dla mnie "Lars and the Real Girl".. jest najlepszy:) - poprawia mi humor i daje nadzieje że ludzi potrafia być fajni;)
potem "Half Nelson" -doskonała gra i bardzo ciekawy temat hmm i oczywiście "Fanatyk" był jeszcze bardzo młody- ale tam pokazał klase..
a który wam się podoba? a może któryś rozczarował?
Dla mnie najlepszy jest "Stay" cudny film, który od początku do końca trzyma w napięciu. Fanatyk to wiadomo ;] i z niewymienionych to jeszcze śmiertelna wyliczanka i pamiętnik ;]
Fakt stay tez swietny (zapomnialam o nim). Koncowka jest zaskakujaca, po prostu taki mindfuck ;O. Jola25 obejrzyj film jeszcze raz, ale tym razem sie skup ;).
hehe 3 razy już widziałm;)spróbuje bardziej się skupić (chodz troche ciężko widząc 2 moich najlepszych aktorów obok siebie), a to nie chodziło o to że ten lekarz (McGregor) miał jakieś poplątanie w głowie? film zaczyna się od końca potem wraca do początku.. jakoś tak;/
Tez lubie McGregora ;). Co do Stay to tez myslalam ze Sam ma cos z glowa ;D, ale tak nie jest (okazuje sie na koncu). Co do tego ze film wraca do poczatku to w pewnym sensie prawda. Kombinuj dalej ;)
Ogolnie film jest trudny, a duze znaczenie odgrywaja szczegoly ;).
Jestem fanka goslinga
podobnie jak kolezanka u góry - nie za bardzo zrozumiałam Stay
do listy ulubionych filmów dodałabym Słaby punkt i Odmienne stany moralności - polecam
moim zdaniem... :) cały film to wymysł Goslinga, jego jakby ostatnie myśli - wciąga w nie wszystkie twarze, które widzi wokół siebie po wypadku, tworzy całą historię. Wszystko dzieje się w jego głowie.
Dokładnie tak to odebrałam. To jakby właśnie te chwile , które przelatują Ci przed oczami w czasie śmierci. A oni wciąż powtarzają :'zostań'.
Ja podpowiem tylko że w tym filmie wszystko kreci się wokół Henrego;) i tylko pod tym katem go spróbuj obejrzec:)
podpisuje się pod tym, Stay to również mój ulubiony. I jeszcze muszę zaakcentowac film The United States of Leland. Swoja krfeacja wprowadził tam niesamowity klimat
Bardzo zdolny aktor! Najlepszy z tych które widziałem to Fanatyk. Najgorszy film choć jego rola daje radę to Pamiętnik ,romansidło tak przesłodzone ,że można się zrzygać na różowo.
dla mnie to bedzie nastepca johnego deppa :D 9/10
A co do Pamietnika to przeslodzony romans ale tego wlasnie od tego filmu wymagamy. Są filmy ktore powinnismy ogladac bedac w jakims stanie umyslowym. Jezeli ma sie "doła" to co innego sie podoba jezeli wlasnie wygrales na loterii to tez inny film do Ciebie trafi. Jezeli jestes sceptycznie nastawiony do romansow i w ten sposob podejdziesz do ogladania pamietnika to sie nie dziwie ze ocenisz go zle :P.
Mimo wszystko w Pamietniku to mi sie podoba ze to jest zmierzenie sie rezysera z proba ukazania milosci idealnej w rzeczywistym swiecie. I wydaje mi sie ze mu sie to udalo, ten film ma wielki pozytywny przekaz, ze gdzies tam istnieje prawdziwa milosc.
1 "The Believer" dla mnie najlepszy
2 "Half Nelson" (mądra historia)
3 "Lars nad the Real Girl"
4 "The Notebook" (ogólnie za słodko ale Gosling mi to wynagrodził:)
5 "Fracture" (wspaniały Anthony Hopkins)
Według mnie najlepszy film z Ryanem to zdecydowanie „Stay” (Zostań), następnie: „Słaby punkt”, „The Slaughter Rule” oraz „Śmiertelna wyliczanka”. No i oczywiście „Pamiętnik”, choć dla mnie ten film jest dość przygnębiający. Świetnie zagrał też w filmie „Tytani” a także w serialu „Młody Herkules”.
Zdecydowanie FANATYK. Później długo, długo nic. Później ODMIENNE STANY MORALNOŚCI. Ale przyznaję się bez bicia, że nie widziałam HALF NELSON.
Mnie najbardziej się podobały "Pamiętnik", "Odmienne stany moralności" i "Zostań" (tu jeszcze świetny Ewan;)
'Fanatyk' i oczywiscie 'Tytani', choc w tym drugim nie gra za wiele to film i tak jest rewelacyjny.A co do 'fanatyka', to klasa sama w sobie.
Zdecydowanie "Stay" - zagrał niesamowicie.
Następnie; "Fanatyk", "Słany punkt","Śmiertelna wyliczanka", "Half Nelson" i oczywiście "Pamiętnik"