Sean PennI

Sean Justin Penn

8,5
34 567 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Sean Penn

aktor spełniony i moim zdaniem AKTOR DEKADY , może trochę niedoceniany przez publiczność polską,za zaamerykanizowany styl bycia ,ale jak już stwierdziłem AKTOR DEKADY ! ktoś popiera ? ;)

class_b

Ciężko to stwierdzić natomiast wiem,że to CHOLERNIE DOBRY aktor.
Bez skrupułów wystawiam 10/10!

ero4

Zgadzam się z założycielem tematu baardzo niedoceniany a szkoda.
Sean <3

ero4

Zajebisy.Że nie dostał "Oskara" za "Sama" to w szoku jestem!

class_b

Forma od dwóch dekad, najlepszy aktor, od momentu w którym PAcino i DeNiro nakręcili "gorączkę". Oni zaczęli odcinać kupony, Penn został cesarzem.

march_CRP

i Day Lewis

lotr_2

Nie, tylko Penn ... Day Lewis jest dobrym aktorem ,ale nie jest aktorem dekady

class_b

widziałeś Aż poleje się krew i Gangi Nowego Jorku ?Mówiąc o Danielu że jest tylko dobrym aktorem wyrażasz bardzo krzywdzącą opinie

lotr_2

Nie wiem jak ty,ale ja widziałem wszystkie filmy z Day-Lewisem i mam go w ulubionych bo to świetny aktor ... ale w latach 2000-2010 to on był najlepszym aktorem(,a nawet reżyserem).Świadczy o tym m.in ilość na nagród w tym okresie

lotr_2

Nie przepadam za Lewisem. Jak dla mnie jest mało elastyczny. Nadaje się do odgrywania roli twardziela w wąsach, przynajmniej tak go zaszufladkowałem. Może skuszę się na więcej filmów z nim i zmienię zdanie.

march_CRP

zobacz Moją Lewą Stopę ,jeśli miałbym postawić tę kreacje obok innych ról niepełnosprawnych czy upośledzonych ludzi to nikt nigdy nie zrobił tego lepiej

lotr_2

Ogólnie uważam że to jedna z najlepszych aktorskich kreacji na świecie

lotr_2

mam takie samo zdanie.

lotr_2

obejrzyj I Am Sam, również Penn wspaniale zagrał osobę upośledzoną. obaj mają u mnie 10/10

tejon7

WYBITNY !!

lotr_2

Jak dla mnie najlepiej rolę upośledzonego człowieka zagrał Leonardo Di Caprio w "Co gryzie Gilberta Grape'a" - przy pierwszym seansie byłam przekonana, że tę rolę gra upośledzony chłopiec i byłam w szoku, gdy potem dowiedziałam się, że ten aktor jest zdrowy. Do teraz, jak widać jestem pod wrażeniem tej gry aktorskiej ;) Dodajmy do tego jeszcze wiek, w którym to zagrał - mistrzostwo :)

Hydeist

Leo zagrał fenomenalnie, zważając jeszcze na jego - czapki z głów. Jeżeli chodzi o rolę upośledzonych ludzi to na uwagę zasługuje Billy Bob Thornton w "Sling Blade" .

Odnośnie Penna, to uważam go mistrza kina. Jest niebywale utalentowany i co ważniejsze pracowity. Genialny aktor, reżyser, scenarzysta, do tego poeta. Sam Al Pacino w książce Lawrence'a Grobela wyraża zachwyty pod jego adresem. Ja osobiście cenie go, poza talentem i pracowitością, za charyzmę jaka bije od niego na ekranie. Krótko mówiąc, jest Wielki.

Swoją drogą jak natura potrafi niesprawiedliwie rozdzielać talenty nawet w jednej rodzinie... z jednej strony Sean Penn, a z drugiej jego brat Chris Penn, który jest aktorem dobrym, ale.... no właśnie...

class_b

Szczerze to chciałbym go widzieć więcej za sterami reżyserskimi, po tak genialnym filmie jak Into the Wild

class_b

Masz rację, świetny aktor. Lubie go też za styl bycia, typowy macho, obraca sobie teraz Scarlet, Madonna podobno do dziś żałuje rozejścia :) Koleś dostał od boga talent i urodę, którą dobrze wykorzystuje. "Rzeka tajemnic" tam to jest Penn jakiego uwielbiam :)