przykładzie Stay i United States of Leland.

Pozdrawiam

Forcer

Dokładnie! Gosling tak potrafi wczuć się w rolę że ma sie wrażenie że jest naprawdę graną przez siebie postacią. Brawo za talent! Powinno być więcej takich aktorów

Speedfan

kompletnie nietrafione słowa w kontekście tego aktora, speedfan. nawet w tak banalnej i papierowej historyjce jak 'notatnik' potrafił stworzyć kreację, która zapada w pamięć i ożywia obraz. potrafi stworzyć kreację z niczego.
więc jeśli ktoś daje goslingowi 10 za fajną twarz to może i jest to głupie, ale jednocześnie jakoś uargumentowane. dawanie mu jedynki na przekór tamtej osobie jest tylko i wyłącznie głupie.

Lydia_2

Taaaa juz to widze !! Co do wykrzykników to widac ze czepiasz sie byle szczegółow bo pewnie nie masz pojęcia o dobrym katostwie !! A co do dugiego komentarza to prosze bardzo zagrał ze dwie średnie role i juz go wychwalaja pod niebiosa !! A juz jego nagrody za niby najlepszy pocałunek od MTV to naprawde wielkie osiągnięcie !! Wyjątek nominacja do Oscara !

Speedfan

co do ładnej buźki..klasycznie przystojny nie jest ale ma w sobie ten magnetyzm, filmy z nim ogląda się rewelacyjnie. Speedfan wykazał się minimalną wiedzą na temat aktora, bo zagrał w wielu filmach i zagrał bardzo dobrze, jak ktoś wyżej powiedział coś z niczego dla mnie takim czymś była rola w śmiertelnej wyliczance, film mnie nie powalił w przeciwieństwie do Ryana..A i do dziś jednym z moich ulubionych filmów jest Fanatyk i mysle,że to głównie jego zasługa..us of leland, stay czy half nelson potwierdzaja jego wielki talent.

Lydia_2

zgadzam sie z twoją opinią w 100%
głupotą byłoby oceniać go za urodę, ale talent aktorski facet ma!

Speedfan

ja bym polemizowała, czy ryan jest jakoś szczególnie piękny.. ma, hm, oryginalną urodę, jak dla mnie. d; ale to tylko jeden atut aktora. wygląd to wygląd. nie zastąpi umiejętności. nie polecam oceniania 'za twarz'. ((;

Eilen

Ja też uważam, że standardowo piekny to on nie jest, ale ma w sobie to coś i jako mężczyzna i jako aktor.
Uzdolniony, niabanalny. Bardzo go lubię i cenię.
A to w jakich różnorodnych filmach zagrał i to, że zagrał naprawdę dobrze (choćby w nieszczęsnym Pamietniku) udowadnia, że chłopak ma talent.

Nezaris

dlaczego "nieszczęsny" pamiętnik? Bardzo dobry film w swojej kategorii..dobry aktor zagra wszytko:)

pauulak

Nieszczęsny dlatego, że jest to banalne i bądź co bądź nudne romansidło z utartym schematem: zakochują się w sobie, ale potem ich coś dzieli, bo tak jakoś wyszło. Ona spotyka innego i niby go kocha a jednak nie.
Ten cierpi i tamten notabene też, a ona w sumie jeszcze bardziej :-)
Ależ w końcu prawdziwe uczucie zwycięża i są ze sobą do końca; ehh, jakże to wzruszające.

Nezaris

no na tym polega ten gatunek...Komedia romantyczna;)
i raczej innego schematu nie może być. Bardzo zabawny film i naprawde wzruszający, w tego typu filmach nie chodzi o głębokie przemyślenia na temat problemów ludzkości. Mnie się bardzo miło go oglądało i czasem potrzeba obejrzeć sobie coś przyjemnego i uroczego. No, ale nie każdy musi się z tym utożsamiać:)

pauulak

W którym miejscu Pamiętnik jest komedią?

Nezaris

nazwanie Pamiętnika romansidłem czy komedią romantyczną jest wg mnie błędem (to, że było kilka zabawnych elementów nie sprawia od razu, że film jest komedią) i obrazą tego filmu... uważam, że najlepiej pasuje do kategorii "film o miłości" i jest w niej jednym z ciekawszych...

może i trochę schematyczny (swoją drogą są tylko dwa wyjścia, albo będą razem albo nie, każde rozwiązanie będzie schematem :P), ale pięknie zagrany (zarówno przez Ryana jak i Rachel) i pięknie zrobiony m.in. zdjęcia(!), kostiumy i ogólnie "aura" (klimat)...

niezmiernie cenię Ryana za rolę w tym filmie, bez niego by się to nie udało :)

Speedfan

PAnie speedfan radzę zobaczyć "Fanatyka" "Odmienne stany moralności" oraz "Zostań" a następnie zweryfikować swoją opinię, która jest dal mnie żałosna

Speedfan

i pisze to ktoś kto dodał sobie film "Constantine 2" do ulubionych, szkoda tylko, że jego premiera jest przewidziana na 1. stycznia 2008 ;P
gratuluję konsekwencji!

Jade_Spence

Ja pamiętam Gosling'a z takiego głupkowatego serialu dla młodzieży ;) Ale cenię go za to, że umie grać lepiej niż wielkie gwiazdy. 10/10

Speedfan

Zostaw Boga w spokoju... nie wstyd Ci? Wzywać Go żeby bronił Cię od Twojej śmiesznej frustracji?

Speedfan

Biorąc pod uwagę oddane przez ciebie głosy, ty właśnie oceniasz za wygląd(bo za co innego Jessica Alba, Carmen Electra czy Natalia Oreiro mogły zostać przez ciebie ocenione na 10? Za TALENT?).
Banda nastolatek, które rzeczywiście oceniają aktorów za wygląd, nie zmieni faktu, że Gosling to bardzo dobry aktor.
A tak w ogóle to może zacznij brać środki uspokajające.

Speedfan

Ogólnie to ja się z tobą zgadzam, ja też nie lubię jak głosuję się tylko za wygląd.
Ale w przypadku tego aktora, to się nie zgodzę, ponieważ świetnie zagrał np. w Fanatyku, itp.

Speedfan

Zgadzam się co do tych wykrzykników, ze to siwadczy głównie o jakiś nienawiściach i wyżywaniu sie za własne problemy ^^. A może i są ludzie którzy maja wszystko dzieku temu że sa boscy, ale akurat kto jak kto, ale Gosling świetnie gra i nie jest kolejną komercyjną, serialową gwiazdeczką, o której za rok nic nie będzie slychać, o nie!

Speedfan

Zgoda, są ludzie, których kryterium przy ocenie aktora jest tylko i wyłącznie uroda. I tak, to jest żałosne.
Mam jednak wrażenie, że Ty mieścisz się w grupie osób, po prostu niesprawiedliwie i wręcz głupio oceniających, choć nie nobilitujesz aktora tylko i wył. za jego urodę. Robisz jakby coś przeciwnego. Czy zapoznałeś się z całą filmografią tego aktora? Czy widziałeś takie filmy jak te wymienione wyżej czyli: Fanatyk, Odmienne stany moralności, Zostań czy Half Nelson? Zdaje mi się, że zobaczyłeś kilka opinii odnośnie Ryana na forum, które niestety nie mają żadnego uzasadnienia, są puste, a ich punktem zaczepienia jest uroda Goslinga czy jego mogący się podobać filmowy wizerunek, który zagwarantował mu np. Pamiętnik czy Śmiertelna wyliczanka; do tego obejrzałeś jeden czy dwa jego filmy, w których wypadł w porządku, ale nic poza tym i na tej podstawie wysunąłeś nieprawdziwy, krzywdzący wniosek, że Ryana Goslinga cenią tylko 'zakochane' w nim nastolatki i co gorsze można go cenić tylko za jego 'facjatę'.

''Boże ratuj nas od ludzi którzy głosują bo któs jest boski zakochany itp !! Żałosne !! Niech ktoś przeczyta inne moje opinie na temat takich ludzi jak on'' <---masz tu na myśli Ryana czy osobę głosująca na kogoś wylącznie za ładną buzię? Jesli mowa o samym Ryanie to nie rozumiem dlaczego tak łatwo przychodzi Ci krytyka powierzchownego oceniania innych, a tymczasem Ty robisz to samo.

Oczywiście każdy ma prawo do własnego zdania, ale dając Ryanowi 1 tylko dlatego, że jesteś przekonany, że cenić go można tylko za urodę (która notabene jest pojęciem względnym -ja np.nie uważam, że jest niesamowicie jak przystojny, choć mi się podoba, ale to nie kwestia samej urody) popisujesz się ignorancją, brakiem obiektywizmu (w tym stopniu, o jakim może być mowa przy ocenie) i jakimś dziwnym uprzedzeniem.
Jeszcze raz polecam Fanatyka, Half Nelson, Zostań i Odmienne stany moralności. Może dojdziesz do wniosku, że to całe uwielbienie dla niego jest przesadne i może racja, ale na pewno nie można powiedzieć o nim, że nie ma talentu, że przyjmuje role tylko i wyłącznie dla zysku i że nie ma w nim potencjału na na naprawdę dobrego aktora...

Pozdrawiam ;)

Speedfan

Lubie tego aktora własnie dlatego że mimo tego że nie użeka swoją urodą [przynajmniej dla mnie specjalnie piekny to to on nie jest ;P] przyciąga grą aktorką i mądrym doborem rol.
ps. nie bede sie rozpisywac bo i tak małokto by to przeczytał, ale glowną mysl ujełam w swojej wypowiedzi :)

Speedfan

"Boże ratuj nas od ludzi, którzy głosują, bo ktoś..." MA ZA WYSOKĄ OCENE...

Żałosne...

Speedfan

chyba zartujesz..ten koles nie jest ladny ani kochany ani za przystojny...dalam mu 10 bo jest swietnym aktorem

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
Speedfan

Guga wez sie czlowieku nie ponizaj bo i tak juz jestes w szambie ;p .. 10 - Rupert Grint i "boski" jjaahhh ...;/ Daniel Radcliffe no i gwiazda .... BRITNI Spears ;] Idz pomyśl nad soba i wróc !!

Speedfan

bo prawda jest taka ze najpierw nalezy pomyslec nad tym co sie napisze oraz nad tym czy rzeczywiscie sameu sie do tego stosuje. a nie wypisywac pozniej infantylne wywody na temat urody aktorow. o gustach sie nie dyskutuje wiec nie mozesz nikomu wmowic ze dal swoj glos za to ze jakis aktor jest przystojny zas aktorka piekna.
mysle ze ta dyskusja jest zbedna.

Speedfan

A ciekawe kto tu dał 10 Adrianie Limie za ładną pomalowaną buzię (bo nie pamiętam by grała w jakimkolwiek filmie). Pomyślmy... szanowny autor? Boże ratujcie nas od facetów którzy głosują bo ktoś jest boski, zakochany! Żałosne!
Drogi autorze... tylko jedna ocena dla ciebie => 1 !

Speedfan

czyżbys miał jakieś kompleksy? facet odniósł jakims tam sukces(nieporównywalny do Brada Pitta czy innych amantów) przede wszystkim dlatego, że jest piekielnie utalentowany i ma nosa do wybierania ról (przeważnie). gdyby wygladał jak pól dupy zza krzaka (przepraszam za to byc moze nienajtrafniejsze określenie) zapewne byłoby mu trudniej sie przebić, ale z drugiej strony jeśli nie miałby talentu obsadzaliby go w głupich komediach dla amerykańskich nastolatków albo innych tego typu kupach. a tak nie jest.
pod rozwagę.

Speedfan

Ludzie przestańcie już... to sie robi nudne, co wejdziesz na forum, jakiegoś aktora, aktorki rzadziej to zawszę są tematy, iż ów aktor czy aktorka, dostaje punkt za urodę...., to jest w końcu forum o filmach, a nie wyglądzie, aktorzy mają taką pracę, ze powinni być ładni wiec o co chodzi, tak samo jak modelki, ludzie chcą ich oglądać w filmach, to muszą jakoś wyglądać, więc może przestaniecie, wreście, krytykować swoje wybory, a nie ze ktoś ma aktora, za 10 pkt, i drugi uważa ze nie jest on godny tej punktacji, i mu jedzie i tak w kółko gusty to gust, nawet jesli inny ocenają aktora czy aktorkę jedynie po wyglądzie to ich sprawa..., wiadomo ze jak komusci jakiś aktor wydaje sie przystojny(nie mylić z obsesja itp), to dam mu co najwięcje punkt czy dwa więcej, ale nie odrazu 10:|, każdy ma swoje sympatie czy antypatie, i oceny niegdy nie będa bezstronne, wiec o co ten krzyk... ja sam tak mam ze jak czuje ze do jakiesgo aktora czy aktorki sympatie(by najmniej nie chodzi mi o to iż mi się podoba), to dam mu punkt więcej, i co czy to źle...???