ciekawe którą nagrode dostanie, obstawiam tą drugą :D
Myślę, że dostanie Oscara, skoro dostała Glob. Nie jestem wielbicielem kreacji Streep w "Julia and Julia". Zapewne tez Akademie wie, ze jeszcze kolejny rok znów przyniesie jej kolejna dobrą rolę. Rola pani z "Precious" to taki przykład jednostkowego zabłyśnięcia. Też sprawa dyskusyjna, bo chyba tyle, co w tym filmie, tyle w ogóle o niej będzie słychać. Filmu z Mirren oraz Mulligan nie widziałem. Przy niemal debiucie Mulligan to również musiałaby być tak mocna rola, aby faktycznie się wybić. Przy Mirren byłoby miło dać jej nagrodę.
Eeee, tam ona już odebrała swoją nagrodę: ;)
http://www.youtube.com/watch?v=adYced7GB8k
Teraz czekamy na Oscary :)
To dwie rozne kreacje aktorskie... mozna cos zagrac idealnie i mozna cos innego zrobic fatalnie. Nie uwazasz?
wydaje mi sie , ze jesli ktos ma talent to nie moze doprowadzic do takiej skrajnosci. bullock talentu nie ma, ale przeciez jest mila i sympatyczna;)
Lubię ją, jest sympatyczna, ale poziom aktorstwa jest u niej mniej więcej taki jak u M.Monroe. Nie zasłużyła ani na jedną ani na drugą z tych nagród. Jest po prostu przeciętna. Oskar dla The Blind Side prawdopodobnie za tematykę - bardzo poprawny politycznie, bardzo schematyczny, bardzo amerykański film. A co do Złotej Maliny - byli gorsi. Ale za to jaki fajny szum medialny się zrobił gdy okazało się, że "udało" jej się zdobyć obie statuetki. Przy okazji jednak ukazuje to, że Oskary to jednak z roku na rok coraz mniejszy prestiż.
Cholera jasna, co za bzdury! ty film chociaż kiedyś z Monroe widziałeś(widziałas?)??? Jak można porównać Bullock do Monroe, należy Ci się za to co najmniej 10 lat odsiadki...
Uwielbiam ludzi, którzy oceniają Monroe przez pryzmat symbolu seksu.
Obejrzyj sobie takie filmy jak Niagara czy Skłoceni z życiem i wtedy może pogadamy na temat Marilyn.
Monroe była naprawdę przeciętną aktorką, według mnie. Do historii przeszła ogromna ilość dubli w "Pół żartem,pół serio". Film uwielbiam, ale przez T.Curtisa i J.Lemmona. Czy ja napisałam, że oceniam ją przez pryzmat symbolu seksu? Nie. Szanuję Twoje zdanie, ja mam inne.
No i przepraszam za offtop :)
radzę poczytać coś na temat ówczesnego hollywood i wtedy zagadka dubli się rozwiąże :)
poza tym nie zagrała tylko w some like it hot...
Czy ktores z was chociaz ogladalo ten film??
Tu nie chodzi i ameryskcka rodzine ktora pomaga, to nie film dostal nominacje, prawda? Tylko Sandra, ja ogladalam film, ogolem tak bardzo mi sie nie podobal ale od baaardzo dawna nie widzialam zeby ktos tak dobrze gral. Bullock zagrala niesamowicie!! I napewno nalezala sie jej nominacja i oskar, a nie rok temu nominowali Angeline za 'Oszukana'.. pfyy!
Brawo Sandra !!!
Jasne, że oglądałam :) Oglądałam każdy z nominowanych filmów. Inaczej nie wypowiadałabym się na temat. Film z Sandrą mi się podobał. Gra Sandry nie do końca. W tym roku żadna z nominowanych kreacji aktorskich nie była wybitna, nawet Meryl.
a ty widzialas kiedys jakis program z Julia Child?
bo ja mialam wrazenie, ze ona zstapila z niebios ogladajac film, Meryl jest niesamowita aktorka, w kazdym filmie inna.
Sorry, ale widziałem klipy prezentowane na gali i z tego co widziałem to ta rola to była przeciętna przeciętność a Bullock zagrała tak jak zwykle - czyli nijako. Więc za co ta nagroda? I serio myślicie, że mozna być w czymś najlepszym i najgorszym zarazem - czy to nie sprzeczność? To tak jakby Leonardo DaVinci namalował i Mone Lise i jakiego dziecinnego bazgroła - zwyczajnie niemożliwe!