Shia LaBeouf

Shia Saide LaBeouf

7,7
30 607 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Shia LaBeouf

Zawsze lubiłam go jako aktora, ale robił na mnie wrażenie takiej rozpuszczonej gwiazdy Hollywood, a tu przeczytałam ostatnio z nim wywiad i BARDZO mnie zaskoczył.
Wygląda na to, że bardziej już się mylić nie mogłam co do niego, a tu cytuję fragment artykułu by potwierdzić moje słowa:

"Moje przyzwyczajenia nie zmieniły się ani trochę. Nadal jeżdżę używanym Nissanem, mam małe mieszkanie i chodzę do pubów na mecze. I wierz mi, nikt mnie nie zaczepia na ulicy, a fani nie koczują pod moimi drzwiami.[...] Pragnę grać w filmach, ale nie chcę być częścią zepsutego światka Hollywood. Póki co udaje mi się to i nic nie wskazuje na to, aby miało się to zmienić.[...]"

"Sława i bycie "celebrity" to straszny syf. Wystarczy nakręcić własne seks video, albo wystąpić w dennym reality show i już jest się na okładkach wszystkich tabloidów. Ale to szybko przemija. Ja mam charakter długodystansowca i interesuje mnie wolniejsza, ale za to dłuższa kariera. Aktor musi budować wokół siebie tajemnicę. Czy Gary Oldman lata po wszystkich programach i udziela wywiadów? Nie. Czu Leonardo DiCaprio zalicza większość imprez? Też nie. Dzięki temu, że ludzie nie wiedzą o nich zbyt wiele, są bardziej wiarygodni na ekranie, utożsamiamy ich z granymi postaciami, a nie ich życiem prywatnym. O coś takiego właśnie mi chodzi. Jestem tylko aktorem, a nie aktorem i gwiazdą w jednym.[...]"

Naprawdę ten aktor zrobił na mnie duże wrażenie tym co powiedział. A to tylko najlepsze fragmenty. Mówił także dużo o tym, jak bardzo ceni Stevena Spielberga, który stał się jego mentorem. Mówił, jak ważne jest dla niego czytanie książek. Uważa, że internet i komórki tylko oddalają od siebie ludzi i ma nadzieję, że nie dojdzie do sytuacji, w której dzieci będą rozmawiać z rodzicami jedynie przez Skype'a.

Zaimponował mi i zyskał mój szacunek za odwagę, szczerość i po prostu bycie sobą, niezależnie od tego, że połowa świata wie kim jest. Takich aktorów jest tak dużo w Hollywood, że można ich policzyć na palcach obu rąk.

Tylko moje skromne zdanie na temat tego aktora. =)

MRodIsHot

Zgadzam się z Tobą! Też czytałam ten wywiad (patrz: "To & owo TV" nr. 25). Zrobił na mnie OGROMNE wrażenie. Po przeczytaniu tego, pomyślałam sobie jaki to jest cool gościu! ;) Jest naprawde super!!!

mnich141091

Dokładnie. =) Szlag mnie trafia za każdym razem, jak czytam wywiad z jakąś pożal się Boże "gwiazdą", która twierdzi, że bycie sławnym aktorem to jak bycie kimś nadludzkim. Moim zdaniem to jest praca jak każda inna, a poza tym, aktorzy są po to, żeby dawać rozrywkę innym, "normalnym" (czyt. "niesławnym") ludziom.
A Shia jest właśnie jednym z niewielu, którzy mają najprawdopodobniej takie samo zdanie jak ja o "świecie Hollywood".
Jak on to powiedział: "Jestem aktorem. A nie aktorem i gwiazdą w jednym." :)
Pełen podziw dla niego i tyle. =]

MRodIsHot

Popieram to. Jest skromny i za to zyskuje mój szacunek. Co do ostatnich jego zdań-też sądzę, że świat doprowadza do tego, by wszystko skomputeryzować zastępując normalne spotkania i rozmowy.
Ostatnio gdzieś czytałam, że powiedział iż jego mama jest "najseksowniejszą kobietą" co mnie zaskoczyło. Niektórzy mogą myśleć nie wiadomo co, ale ja myślę, że ma do niej wielki respekt.
Oto jej zdjęcie-http://tinyurl.com/qsef85