A co może premier to Niemiec albo Rosjanin a może Peruwiańczyk? W dowodzie ma chyba wpisane Polak i narodowość polska o ile się nie mylę, co jest prawnym tego potwierdzeniem, inne rzeczy, nie potwierdzone w dokumentach, mnie nie za bardzo obchodzą. Jasne, że Polacy ćpają na potęgę. Są całe miasteczka i okolice, które żyją z handlu. W jakim świecie żyjesz, że tego nie widzisz? Teraz ćpanie, szczególnie jaranie, albo wciąganie prądu jest bardzo modne, szczególnie na imprezkach.
Też pozdrawiam, fajny z ciebie koleś, tzn. pozytywny ;)
No nie dbają o interes państwa to się czuje na każdym kroku. Tzn. nie mają mentalności żydowskiej. Spójrz na USA tam Żydzi dbają przede wszystkim o państwo.
No właśnie Polacy są zaradni, ale głównie jako cwaniaczki, czyli zaradni w złym sensie, coś co się przydaje aby przeżyć, ale nie jest w żadnym przypadku powodem do dumy, a wręcz przeciwnie, ale to pozostawił u nas po sobie PRL. Zaradność żydowska to trochę co innego, to wykorzystanie swojego talentu do stworzenia czegoś i zarobieniu na tym a nie taka polsko-rosyjska zaradność oszusta. Mi chodziło o to, że chciałbym mieć taką zaradność do wymyślania rzeczy, na których można zarobić. Niemcy też przykładowo są zaradni, ale tylko dzięki swojej niebywałej pracowitości, do której nam Polakom daleko.
Gościu! W takim razie won do Palestyny walczyć wśród partyzantów palestyńskich przeciwko armii Izraelskiej lub agentom Mossadu. Nie wiem po co pierniczyć tu o Żydach kiedy się tu mówi o wokaliście blues-rockowym. A takim był Riedel. Był ćpunem i co z tego? Śmiem twierdzić że nawet wokaliści Disco Polowi ćpają lub chlają.
To tak użytkowniku Hermann44 po pierwsze to dwa nie jest primo tylko secundo. Po drugie skoro uważasz, że jak to określiłeś był "ćpunem" to nie musisz go negować to, że był uzależniony to nie jest sprawa aż tak istotna by dawać artyście 1. ( Polsike społeczeństwo jest równie dobrze uzależnione od kawy, słodyczy lenistwa, a także od mówienia bezsensownych głupot pod adresem innych ludzi, więc nie wiem dlaczego poruszyło Cię to, że Rysiek był narkomanem) Ciebie nikt by nie krytykował za to, że byłbyś narkomanem. Ewidentnie niektórzy oceniają ludzi po tym jacy są tylko tym czy ćpają czy nie. To, że ćpał ma związek z jego twórczością mówicie o twórcach muzyki Rap więc czemu ich nie kąsacie ? Myślicie, że oni są czyści ? Widocznie masz za mały próg tolerancji, żeby nie obrażać kogoś kto ma inne piedestały niż ty. Rysiu zrobił ci coś wątpie to dlaczego o nim źle się wypowiadasz ?
Mam pytenie czy wiek tu o czymś śwaidczy ? Moja data urodzenia nie jest datą jego śmierci choćbych chciała nigdy nie poznam go osobiście ale rozumiem jego twórczość.
Drodzy ludzie czy nie posiadacie szacunku do innych to, że wybrał taką drogę to jego prywatna i osobista sprawa. U mnie od dziecka w moim domu słychać było jego piosenki tekst tych piosenek jest niczym poezja. Pisał o tym co czuł co przeżył. Ostatnio byłam na koncercie w filcharmoni właśnie by posłuchać na żywo zespołu Dżem i widząc ludzi którzy w przybliżeniu mieli 60 lat i widząc ich wyraz twarzy jakie wspomnienia i uczucie widniały na nich to nie rozumiem dlaczego każdy mając prawo głosu, prawo wypowiadania się jak chcemy to niektórzy potrafią zachować dla siebie swoje własne uwagi bo posiadają własną kulturę. Obrażając innych pokazujemy innym nasz szacunek do innych, a inni odpłacą ci się zupełnie tym samym. Może jestem poprostu niedojrzałą zbuntowaną dziewczyną ale potrafie mówiąc kolokwialnie "ugryźć się w język" proponuje innym by spróbowali tego samego.
Pozdrawiam :)
Ja tylko stwierdziłem fakt, że koleś był ćpunem, a tu dyskusja o żydach... Co za bezmózgowie... ah ta Polska mentalność.
No był ćpunem jak większość Polaków (szczególnie ta spędzająca czas na baletach) i co z tego?
Po co o tym pisać, przecież każdy o tym wie?
Po co powtarzać oczywistości?
Dla mnie największe bezmózgowie to dawać najniższa mozliwą notę tylko za to,że ćpał.Jesteś żałosny człowieku i nic o nim nie wiesz. Z resztą twój rocznik to pewnie data śmierci Ryśka więc o czym mowa...
I tylko dlatego dajesz mu 1? masz coś nie źle z głową jak to już kolega fauzi podsumował.
Większość z tych, którzy tak pięknie się tu o nim wypowiadają nawet go osobiście nie znała. Utrwalanie jako przykładów ćpunów (Riedel) i samobójców (Łuszcz) to zagrożenie dla społeczeństwa. Film oceniłem ze względu na słabą grę aktorów. Każdy ma prawo da własnego zdania. Jeżeli myslicie, że ulegnę waszej presji pseudofani, to się grubo mylicie.
Moim zdaniem to, że ćpał wpłynęło pozytywnie na jego teksty ale negatywnie na jego życie i nie powinno się rozważać ćpun czy nie. Albo się go lubi albo nie.