Shia LaBeouf

Shia Saide LaBeouf

7,7
30 408 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Shia LaBeouf

jak powinno się wymawiać jego imię i nazwisko?

aluszru4

Gdzieś przeczytałam, że jego imię wymawia się -Hiya-, a raz że -Szia-. Natomiast nazwisko czyta się -LaBuff-. Ale nie wiem dokładnie ;) Może ktoś ma inne, bardziej "udokumentowane" informację :)

SaSa

Szaja LeBlaf.
Coś takiego xD
W wywiadach tak mówią.

użytkownik usunięty
______6

LeBlaf na pewno nie...
LaBuff to już prędzej :)

sia labif

Bobey

ogladalam wczoraj wywiady 2 z nim i czytali jego imie i nazwisko:Szaja LaBof(tylko w nazwisku tak czytaja troche LaBof a troche LaBaf..)

użytkownik usunięty
sylwusia2606_2

Może "Szija Lejbof", albo jak poprzednik mówi, "Szaja LaBof". Trudno powiedzieć. :-)

aluszru4

wydaje mi się ,że chyba raczej szaja libołf^^

madziagdziag

to jest jeden link
http://uk.youtube.com/watch?v=m4k_y9g-w5Q a tu drugi
http://uk.youtube.com/watch?v=1eXZ-AXRseI&mode=related&search= posluchajcie jak wymawiaja

aluszru4

jego imie wymawia sie 'Szaja Labaf' i to na 100 procent, niektorzy nazwisko przekrecaja na 'Labuf' ale gdyby on mial tak wszystkich poprawiac...
a swoja droga to Shia znaczy 'gift from God' a Labeouf 'beef' czyli on sam sie smieje ze mozna go tlumaczyc jako 'Thank God for beef' hehe
pozdro

ZiggyGirl

Wymawia sie Szia Labauf!!!!!

ZiggyGirl

A z resztą juz nie wiem :P

ZiggyGirl

A z resztą juz nie wiem :P

yyy_

ja też bym powiedziała że Labuf xD

aluszru4

jak juz powiedzialam wczesniej wymawia sie 'Szaja Labaf' i tu mozecie sami zobaczyc jak Shia sie sam przedstawia
http://www.youtube.com/watch?v=DxgkTvZonrE

ZiggyGirl

Zgadzam sie.wymawia sie Szaja LaBaf! <za krotki>

aluszru4

Szaja Lebaf tak mówił gość w amerykańskim wywiadzie...

la_fleurette

ale wy jestescie uparci...szok
wiesz ja chyba jednak wierze Shia kiedy SAM SIE PRZEDSTAWIA niz jakiemus kolesiowi ktory prowadzi jakies show ;)

aluszru4

a może Szaja Labiuf??:P

użytkownik usunięty
Mr_MarQx

Ja pojęcia nie mam ;) Może Szaj Labuf? ;)

Ja w linku podanym przez Ziggy Girl wyraźnie słyszałam `Szaja Labaf`. Pozdr. x)

purple_me

No dobra... wiemy jak się wymawia jego imię i nazwisko :D
A teraz powiedzcie mi jak sie je odmienia? oO tzn. tylko imie :D

manny_2

czy po angielsku czy po polsku nie powinno sie odmieniac jego imienia... zostaje Shia i tyle. z innymi nie poslimi imionami powinno byc tak samo....
pozdro

użytkownik usunięty
manny_2

najlepiej mówić po prostu "bożydar" - wtedy problem z odmianą znika

aluszru4

Rany, jak widać wszyscy niezorientowani. Imię wymawia się Szai, a nazwisko LaBaf. Możecie sprawdzić na Youtube, jak sam je wymawia :)

aluszru4

Szaja Labaf tak się czyta
trochę trudne ale teraz każdy juz powinien wiedzieć jak

Agie

Na 1000000% wymawia się Szija Lebuf - w wielu zapowiedziach właśnie tak wymawiają jego imię i nazwisko - jestem tego pewna.

kasiczQa

Też mi się wydaje, że tak to się wymawia.

iam111

Oczywiście, że nie "Szija".
"i" wymiawia się /ai/, u Jaya Leno bodajże każdy mówił do niego /Szaja/ i to jest właściwa wymowa. Podobnie jak Elijah Wood to nie jest "Elija" tylko "Elaidża".
Z nazwiskiem bywa różnie: albo /Lebaf/ albo /Labaf/, obie wersje są poprawne.

Parasol

Ogólnie są różne wersje - więc nie mogę zaprzeczyć, że nie jest poprawna ;) no cóż sam Shia LaBeouf wie jak wymówić swoje imię i nazwisko ;)