Dziś o 2(rozpoczyna sie gal) w nocy naszego czasu zostaną przyznane jedne z najważniejszych nagród filmowych(oczywiście obok OskaróW)ZŁote Globy!!!!I mam pytanie czy w internecie bedzie mozna to gdzieś obejrzeć????Canal+emituje to bardzo ważne wydarzenie a ja niestety nie posiadam tego kanału:(:(:(Więc jeśli ktoś ma jakie kolwiek informacje na ten temat(linki czy strony) to bardzo prosze!!!!!!!!!!!!
Jednocześnie pytam Was kto waszym zdanmiem ma najwieksze szanse na otrzymanie tej nagrody????Ja kibicuje musicalowi "Nine"mam nadzieję,że zgarnie wiekszośc nagród w tym i dla aktorów.
Wrrr...! No i dostała... kompletnie niezasłużenie! Jej rola jest świetna, ale 'tylko' świetna! Było duuużo więcej lepszych ról w ubiegłym roku. Już sama nominacja była wielkim wyróżnieniem, statuetka to gruba przesada! A Glob należał się Carey Mulligan! I co gorsza stała się teraz główną rywalką Streep w drodze do Oskara! ;/ A ja dalej uparcie będę powtarzał, że Oskara należy się Mulligan. W ciemno mógłbym też postawić na Hellen Mirren! Gdyby nie to, że 'The Blind Side' podbił niespodziewanie box office, Sandra nie otrzymałaby nawet nominacjie
No i niech teraz ktoś powie że Sandra nie umie grać!;/ Proszę to o czymś świadczy, świetnie że dostała nagrodę należała jej się, chociaż ja bym jej dała za całokształt twórczości. No ale za Blind side też fajnie.
Też się cieszę, aczkolwiek filmu nie widziałam jak i innych, z których to wypłynęły nominacje. Może jak te wszystkie nominowane role zobacze to stwierdze ze akurat nie do końca sie Sandrze nagroda należała, ale póki co nie mając tego punktu odniesienia cieszę się jako ze ją lubie(i tutaj sie podpisze z czyims wcześniejszym stwierdzeniem, ze troche odbieram póki co tę nagrodę jako za niejaki całokształt) i cenię - chociaż bardziej za te powazniejsze produkcje , nie koniecznie z dopiskiem "komedia romantyczna". Toteż cieszy to że The Blinde Side do takowych nie należy.
Szczerze mówiąc ja też odbieram ta na grode tak jakby za całokształt twórczości.Sandra jest bardzo dobrą aktorką tylko,że najczęściej obsadzaną w lekkich komediach romantycznych.I tak naprawdę to w dobrym dramacie to ona nigdy nie zagrała-śmiem twierdzić,że to jej dopiero pierwsza taka rola dramatyczna-myślę,że film za,który dostała złoty glob był jakby pretekstem.Sandra ma już swoje lata i raczej nie zagra już jakiejś bardzo wazneji znaczacej roli,I myśle,że dziennikarze to właśnie brali pod uwage.Z pewnośćią zasłużyła juz sobie wczesniej na ta nagrode,ale nie zabardzo wiadomo za jaka role mogła by ja dostać-dzieki roli w tym dramacie wreszcie jej sie to udało.Myślę,że przyznający Oskara tez tak moga pomyśleć i zapewnw Sandra dostanie Oskara(też jakby za całokształt twórczości)
Nie to żebym była jakąś fanatyczną fanką Sandry, po prostu ją lubię i doceniam jej prace. Sandra zagrała kiedyś bardzo dobrą rolę dramatyczną, choć bardzo krótką w filmie CRASH i właśnie w tedy krytycy ją bardzo docenili. Nie zgadzam się aby już miała nie dostać znaczącej roli, wystarczy spojrzeć na Helen Mirren i Meryl Streep- w tym przypadku nie chcę wysnuwać jakiś herezji bo Meryl jest Najlepsza, ale gdyby Sandra od początku wybierała role ciężkie i dramatyczne jak Meryl to teraz nikt nie ważył by się spekulować czy Golden Globe był zasłużony czy nie. Trzeba przyznać, że w tym roku nie było dobrych, naprawdę dobrych ról dramatycznych, które niepodważalnie usunęły by rolę Sandry z piedestału, trzeba też wziąć pod uwagę, że "The Blind Side" nie jest takim typowym ciężkim dramatem, ma w sobie bardzo dużo humoru a ja jak mam być szczera mam dość, szczególnie w tych ciężkich czasach dodatkowych dramatów. Wolę nie mówić "mam szczęście bo ktoś ma gorzej", wolę powiedzieć "Każdy ma szanse, więc ja też". Pewnie do takiego samego wniosku doszło stowarzyszenie.
ja niedawno oglądałem Czas Zabijania, który uważam za dobry dramat, jeśli uważasz, że nie dostaje ona dobrych ról to możesz obejrzeć ten film.