Ja dałbym mu 42 czyli tyle ile ma na swoim koncie filmów.
Najgorszy aktor EVER!!!
Ale chociaż dostał nominacje w kategorii najgorsza ekranowa para. Owa para to Steven Seagal i "jego gitara".
Steven Seagal ocena 6,2 TOP aktorzy 1266
Scott Adkins ocena 8,6 TOP aktorzy 186
Chyba nie muszę nic dodawać?
Taaa ,bo ranking aktorów filmwebu jest wiarygodny i miarodajny :
Scott Adkins ocena 8,6 Top aktorzy 186
Kevin Costner ocena 8,4 Top aktorzy 267 .
Hahahaha Adkins to jeden z największych drewniaków w kinie w kinie akcji. I jak można brać ocenę takich portali na poważnie ? Według filmwebu wychodzi na to, ze Adkins jest lepszy od Travolty, Douglasa, Cage, Bridgesa i wielu innych aktorów którzy są od niego 100 razy lepsi.
Adkins jak na razie sprawdził się jedynie w filmach akcji bo wyróżnia się talentem do sztuk walk i jest obecnie w trójce najlepszych fighterów więc jeśli nazywasz go drewniakiem to kto nim nie jest?
Oczywiście jeśli chodzi o ranking to nie jest miarodajny i lepiej popatrzeć na nagrody niż na rankingi ale mimo wszystko Scott Adkins jest wiodącą postacią kina akcji.
Ja tam Adkinsa lubię o bije sie w filmach bardzo dobrze ale poza tym zwyczajnie jest nudny wyjatek to niepokonany i EX2.
On umie zagrać czarne charaktery a w niepokonanym świetnie zagrał Rosjanina i nawet miał dobry akcent. Kiedy jeszcze go nie znałem to myślałem że pochodzi z Rosji. Tacy aktorzy uwarunkowani na jeden rodzaj filmów raczej oscarów nie dostają ale tych filmów też zbyt wielu nie miał a w większości wypadł przyzwoicie więc nie ma się co łudzić że Adkins będzie Nicholsonem De Niro czy Hopkinsem.
W EX2 i Niepokonanym to można powiedziec, ze zagral ta samą postać.W reszcie filmów zagrał albo przeciętnie albo słabo. U głównych tytanów/legend kina akcji bardziej od ich "aktorstwa" liczy się ich charyzma której Adkins za wiele nie ma. Filmy Adkinsa nigdy nie bedą lepsze od takiego Krwawego sportu, Wejścia smoka czy Kickboxera bo w tych filmach jest jedna żecz której taki niepokonany nie pobije mianowicie Mistrzowski klimat czy muzyka, ale jeśli lubisz bardziej Niepokonanego to mi to nie przeszkadza i nikt ci tego nie zabroni. "nie ma się co łudzić że Adkins będzie Nicholsonem De Niro czy Hopkinsem." Nie wiem kto by sie łudził na to chyba tylko ktoś kto ma swój własny świat i jest zakochany w nim.
Wiadomo że na przestrzeni lat klimat filmów akcji zmienia się .
Filmy które podałeś miały swój klimat który był charakterystyczny dla tych lat i już nie powróci
Jeśli ci odpowiadał to ok to kwestia gustu.Ja kocham więzienny i mroczny klimat Championa 2 i 3 jak również muzykę
która wg mnie jest w tych filmach świetna i podnosi adrenaline co jest bardzo fajne w tego typu filmach ale jak już wspominałem ty możesz woleć klimat i muzykę z tamtych lat. Ja tylko podziwiam jego umiejętności które są wybitne
a co do aktorstwa to nie jest złe szczególnie w Championach ale tak jak już mówiłem miło się go ogląda w filmach akcji
i to jest najważniejsze a przyszłość pokaże czy dorówna legendom kina akcji
Mateusz : W filmach akcji lat 80 nie tylko był Mistrzowski klimat czy muzyka ale także te filmy były mocne ,nie ugrzecznianę jak dziś .I przedewszystkim były mocne scenariuszowo ,bardzo ciekawe i wciągające oraz zawierały tzw momenty WoW po których szczęka opadała z wrażenia i o tych scenach gadało się potem z kumplami w szkole czy na podwórku .Np w ,,Kickboxer ,, i scena jak Van Damme idzie do szatni po lód i spotyka Tong Po który wali nogą w betonowy słup że aż tynk leci .... Albo Bruce Wills prosi o papierosa w ,,Ostatnim Skaucie ,, i ten tekst : ,,Dotknij mnie jeszcze raz to cię zabije ,,itp Napewno wiesz o co chodzi .Dziś w filmach akcji takie sceny to rzadkość ,chyba jedynie w seri ,,Exp ,, np Strzał Ostrzegawczy Lundgrena ,, albo ,,Zamienił się w sito ,, czy w ,,Olimp w ogniu ,, scena gdy Kang pierze sekretarz obrony Ruth i tekst do niej : ,,U nas w Korei mamy takie powiedzenie , Zobaczyć coś 100 razy to nie to samo co przeżyć raz xD
Mojemu kuzynowi podobała się scena z ,,Kickboxera ,, gdy Van Damme sobie biega ,nagle Xian go woła i pokazuje mu kawałek szynki i mówi że to pomoże mu szybciej biegać ,A Van Damme tak patrzy zdziwiony i mówi to ? Jak ?
Po czym pokazane jest jak Van Damme ucieka uwiożany u nogi z szynką a Kiki go goni .xD .Dobra zabawna scena .Wogóle w ,,Krwawym Sporcie ,, i ,,Kickboxer ,, były dużo humoru ,W ,,Lwie serce ,,już mniej bo ponoć Dramat z Sztukami Walki .
,,Scott Adkins jest wiodącą postacią kina akcji ,, Ku*rw*a ,bez Jaj !!! Przecież ona grywa głównie w budżetówkach synku !!! ,,Ninja 2 ,, ,, Zero Tolarance ,, czy ,,Grobowiec Smoka ,, to są tanie filmy bez dystrybucji kinowej !!! Wyjątek to ,,Niezniszczalni 2 ,, To już Van Damme ,Seagal w czasach swojej świetności grali w przebojowych kinowych hitach typu ,,Liberator ,, czy ,,Uniwersalny Żołnierz ,, Oni byli wiodącą postacią w kinie akcji lat 90 .
Adkins jest młody ma zarąbiste ciało ponieważ dużo czasu poświęca treningom. Sam otwarcie mówi że osiągnął takie rezultaty ciężką pracą i żeby stać się najlepszym trzeba w to uwierzyć. Do roli w Champion 3 przygotowywał się pół roku pod ścisłą dietą.
https://www.youtube.com/watch?v=S3FzJUafgAM
Pewnie że jest jednym z czołowych postaci kina akcji.
Inaczej nie dostałby angażu do Niezniszczalnych 2. Mógł zagrać już w jedynce ale odmówił. Van Damme kreuje go na swojego następce dlatego gra z nim w większości filmów.("Niezniszczalni 2" "Krzyżowy Ogień" "Universalny żołnierz 4" "Strażnik Granicy")
Obydwa Championy są najlepszymi jego filmami i swoją efektownością biją na łeb na szyję takie filmy jak "Liberator" czy "Uniwersalny żołnierz" i niemal każdy film gdzie pokazane są sztuki walki bez względu na czas czy też nakłady finansowe.
Co przesadzasz ? No bez jaj ,w czym takim wybitnym zagrał Adkins że ,ma średnią 8,6 ? To że jest superfighterem to nie
znaczy że powinien być tak wysoko .
Ale i tak jest od niego lepszy .Grał w lepszych filmach ,z lepszym scenariuszem ,klimatem i u lepszych reżyserów (Davis ,Malmuth itp ) I dla lepszego studia filmowego (Warner Bros ) .W ,,Niko ,, Seagal fajną postać wykreował
Skoro mówimy o grze aktorskiej ,,Mięśniaków ,, to polecam ci świetny film ,,Bohater i Strach ,, z Chuckiem w którym pokazał
on że jak chcę to potrafi przyzwoicie zagrać nawet .A film to taki mroczny dreszczowiec -mocno trzyma w napięciu : https://www.youtube.com/watch?v=_wAxEhRxkk0
Seagal gra w filmach banalnych gdzie scenariusz praktycznie nie jest potrzebny bo i tak wiadomo jak się skończy film
Ściga przestępców i wszystkich zabija walczy z handlarzami narkotyków których na koniec zabija czy też dokonuje zemsty na oprawcach swojej rodziny bądź bliskich których na koniec oczywiście zabija.
Nuda nuda i jeszcze raz nuda.
Tym bardziej że jest policjantem i łatwiej jest mu odgrywać rolę stróżów prawa, którzy ratują świat.
Jednym słowem aktor jednej roli przez co słaby nie potrafiący wykreować innej ciekawszej postaci.
W swojej krótkiej karierze Scott zagrał kilka dobrych ról które wymagały umiejętności aktorskich co skłania mnie ku stwierdzeniu że jest lepszy od Seagala zarówno w filmach akcji wymagających pokazania umiejętności walki jak i aktorskich.
Także twierdzę że jest za wysoko w rankingu bo nic aktorsko nie osiągnął w porównaniu np do domniemanego Kevina Costnera
ale obiektywnie mówiąc powinien być wyżej od Seagala.
Tylko że takie filmy jak ,,Niko ,, ,,Wygrać że śmiercią ,, ,,Szukając Sprawiedliwości ,, czy ,,Liberator ,, to klasyka gatunku .Najlepsze filmy akcji z najlepszego okresu kina akcji .
Nie twierdze że to są złe filmy. "Liberator" czy "Wybraniec śmierci" nawet mi się podobały.
Ale co do najlepszych filmów akcji które podałeś się nie zgadzam.
Dla porównania Champion 3 i Champion 2 w światowym rankingu kina akcji zajmują odpowiednio 11 i 21 miejsce.
Natomiast wszystkie filmy z Seagalem które podałeś nie są sklasyfikowane gdyż nie mieszczą się w 100 owego rankingu.
A co mnie rankingi obchodzą ? Każdy kto się zna na kinie i filmach akcji wie że najlepsze ,najbardziej kultowe filmy akcji pochodzą z lat 1982 -1997 roku To była złota epoka kina akcji .A Champion 2 i 3 czy to są jakieś rewelacyjne filmy akcji ? ,,Krwawy Sport ,, ,,Kickboxer ,, ,,Najlepsi z Najlepszych ,, czy ,,Niezawodna Obrona ,, biją te Championy na głowę !!!
Ja bym na twoim miejscu nawet nie porównywał tych filmów do Championa 2 i 3 bo nie ma co porównywać.
Człowieku zobacz sobie na poziom walk w podanych przez cb filmach i Championach.
Dziś śmiać mi się chcę jak widzę choćby Krwawy Sport za który Van Damme dostał naminację do złotej maliny.
http://www.youtube.com/watch?v=k0YDuSLXcX8
http://www.youtube.com/watch?v=UmOZRugYGOo
Obejrz obydwa linki i porównaj końcowe walki i nie grzesz.
Ale ,,Krwawy Sport ,, ma lepszą fabułę ,klimat lat 80 ,Charyzmatycznego Van Damma i Wyrazistego Bolo .Po za tym jest bardziej znany i kultowy !!!
Tak ma klimat lat 80 bo powstał w latach 80
Champion powstał na początku XXI wieku i także ma klimat tych lat.
Championy 2 i 3 już są bardzo wysoko w rankingu a udział w walkach biorą świetni fighterzy
Może nie wiesz ale Scott Adkins ma 5 czarnych pasów a Michael Jay White 7 więc znają się na
swojej robocie i lepszego duetu nie można było wziąść także "Twój Charyzmatyczny Van Damme i Wyrazisty Bolo" słabo wypadają przy duecie Adkins White i to widać w filmie.
Championy powstały niedawno więc jeszcze za wcześnie mówić ale jestem pewny że za kilkanaście lat będzie to klasyk kina akcji ponieważ wszystkie argumenty za tym przemawiają.
Nie bedzię napewno tak kultowy jak ,,Wejście Smoka ,, ,,Krwawy Sport ,, czy ,,Kickboxer ,, z tego względu że kino akcji po 2000 roku zaczeło umierać ,nie jest już tak popularne jak w latach 80-90 ,czy nawet w 70 .
Nie wydaje mi się. Gdyby "umierało" to nie powstało by tyle dobrych filmów po 2000 roku.
"Mroczny Rycerz" "X-men" "Matrix" "Iron Man" "Avengers" Czy też seria "Szybcy i wściekli" to świetne filmy mające na koncie Oscary. Wszystkie powstały na początku XXI wieku. Akcja zawsze jest w modzie.
Na przestrzeni kilku lat dużo się pod tym względem zmieniło ale ja będę upierał się przy tym że nie ma lepszego filmu akcji gdzie pokazane są sztuki walki od Championów 2 i 3
Teraz tacy aktorzy jak Van Damme, Dolph Lundgren, czy Seagal nie grają w filmach o tematyce Kickboxera Krwawego Sportu
czy Krwawego Sportu bo by się ośmieszyli. Seagal nagrywa filmu gdzie wszystkich tłuczce ale są to same syfy. Dlaczego? bo nie umie walczyć i takie filmy nie są atrakcyjne dla widza. Teraz najlepsze filmy akcji obsadzone są mniej znanymi aktorami tj Scott Adkins Michael Jay White bo ci faceci naprawdę umieją walczyć i potrafią stworzyć świetne widowisko na ekranie TV. Akcja poszła do przodu i walki też ale to nie oznacza że to koniec filmów o tej tematyce a wręcz przeciwnie filmy te zyskały na wartości czego dowodem są "Championy" "Blood and Bone" "Ong Back" "Transporter" Itd.
Te filmy co wymieniłeś to są głównie ekranizacje komiksów ,filmy S -F ,mi chodzi o rasowe akcyjniaki typu ,,Rambo 2 ,, czy ,,Komando ,, ,,Szybcy i Wściekli to głównie kino pościgowo -sensacyjne ,robione pod gimbazę .Kino akcji umiera bo inaczej większość filmów miała by kategorię R ,jak to było w latach 80-90 .Wtedy filmy akcji znacznie wiencej zarabiały kasy niż dziś .A dziś dużo filmów akcji ma PG -13 ,normalnie wstyd !!! Chcesz prawdziwego kina akcji po 2000 roku ? Obejrzyj ,,Elitę zabójców ,, : http://www.youtube.com/watch?v=X4Yqc-ByVgc
Ty, granat, szukam damiano, żeby podesłać mu burdel disco, ale znaleźć go nie mogę. http://www.youtube.com/watch?v=2iUGfURqyhs <zabrakło tam Seagala>
Jakbyś natknął się przypadkiem na niego, to podeślij mu ten link na rozluźnienie, żeby zwieracze mu puściły. :D
Dobra znalazłem go w nowym temacie. :D
http://www.filmweb.pl/forum/muzyka/..................,2509851
Ja akurat lubię disco polo, ale tylko to do roku, powiedzmy 1999. Na zabawach tanecznych sprawdzają się.
No i sentyment też swoje robi, bo wychowałam się na tym. Bo tym późniejszym i dzisiejszym pseudo-disco polo,
to ja gardzę niemiłosiernie.
Granat, jak już gadamy o muzyce <na forum Seagala i tak spamu jest od wuja i trochę>.
Słuchaj, po przemyśleniach nie mam nic do homoseksualistów, w drogę mi nie włażą, więc niech sobie będą
i niech kochają się miłością wzajemną i bezkresną. Ale czy nie jest hipokryzją, gdy geje śpiewają piosenki
o kobiecie/kobietach, dla kobiety/kobiet: <bo ja kocham ją i tego typu teksty, jak są w ich piosenkach>?
No cóż, każdy niech sobie słucha czego chce, ale to co wypisuje damianho to śmiech na sali. Przykładowo, Disco to najlepsza muzyka, bo połowa populacji tego słucha, bo weekend ma na youtube 80 mln wyświetleń. No nie mogę z tego gościa. :D
A to wiem, czytałem co tam kiedyś na blogu napisałaś.
No. xD
Tak, dokładnie, ale filmy z jego udziałem w latach 80's i wczesnych 90's, nie były takie złe,
bez przesady od niedawna Seagal jakoś się nie przykłada.....Szkoda.