wlasnie przeczytalam, ze otrzymala dwie nominacje dla najlepszej aktorki za The Blind Side i The Proposal! Mam nadzieje, ze przynajmniej jedna statuetke dostanie i ze bedzie tez nominowana do Oskara!
Nie chcę się nastawiać na statuetkę i nominację do Oskara, bo mogę się rozczarować. Konkurencja jest ponoć(nie widziałem wszystkich filmów jej konkurentek, dlatego też) silna.
"The Blind Side" nie oglądałem, więc nie chcę się wypowiadać na temat jej gry ani też wyrokować czy powinna dostać za nią Złoteog Globa, ale za "The Proposal" jak najbardziej jej się należy - Sandra ma niezwykły talent rozśmieszania ludzi, jest autentycznia, bezpretensjonalna i ludzie ją lubią mimo, że nie jest Meryl Streep. Ja właśnie za to ją tak bardzo cenię, jest wiele genialnych aktorek, ale Sandra prócz tego, że jest bardzo dobrą aktorką (niekoniecznie genialną), szczególnie jeśli chodzi o komedie, jest również fajnym człowiekiem. Oczywiście nie znam jej osobiście, oceniam jedynie na podstawie różnych wywiadów, które udzieliła i to pozwala mi stwierdzić, że mimo tak ogromnego sukcesu na przestrzeni tylu lat nie stała się "wielką gwiazdą" z przerośniętym ego.
Tak czy siak mam nadzieję, że Sandra wygra chociaż jedną statuetkę.
Zaś jeśli chodzi o Oskara - wątpię, nawet jakby jej rola w "The Blind Side" była na miarę Meryl Streep (może jest, nie widziałem :P) to i tak w oczach Akademii jest gwiazdą komedii romantycznych, przynajmniej ja mam takie wrażenie, że Akademia Filmowa patrzy szablonowo i często rodaje Oskary już uznanym aktorom - kal taka Streep dostanie statuetkę nikt nawet się nie zająknie, że może niesłusznie, bo przecież to wielka aktorka.
Przepraszam za literówki.
"Konkurencja jest ponoć(nie widziałem wszystkich filmów jej konkurentek, dlatego też) silna."
Owego "dlatego też" w drugim zdaniu miało nie być.
"Akademia Filmowa patrzy szablonowo i często rodaje Oskary już uznanym aktorom - kal taka Streep dostanie statuetkę nikt nawet się nie zająknie, że może niesłusznie, bo przecież to wielka aktorka."
Tu zaś miałobyć "- JAK taka Streep dotsanie..."
Na bieżąco- bardzo się cieszę z nominacji Sandry i będę trzymać za Nią kciuki. Troszkę się przestraszyłam jak zobaczyłam z kim Sandy będzie walczyć o nagrody (bo nominacja do Oskara jest pew... nie zapeszam), Emily Blund już od dawna wróży się Oskara i Golden Globe, Helen Mirren już ma ale nic nie jest pewne i do tego wszystkiego doszła Meryl Streep... Będę trzymać kciuki za Sandy tak mocno jak jeszcze nigdy za żadną aktorkę i aktora.
Pozdrawiam