Steven Seagal

Steven Frederic Seagal

5,9
15 513 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Steven Seagal
anonim7

Mam na dvd
Będę oglądał Essential Killing

giovanni50

Essential Killing to raczej nic specjalnego, ale Ty oglądałeś już Protektora tyle razy, że możesz sobie odpuścić ;) jednak Ci co go nie oglądali muszą obejrzeć.

anonim7

Sam się muszę przekonać czy nic specjalnego
Godzinkę polukam na Stefana potem przełączę

giovanni50

Spoko ;d

anonim7

A ja niestety chyba dziś nie obejrzę bo mi wczoraj konwektor w Talerzu siadł ,muszę wymienić .Ale chyba Rusłana obejrzę ,bo jest w sieciu i na you tube .

bradock

Tak, jest i polecam również ten film :)

użytkownik usunięty
anonim7

Temat już jest, nie rozumiem po co kolejny taki sam zakładać.
http://www.filmweb.pl/person/Steven+Seagal-98/discussion/7+maj+polsat+20.00-2194 219

Aha, nie widziałem bo jest zakryty, jak chcesz możesz zrobić to co potrafisz najlepiej.

W tamtym temacie ja się udzielać nie mogę, więc pan anonim pomyślał o mnie. ;-P

użytkownik usunięty
karoman4

Zbędny spam.

Ale ten temat jest bardziej zachęcający. Zdania zaczęte z wielkiej litery, zakończone kropką.

użytkownik usunięty
karoman4

Co tu zachęca kolejny taki sam temat.

A zobacz, co się dzieje u Sylvestra Stallone na forum. Tam to dopiero jest spam, jak cholera. Chyba ze dwadzieścia tematów dotyczących złotych malin. Jakby nie mogli się wpisać w jeden albo ok w dwóch tematach.

karoman4

Ale przecież Stallone'a się nie będzie czepiał, bo od tego jest Seagal i jego fani :)

anonim7

Ale oni też już mogliby dać sobie siana z tymi malinami, bo marudzenie i tak nie zmniejszy ich ilości. Na domiar złego, ktoś odkopał stary temat komandorfoki.

karoman4

Myślę, że i tak to się nie zmieni, wejdzie ktoś na jego forum kto jeszcze tam nie był, zobaczy ile złotych malin i zacznie pisać "ile on ma tych malin??" i tak każdy po kolei kto wcześniej o tym nie wiedział będzie się musiał tym ze wszystkimi podzielić, trochę żal, ale co zrobić.

anonim7

Jak tak, to idę się uczyć.

karoman4

Ucz się ucz bo nauka to potęgi klucz ;]

anonim7

Tak, tylko że ten klucz jest bardzo ciężki. Od 15-stu lat się uczę (nie liczę zerówki ;-p) i tak sobie myślę, że już trzeba dać sobie z tym spokój, bo i tak umrę będąc głupią.

karoman4

Trafna uwaga, doszedłem do tego samego wniosku jakiś czas temu ;>

anonim7

Ty już po studiach jesteś? Ja nie studiuję,

karoman4

Ja też nie, i tak ludzie po studiach nie mogą znaleźć pracy ;]

anonim7

Wiem. Poza tym studia są drogie i bardzo stresujące. A nie mogą znaleźć pracy dlatego, ponieważ pracodawcy wolą zatrudniać osoby, które mają praktyczne doświadczenie, filozofów oni nie potrzebują.

karoman4

Dokładnie, studenci to w większości niezaradni życiowo lenie, liczy się działanie, a nie podejście typu "jestem po studiach, praco, znajdź mnie" :)

anonim7

Co z tego, że ma wiedzę w głowie, jak koła od samochodu odkręcić nie potrafi? Może jedynie gdzieś w biurach mieliby szansę się odnaleźć, ale tam z kolei emeryci sobie dorabiają przecież na czarno i zajmują miejsca młodym. Potem młodzi wyjeżdżają, a starsi wtedy narzekają, bo nie ma ludzi, którzy pracowaliby na ich emerytury. Młyńskie koło. Ale co zrobić, żyć trzeba, jeść za coś też trzeba.

karoman4

No właśnie :)

anonim7

Jeszcze tego brakowało, żeby zmieniono wygląd forum. Przecież wszystko się zlewa, jak to wygląda?

użytkownik usunięty
karoman4

ja zaraz jakiegoś oczopląsu dostane od tego nowego wyglądu..

Paranoja. Zamiast zrobić, żeby było lepiej, to zrobili tak, że jest gorzej.

karoman4

O kurde ale jazda, co tu się porobiło hehe, wymiękam normalnie.

anonim7

Mam nadzieję, ze trochę przyciemnią wpisy użytkowników, bo teraz to wszystko się zlewa.

karoman4

No masakra, z tym przyciemnieniem dobry pomysł.

użytkownik usunięty
karoman4

Mnie się nawet podoba.

Ja myślałam, że będziesz moim sprzymierzeńcem. ;-/

karoman4

Przecież można studiować i pracować ? Moja kużynka tak robiła ,teraz ma dobrą prace i zarabia 2700 zł na miesiąc .

bradock

Ale chodziło nam o to, że teraz pracodawcy niechętnie zatrudniają absolwentów szkół wyższych, ponieważ ci młodzi ludzie nie mają praktycznego doświadczenia. Może i mają wiedzę, ale nie potrafią z niej korzystać. Znam jednego studencika, który nawet nie wie, co to jest klucz francuski. A miejsca w branżach, które pasują ich studiom, są zajęte przez osoby, które dorabiają sobie do emerytury.

karoman4

No tak czasami jest ...

karoman4

I jak tam Kasiu ,masz już ściągnietego Ośmiokąta czy na oneline obejrzysz ?

bradock

Siemasz, pytałeś mnie który z pierwszych filmów Chucka "Oko za Oko", "Ośmiokąt", czy "Mściciel z Hong Kongu" który jest najlepszy ?

Wszystkie z nich dobre, ale mnie najbardziej podobał się chyba "Mściciel z Hong Kongu", panował tam fajny klimat Hong kongu i lat 80, i muzyka w filmie była dobra.

anonim7

Też lubię najbardziej ,,Mściciela z hongkongu ,, Chuck fajnie zagrał tam takiego typowego ,małomównego rasowego twardziela który samotnie robi porządek z chołotą w Hongkongu !

anonim7

Obejrzałeś je dzisiaj ? Bo nie widzę oceny na twoim profilu ,wiec się pytam z ciekawości .

bradock

Tak, zaraz wystawię uczciwe 8/10

anonim7

Ok ,A jak myslisz te pierwsze filmy Chucka typu ,,Oko za Oko ,, ,,Mściciel z Hongkongu ,, to były filmy na poziomie dzisiejszych budzetówek Stevena typu Protektor ,Sprawieliwość Ulicy czy bardziej szły w stronę kinówek Stevena typu ,,Niko ,, czy ,,Szukając Sprawieliwośći ,, Chodzi mi głównie o wykonanie ,jakość ,rozdzielcoś obrazu ,komfort pod czas oglądania ,sprawne poprowadzenie akcji i naracji .Dodam tylko że te pierwsze filmy Chucka leciały w kinach ,wyjątek stanowi ,,Zabijaka ,Zabijaka -to produkcja telewizyjna .

bradock

Myślę, że bliżej im w stronę tych najlepszych pierwszych filmów Stevena, w ogóle te starsze filmy mi się jakoś lepiej oglądało, i starsze budżetówki są wg lepsze niż te nowsze.

anonim7

Ok,dzięki .A Utajoną furię widziałeś z Chuckiem ? Jeśli nie to polecam http://www.youtube.com/watch?v=01p6Y7pUavM

bradock

To trzeba będzie obejrzeć :)

bradock

Z cho mikuj wzięłam, bo online nigdzie znaleźć nie mogłam. A i przy okazji pobrałam sobie ''Eksperta'' ze Speakmanem i ''Laserową misję'' z Brandonem Lee.

W ogóle przejrzałam sobie moje foldery z vhsripami na cho mikuj i muszę CI powiedzieć, że to istna kopalnia VHS-owych diamentów 80-90 i sami najlepsi przedstawiciele kina akcji B oraz najlepsi polscy lektorzy. Nawet znalazłam ''Punishera'' z Lundgrenem, którego lektorem był Jan Suzin. Ja nie wiem, kiedy ja to wszystko ogarnę.
Aha i kolejna aktorka kina akcjo 80-90 obok Cynthii Rothrock, to Shannon Tweed (panom na pewno spodoba się ciało tej pani) oraz Brigitte Nielsen.

karoman4

Brigitte Nielsen to znam i kojarzę a Shannom Tweed nie znam ale poznam .

bradock

Shannon Tweed http://www.filmweb.pl/person/Shannon+Tweed-53950 Grała nawet z Robertem Davi (Sanchez z Bonda) w filmie ''Bez strachu'' z 1994 roku.

karoman4

Ok ,dzięki Kasiu !