Powiem CI kolego że kto jak kto ale Farna ma możliwości, wykorzystywanie ich to niestety inna sprawa ale możliwości ma ogromne.
Spójrz na ten filmik, śpiewa tu razem z TSA.
http://www.youtube.com/watch?v=_w70rZ4riL4
Oglądnęłam filmik i jestem zdziwiona nie tyle tym że, tak jak pisałeś, ma możliwości bo to wiedziałam, ale bardziej tym, że śpiewała z TSA. Faktycznie, ten filmik utwierdził mnie w przekonaniu, że ma głos. Wykorzystanie go to rzeczywiście inna sprawa, ja chętnie posłuchałabym głosu na jej poziomie w rockowo-bluesowych klimatach ale to, wydaje mi się, subiektywne odczucia.
I z przyjemnością znowu popatrzyłam i posłuchałam genialnego TSA :)
Z pewnością znalazłoby się jeszcze wielu artystów pokroju Farnej, którzy mają spore możliwości wokalne lecz niestety ich nie wykorzystują. Śpiewają muzykę pop bo wiadomo łatwiej, można sporo zarobić i jakoś żyć. Niestety dobra muzyka nie jest już promowana.
Przykładem mogą być Sebastian Riedel i Piotr Kupicha. Są w podobnym wieku także grać zaczęli mniej więcej w tym samym momencie. Co więcej Sebastian miał teoretycznie łatwiejszy start z powodu znanego ojca. A jednak znacznie bardziej wybił się Kupicha z zespołem Feel. O Cree jest trochę głośniej dopiero od wydania ostatniej płyty, przez dłuższy czas zespół ten był znany głównie w środowiskach fanów muzyki blues-rockowej, bywalców różnych festiwali itd.
Lady Gaga mimo że nie mamy o niej najlepszego zdania również potrafi naprawdę dobrze śpiewać. Przykładem może być jeden z wielu coverów "Stand by me" oraz utwór z pewnością dobrze Ci znany pt."Imagine". Gdzieś obiło mi się o uszy że po koncercie do Gagi zadzwoniła sama Yoko Ono aby pogratulować jej świetnego wykonania. Jednak nie jest to pewna i sprawdzona informacja.
Swoją drogą znów się spotykamy :)
Niektórzy traktują to jak pracę od której oczekują tylko i wyłącznie zarobku. Podam przykład trochę mniej popularnej muzyki niż ta, którą wykonuje Lady Gaga a mianowicie Disco Polo. Spotkałam się z tym (i myślę, że takich przypadków jest więcej) że muzycy wykonują tę muzykę na weselach czy innych imprezach dla zarobku, a prywatnie spotykają się i grają blues, jazz czy rock. Jeśli ktoś wykonuje komercyjną muzykę jest szansa, że wcale nie ma takiego gustu - wiadomo że zarobi więcej niż gdyby grał coś innego, bo trafi do większego grona słuchaczy.
Słyszałam kiedyś w radio fajny soulowy utwór, śpiewał go duet kobiety i mężczyzny (niestety nie znam tytułu). Po wysłuchaniu całego usłyszałam, że śpiewała go Lady Gaga. Wtedy pierwszy raz usłyszałam ją w innym repertuarze i na prawdę ma dobry głos.
Imagine słyszałam, Stand by me niestety nie, ale z chęcią posłucham bo przyznam że jeszcze nie słyszałam żeńskiej wersji.
No tak, interesują nas podobne tematy i fajnie porozmawiać z kimś kto ma podobny gust muzyczny :)
Czuję ,że gdyby żył to na pewno nigdy by nie był ten sam DŻEM .
Może by był może nie . MOże by coś zrobił może nie to takie gdybanie