Sean Connery

Thomas Sean Connery

8,5
43 080 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Sean Connery

oby żył do setki albo dłużej !!

Filmweb A. Gortych Spółka komandytowa
Ignacy98

Też mu tego z całego serca życzę!

Ignacy98

Dla fanów legendarnego filmu o przygodach Jamesa Bonda mamy smutne wieści. Pierwszy odtwórca roli Agenta 007 – Sean Connery jest pod stałą opieką lekarzy, a jego stan zdrowia jest dramatyczny. Media brytyjskie poinformowały bowiem, że gwiazdor zmaga się z chorobą Alzheimera, która jest obecnie w fazie zaawansowanej.

Już wcześniej stan zdrowia aktora sprawił, że gwiazdor w wieku 80 lat całkowicie wycofał się z życia publicznego. Sean Connery nie wychodzi od dawna z domu, jest pod stałą opieką pielęgniarzy. Już nigdy nie zobaczymy go na szklanym ekranie.

Myślę, że nigdy już nie zagram w filmie. Mam wiele wspaniałych wspomnień z pracy na planie, ale te dni należą do przeszłości”, powiedział w jednym z wywiadów.

Stan zdrowia filmowego Bonda jest bardzo poważny, postępująca demencja artysty sprawiła, że aktor nie rozpoznaje już rodziny i najbliższych. Connery nie rozumie tego, co się do niego mówi. Funkcjonuje jedynie dzięki opiece pielęgniarzy, porusza się z trudem i to o lasce. Przypomnijmy, ze ostatni raz legendarny Bond pojawiła się publicznie na mistrzostw USA w tenisie, gdzie z trybun kibicował swojemu ukochanemu tenisiście – Rogerowi Federerowi. Wówczas w mediach pojawiła się mrożąca krew w żyłach informacja o rzekomej śmierci gwiazdora.

Na szczęście to była tylko plotka, którą agent aktora natychmiast zdementował, zapewniając, że Sean Connery żyje i czuje się dobrze jak na swój wiek.

conneryfan

No niestety, wiek robi swoje lata. Ale pozostają filmy.

conneryfan

Jestem w szoku, widziałem jego aktualne zdjęcia, ale nie sądziłem, że jest aż tak źle :/ na Alzheimera cierpieli też Charles Bronson i Peter Falk.

Ignacy98

Za dwa meisiace konczy 9Otkę...

Ignacy98

https://www.wprost.pl/prime-time/10356315/sean-connery-obchodzi-90-urodziny-najl epsze-filmy-z-udzialem-slynnego-aktora-jak-zmienial-sie-przez-lata.html

Ignacy98

Niestety nie dożył. :(

Ignacy98

Nosz kur** co za rok

Ignacy98

Cierpiał na paskudną chorobę, ale i tak dożył słusznego wieku 90 lat.

Ignacy98

Niestety. Ogromna strata, piękny wiek.

Ignacy98

Legenda. Niech spoczywa w pokoju... :(

Ignacy98

niestety nie udało się:( wielki żal i smutek

Ignacy98

Niestety, nie dożył [*]

Ignacy98

No niestety nie dożył :( Ale 90 lat to też sędziwy wiek

Ignacy98

Niestety nie uda się, ale i tak pięknego wieku dożył.

Ignacy98

Niestety, ale jego czas niestety już minął. Mimo to był wielkim artystą i pokój jego duszy

Ignacy98

Niestety. Odchodzi legenda. Niech spoczywa w pokoju. (*)

Ignacy98

[*]

Ignacy98

Niestety, nie udało się.

Ignacy98

i ch*j bombki strzelił

Ignacy98

Kto by chciał żyć tyle lat? Chyba że z organizmem 30-latka. Po 70-te ludzie juz mają dosyć A Ty mu życzysz gorec 100 lat. Wstyd.

maciekb80

Niektórzy by chcieli, a tak się po prostu życzy. Wstyd.

Ignacy98

Bo nie myślą po swojemu tylko po czyjemus.

maciekb80

Fan Seana życzy mu długiego i zdrowego życia. Normalnie, gościu.

Ignacy98

Bo tradycja steruje mentalnością. A kalendarz mówi nam kiedy Co mamy obchodzić.

maciekb80

wróć tu jak skończysz 80 lat i wtedy się wypowiedz czy życzysz sobie śmierci bo jesteś stary ....

Tibn

Po 60-tce sie zawijam z tego swiata . Bogu starość nie wyszła niestety.

maciekb80

ZUS się cieszy

Tibn

I tak mi grosza nie da bo ja mi grosza nie daje. Wole krus. Tam sie płaci 400 zł raz na kwartał A emerytura niewiele mniejsza od zusowskiej

maciekb80

a myślisz skąd krus ma na emerytury z Zusu

Tibn

Przez brak interpunkcji to zdanie nie mam pojecia jak czytać.

maciekb80

współczuje

Tibn

Akurat.

maciekb80

jeszcze zdarzysz zostać nauczycielem