Właśnie to jest jeden z gorszych, lepiej jakby już była kontynuacja "Protektora" lub "Najwyższego Wyroku".
,,Po co robić kontynuacje słabych filmów ,, Jak to po co ? Dla jego wszystkich fanów którzy oczekują z niecierpliwością na każdy jego nowy przebojowy Akcyjniak !!! A lista jego fanów jest naprawdę duża ,wszyscy ci co tu się wpisali w tym temacie są miłośnikami jego aktorstwa i jego filmów plus inni starzy wyjadacze kina akcji typu Wkurzony Gringo ,Anonim ,Lizmak ,Kasia ,Adam i jeszcze inni .Taka prawda .Tak naprawdę dzisiaj filmy jego nie powstają już do masowej publiki jak ,,Niezniszczalni ,, czy ,,Olimp w ogniu ,Die Hard 4,5 itp tylko dla starych sympatyków jego którzy z nostalgią wspominają starę dobre czasy i seanse z ,,Niko ,, czy ,,Hard to kill,, A jak ci się nie podoba to przecież musisz oglądać tych filmów ,jest pełno innych dobrych i ciekawych filmów .
A co to ty taki obrońca jego nowych filmów? Zawsze jedziesz po jego produkcjach, a nagle zmieniasz zdanie? Nie przesadzaj z ilością jego fanów. Gdyby było ich tak dużo to dalej grałby w kinowych akcyjniakach tak jak Stallone czy Schwarzenegger, którzy zdecydowanie bardziej są lubiani. Rozwaliłeś mnie z tym: "miłośnicy jego aktorstwa". Zadam pytanie, jakiego aktorstwa?
Jego nowe filmy wcale nie są dla sympatyków starego kina akcji. Przecież te niektóre filmy obrażają fanów kina akcji i fanów Seagala. Nie mówię, że wszystkie, ale jest ich wiele.
P.S. Mogę oglądać co chcę i mówić co sądzę o danym filmie. Wolny kraj.:)
Raczej ja jego nowych filmów nie oglądam ,chyba jedynie tak sporadycznie ,odskoku z ciekawości ale nie mam nic przeciwko temu że powstają ,niech sobię powstają te gniotki ,koszmarki a nawet niekiedy dobre ,przyzwoite produkcje jak np W odwecie za śmierć ,niech jego fani oglądają i cieszą się z kolejnych emocjonujących produkcji z udziałem Mistrza Akido byle by te produkcje często nie leciały w telewizji ,żeby nie zabierały czasu ekranowego dobrym filmom .No i nie zgadzam się z tym że jego filmy nie są dla sympatyków kina akcji .Bardziej dla jego sympatyków .Ja osobiście wolę oglądać staromodnę akcyjniaki wielokrotnego użytku ,sprawdzone B -klasowce kinowe typu ,,Zimny jak głaz ,, ,,Niepochamowana siła ,, ,,Kod Milczenia ,, czy ,,Miasto Aniołów ,, One nie zawodzą o czym ostatnio przekonała się nawet Kasia oglądając ,,Zimny jak głaz ,, Ja z kolei polecam ci inny znakomity akcyjniak : .,, Miasto Aniołów =Ostre mordobicie i cięte teksty gwarantowane !!! : http://www.youtube.com/watch?v=zW4l7P2aVfU
Jego filmy powstają dla wąskiego grona osób, czyli dla zagorzałych fanów Seagala, którzy nie przepuszczą żadnego filmu swojego mistrza. Gdyby nikt nie oglądał gniotów i nie wybierał z pośród nich tych najlepszych, to taki kanał jak SyFy, czy filmy nadawane często przez telewizję Puls nie miałyby prawa bytu. Taka jest prawda. Nie samymi hitami człowiek żyje. Gnioty też są potrzebne, by była jakaś równowaga w świecie kina.
A według Tele Tygodnia niektóre te jego nowe filmy to dobre propozycje dla fanów sensacji .He ,he Dobre .
Przecież nie tak dawno podniecali się ''Siłą rażenia''. Mieli puścić to na polsacie jako wtorkowy mega hit. Ja bym raczej powiedziała, że to był mega kit.
,,Nie samymi hitami człowiek żyje ,, Prawda .Dla tego polecam ci Kasiu film ,,Człowiek ze stali ,, (2013 ) .Musisz to obejrzeć ,efekty specjalne są w tym filmie na niespotykanym poziomie !!! Wręcz kosmicznym ,niezemiskim !!! Już dla samych CGI warto ten film obejrzeć !!! : http://www.youtube.com/watch?v=H5o3UKwAX0w
Jeśli chodzi jeszcze o ,,aktorstwo Stevena Seagala ,, to co z tego że nie skończył żadnej szkoły aktorskiej ? Za pomocą odpowiedniej pracy kamery i zgrabnych dialogów z każdego można zrobić aktora .Do tego dochodzi charyzma i wyrazistość Stevena i mamy jak ulał aktora kina akcji .A jeśli się pytasz jakiego aktorstwa to tu masz odpowiedz w tym linku : http://www.youtube.com/watch?v=VBnsTdxsIfQ
Tak ,tak Granat Czy tobię się podoba czy nie Seagal grać potrafi ,nawet na poziomie !!! Kolejny dowód : http://www.youtube.com/watch?v=iOrGJ_TWMVk
I od dzisiaj przestań używać takiego zdania typu ,,Gra drewniano niczym Seagal ,, bo jest obrażliwe wobec Stevena .Aktor -Jedna Mina to zawsze było zarezerwowane dla Nicolasa Cage .xD .Zobacz jak Steven potrafi nadać Charyzmę ,Wyrazistość ,Barwność ,Tą żywotność ,To coś itp swojej postaci jaką odgrywa : http://www.youtube.com/watch?v=o2u06eAyDKM
1.Czy użyłem tego zdania w tej dyskusji? NIE. O co ci właściwie biega?
2. Określenie drewniana gra aktorska nie jest obraźliwe, lecz prawdziwe. Jak ktoś gra słabo, to takie określenie jest najbardziej na miejscu. I nikt się nie obraża.
3. Sam nie raz mówiłeś, że Seagal gra drewnianie, a teraz nagle jego wielkim obrońcą jesteś i mnie się czepiasz. Zdecyduj się po której stronie jesteś.
4. Nicolas Cage kiedyś grał na poziomie na który Steven nigdy nie wejdzie. Teraz Nicolas gra jedną mina, bo sam sobie winny jest.
Steven może i jest drewniany aktorsko ale który z action hero nie jest drewniany ? Van Damme ,Lundgren czy Norris też byli nieco sztywni na początku ,potem się wyrobili .W każdym razie Steven grać potrafi i jego aktorstwo ma sporo zagorzałych fanów ,co widać na tej stronie .O to mi tylko chodziło .Fajnie że w końcu dogadaliśmy się w tej kwesti .